X

Fantastisch Costa Rica, fantastische vakantie – familie Boerrigter

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Fantastisch Costa Rica, fantastische vakantie

Rondreis Costa Rica familie Boerrigter – Costa Rica
februari-maart 2023

Wat hebben wij een geweldige vakantie gehad! Costa Rica heeft onze ( toch al niet geringe) verwachtingen ruimschoots overtroffen. De schitterende natuur, zowel de dieren maar ook de grote verscheidenheid aan planten in hun vele schakeringen groen. Buitengewoon!

In 3 weken tijd hebben wij vrijwel het hele land kunnen bewonderen dankzij een door rondreisopmaat.nl uitgestippelde route. Door de contactpersoon ter plekke, Wouter, was perfect rekening gehouden met de door ons aangegeven wensen zoals de keuze van hotels waardoor er een heel aangename mix ontstond van kleinschalige en luxe hotels. Ook werd door hem goed rekening gehouden met de verblijfsduren per hotel en de autokeuze. Alles was gewoon uitstekend geregeld, hij liep zelfs met ons mee naar een telefoonwinkel om te zorgen dat we de juiste simkaart kregen.
Na de eerste 2 nachten in San Jose te hebben doorgebracht begonnen we aan een rondreis die eigenlijk alleen maar hoogtepunten kende. Het begin, het 3-daagse verblijf in Torteguero was al geweldig, met behulp van de gids veel gezien op en langs het water. Op dat moment al helemaal in de ban van Costa Rica.

Wat volgde was een soepele overdracht van de huurauto en de lange rit naar de Caribische kust, Puerto Viejo de Talamanca, echte caribische sfeer daar met veel reggae en rasta. Relaxed, Heel fijn boutique hotel, waar het 3 nachten heerlijk vertoeven was. Het mooie Cahuita National Park bezocht en het Jaguar Rescue Center en de volgende dag ook nog de bekende leguanen brug.

Volgende stop was het drukkere La Fortuna waar we ook 3 nachten verbleven in een ruime cabin van een lodge met prachtig uitzicht op de vulkaan El Arenal. Eigen hotsprings wat ook heerlijk is na een dag op stap. Genoten van de Mistico hangbruggen, de La Fortuna waterval en de prachtige wandelingen door de steeds overweldigender natuur.
De volgende 2 dagen hebben wij de indrukwekkend blauwe Rio Celeste bewonderd en het Nationaal Park El Arenal. In de prachtige tuinen van de Lodge ook weer toekans, motmots, neusberen en vele andere dieren en prachtige vogels gezien.

De route ging verder naar de nevelwouden van Monteverde. Frog Pont bezocht voor de bijzondere kikkertjes. Ons werd aangeraden om het relatief onbekende Curi Chanda National Park te bezoeken i.p.v. Monteverde NP of Elena NP. Geen spijt van gehad want hier hebben we, behalve opnieuw de nodige luiaards, apen, kikkertjes en vele vogels, ook de prachtige Quetzals gezien. Super!

Vanuit de Cloud Forests via de krokodillenbrug (er lagen er heel veel) afgedaald naar de Pacific kust, voor 4 nachten in Manuel Antonio, op slechts een paar kilometer van het gelijknamige nationale park. Tickets geboekt voor een paar dagen later. Eerst de volgende dag naar Uvita geredenen van het heel rustige maar prachtige strand met de Whale Tail genoten. Een dag later een taxi genomen naar het NP Manuel Antonio, ook dit was weer een prachtig park met strand waar we weer optimaal genoten hebben van flora en fauna. Hier hebben we ook een paar dagen lekker rust genomen, de locatie leende zich daar uitstekend voor.

Onze laatste etappe met de auto was naar Sierpe waar we de auto inleverden, ook deze overdracht ging weer heel soepel. In Sierpe op de boot gestapt naar Drake Bay voor onze laatste 3 nachten. Vanuit deze, opnieuw perfecte locatie (mooie cabin met uitzicht over zee!), waren voor ons excursies geboekt voor een snorkeltocht naar Isla Cano en een begeleide tour door het nog ongerepte Corcovado NP. Beide zeer geslaagd.

Op onze laatste ochtend was de transfer geregeld naar het locale vliegveld voor een vlucht in een 20 persoons vliegtuigje, laag vliegend en daardoor de kers op de taart van een prachtige vakantie.
Rondreisopmaat.nl en in het bijzonder Wouter: heel hartelijk dank dat wij dit dankzij jullie hebben kunnen meemaken. Alles was perfect geregeld, lodges/hotels kan ik iedereen aanbevelen evenals de binnenlandse vlucht. Auto, excursies, aanbevelingen en tips: alles klopte!

Maar bovenal: bedankt Costa Rica, bedankt voor het echte Pura Vida gevoel.

Harry en Thea Boerrigter