X

Liesje & Kristof zagen een luipaard naast de auto

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Liesje & Kristof zagen een luipaard naast de auto

Beste Marjan en Ping,

Wij willen jullie nog bedanken voor het uitstippelen van een fantastische reis! De guesthouse’s die jullie hebben voorgesteld, waren super.

De reis was super! Wat een prachtig land met een schitterende natuur! In Kaapstad bezochten we het Kaapse schiereiland en natuurlijk ook de Tafelberg. Hoewel het redelijk bewolkt was, hadden we toch schitterende zichten over de stad. Daarna zijn we doorgereisd naar Hermanus. Er was enorm veel wind, waardoor onze activiteit ‘shark cage diving’ helaas niet kon doorgaan. Als alternatief ging we dan met de quad naar de Hemel en Aarde vallei om wijn te proeven. Heel goed alternatief!
Gelukkig was het weer de dag nadien beter, zodat we walvissen konden gaan spotten, wat een prachtige dieren zijn dat. Daarna gingen we door naar Oudtshoorn via Route 62, heel mooie route. Daar waren we enorm onder de indruk van ons verblijf: Buffeldrift Lodge. Prachtige locatie. De meerkatsafari was heel schattig om te zien, met een mooie zonsopkomst op de achtergrond.
In Oudtshoorn gingen we naar struisvogelboerderij en hebben we zelfs op een struisvogel gereden! Ook gingen we naar soort dierentuin, waar we de kans kregen om cheeta’s te aaien. Wat een unieke ervaring!! Vanuit Oudtshoorn trokken we verder naar Mosselbaai, waar we het ons nog lukte om haaien te zien in een kooi. Heel blij dat we dit nog konden meemaken, want dit is toch once in a lifetime hé. Na het bewonderen van deze dieren reden we door naar Tsitsikamma. Hier deed Kristof een bungeejump, waar hij nog steeds van onder de indruk is. Daarna was het tijd om warmere oorden op te zoeken en namen we de vlucht in Port Elisabeth naar Durban. uMhlange Rocks was een gezellige buurt om te verblijven en deden daar een gezellige wandeling langs het strand.
Helaas was het de dag nadien minder goed weer en begon het zelfs te regenen. Maar de weergoden waren ons goed gezind en de regen stopte even voor we een boat cruise deden om nijlpaarden en krokodillen te zien. Nog nooit zagen we zoveel nijlpaarden en hadden ook het geluk om 2 krokodillen te zien. De dag nadien waren we al vroeg uit de veren voor onze eerste game drive. We hadden een beetje pech met onze chauffeur want die reed toch wel heel snel door het park, waardoor een aantal dieren snel afgeschrikt waren en hier dus geen foto van konden maken. Toch hebben we genoten en hadden de smaak te pakken om dieren te spotten.
Daarna gingen we door naar Swaziland waar we enorm hebben genoten van ons verblijf. Helaas waren we half uurtje te laat in het park waardoor we niet meer konden paardrijden. We konden de avond wel gezellig afsluiten aan een kampvuur met 5 wrattenzwijntjes die ook aan het genieten waren van de warmte.
Dan was het tijd om door te reizen naar het Krugerpark. Hier hebben we echt genoten van dieren die we hebben gespot. We zagen 2 leeuwen, 2 luipaarden en een cheeta en natuurlijk ook heel veel andere dieren. We hadden zelfs het geluk dat een luipaard gewoon naast onze auto liep, wat een prachtig dier is dat zeg! We deden hier een game drive, maar eigenlijk was het leuker in het Kruger Park om zelf met de auto door het park te rijden.
Nog aan het nagenieten van het Krugerpark, gingen we verder door richting Gomo gomo game Reserve. Heel mooi en aangenaam. Er kwam zelf ’s avonds een olifant aan de lodge staan. De game drive’s waren hier heel tof, met een zoeker vooraan op de auto. Dit geeft eigenlijk het echte ‘safarigevoel’. Ze deden echt hun best om dieren te vinden voor ons. Helaas zagen we geen katachtigen, maar konden wel heel dicht komen bij olifanten en een neushoorn.
Hierna gingen we verder naar Ohrigstad om te genieten van een aantal watervallen en de panoramaroute. Hier hebben we weinig woorden voor, gewoon prachtig!
Dan was het tijd voor onze laatste bestemming: Sun city. Op zich valt er niet veel te beleven, maar leuk om onze laatste nacht in wat meer luxe door te brengen ?

Wij hebben echt genoten van deze reis en zijn nog steeds onder de indruk van dit alles als we onze foto’s opnieuw bekijken! Dit hebben we zeker ook aan jullie te danken, want als was heel goed geregeld, waarvoor heel veel dank! Zeker voor herhaling vatbaar!

Met vriendelijke groeten,
Liesje & Kristof