X

Familie Wesselingh: warm welkom en zo mooi!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Wesselingh: warm welkom en zo mooi!

Onze rondreis Namibië was in een woord prachtig.
In eerste instantie dacht ik 9 dagen dat is vast veel te kort. En omdat januari nu niet bepaald als beste reismaand wordt aangegeven had ik hierover ook enige twijfels.

Doordat Julia klaar was met haar vrijwilligerswerk lag de reisperiode vast.

Januari was voor ons niet te warm om te reizen. En eerlijk gezegd, het was low low season, en daar hebben wij enorm van genoten. Er waren weinig bezoekers in de gebieden, soms waren we de enige gasten in een Lodge…..daar genieten wij van.

Jullie hebben een prachtige rondreis voor ons gemaakt.
Mervin ….fijne ontvangst, hij heeft precies de introductie gedaan die we nodig hadden.
Na’ankuse….geweldige plek om te starten. Prachtige lodges, heerlijk gegeten, warm welkom. En zo mooi……

The Elegant Desert Lodge….de enige gasten. Bijzonder heerlijk. Mooie plek, fijn gegeten en ontspanning gehad. Het ligt wat verder van Sossusvlei, we boekten extra een trip naar Sossusvlei omdat we anders in de ochtend 45 minuten in het donker moesten rijden op onbekende weg. Fijne tour gemaakt, goede gids, lunch verzorging super. En the big daddy beklommen. Dat deed Julia al eerder, heel leuk om dat met haar nog een keer te doen. En fijn dat de laatste 10 km door het zand met een chauffeur ging. Wij hadden de auto absoluut vast in het zand gereden. Sossusvlei….overweldigend mooi. (in de route beschrijving naar elegant Desert Lodge is bij het kruisen van Windhoek een straatnaam niet goed. Ik dacht Mndume Ndemufayo Avenue heet anders iets van road aud…..ik ben het vergeten, niet opgeschreven)

Van Sossusvlei naar Swakopmund. Mooiste route ever gereden. Wat een prachtige weg. overweldigende landschappen. En de rotsformatie aan het eind, ben de naam even kwijt. Mooi punt om te stoppen.
Zo ook de appeltaart onderweg.

Swakopmund….fijne locatie. Even afkoelen. Het adres in de route beschrijving was een sublocatie. De receptie zit op een ander adres. Ik zal het jullie nog doorgeven. Gebeld met Mervin en die heeft het opgelost. (routebeschrijving: laatste zin: moet zijn turn left onto Rhode Allee ….daar zit de receptie.
Living desert tour……geweldig. Onvergetelijke ervaring.

Vingerklip lodge…..hele fijne plek om te zijn. Geweldig mooie accommodatie. Het diner boven op de tafelberg in Eagles nest is geweldig. Het eten niet heel bijzonder, de plek maakt alles goed. En de omgeving is heel bijzonder. Een plek om nog een dag langer te blijven (geldt eigenlijk voor alle locaties)

Etosha safari lodge….ook zo heerlijk weinig mensen. En alweer een prachtige plek. Mooi ingerichte kamers, fijn eten en ontbijt. zeer gastvrij. En etsoha zelf zo mooi. De eerste middag met een gids was heel fijn. We troffen ook een hele aardige gids, hij heeft ons zoveel laten zien en verteld. Door deze eerste tocht konden we heel gemakkelijk de tweede dag zelf het park in. Dat hebben we gedaan. echt een volle dag onderweg geweest. En we hebben leeuwen gevonden, ook een jagende leeuwin. Prachtig.

In Okonjima plains camp….pjoei het ene nog mooier dan het andere. Hier hadden we gerust ook twee dagen kunnen blijven. De middag hebben we toch meteen een cheetah tocht gemaakt. En we vonden twee cheeta’s die net een kill hadden gedaan. Met onze neus stonden we boven op het smakelijk verorberen van een impala. Verder ook heel veel andere dieren gezien. Elanden, koedoe’s, waterbokken.
De volgende ochtend hebben Julia en ik de Leppard tocht gemaakt en prachtig lang naar een luipaard kunnen kijken. heel bijzonder.
En tot slot tijdens de onweersbui toen we weer terug reden naar de Lodge stak voor ons een neushoorn over en weer terug. Die hadden we nog niet eerder van zo dichtbij gezien. En de Rangers verzoeken het niet door te vertellen dat er ook neushoorns zijn…
Overigens hadden we twee hele fijne Rangers. Zeer hartelijk en persoonlijk.

Zoals je kunt lezen zijn wij heel enthousiast en tevreden over onze reis.
De auto ook heel fijn. We zagen ook wel mensen met een gewone auto rijden. Voor de onverharde wegen is een goede 4×4 echt heel aangenaam. Ook voor je rug. En gezien de redelijke afstanden is het fijn om comfortabel te rijden. Ook in Etosha bijvoorbeeld, daar hebben we echt van 7 tot 17:00 gereden. En je kunt tussendoor niet even uitstappen, alleen bij een restaurant.

De routebeschrijving was prima. Op twee of drie punten moesten we even zoeken. De goede wegenkaart van Mervin hielp. Gemiddeld hebben we over alle routes wel langer gereden dan de indicatie. Soms doordat we wat langzamer hebben gereden.
En van Okonjimo naar Windhoek wordt er over een behoorlijk lang traject aan de weg gewerkt. Het lijkt erop dat er een nieuwe misschien wel snelweg wordt aangelegd. Dus over dit stuk hebben we ook echt langer gereden. Dat is verder niet erg. Meer een constatering.

De route in deze richting zoals wij nu gedaan hebben is een goede keuze. De laatste twee dagen is hiermee veel meer asfalt en dat is aan het eind van de reis ook best fijn en ontspannend. En de laatste dagen hadden we de kortste afstanden. Ook fijn.

Heel erg bedankt voor jullie inzet en aandacht om voor ons een prachtige reis samen te stellen.

Hartelijke groet
Trees Wesselingh