X

Familie Vuijk met alle kinderen en kleinkinderen op safari

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Vuijk met alle kinderen en kleinkinderen op safari

Wij hadden al meer keer in Zuid-Afrika rondgereisd op eigen gelegenheid, maar omdat we deze keer met al onze zes (aangetrouwde) kinderen en onze zes kleinkinderen zouden gaan, wilden we wel iets georganiseerds. We hebben het geluk gehad dat we op de vakantiebeurs Marjan tegenkwamen. Met onze wensen, haar aanbevelingen én haar contacten in Zuid-Afrika hebben we een eigen reis kunnen samenstellen, waar ook de 4 kleinste kinderen (2,4,4 en 5 jaar) ongelofelijk van hebben genoten.

Vooraf hadden we met de kinderen besproken dat we in het noordelijke deel van het land zouden blijven omdat daar nog het meest authentieke Zuid-Afrika is te vinden. Bovendien wilden we naast veel wild zien, ook vakantie houden en genieten van elkaar. Dat betekende onder meer dat we in de regel drie of vier overnachtingen per locatie deden.

Na de landing in Johannesburg zijn we naar een lodge even boven Louis Trichardt gereden. Mooie locatie waar wandelingen zijn uitgezet in een vogelrijk gebied en waar we konden bijkomen van de laatste werkweken in Nederland. Daarna in zuidoostelijke richting naar Hoedspruit waar we in een private game reserve onze eerste Big Five hadden en de hernieuwde kennismaking met het Krugerpark.

Vanuit onze volgende locatie in Komatipoort was het Krugerpark heel snel te bereiken en op het terrein waar onze huisjes stonden waarschuwden borden voor loslopende hippo’s en krokodillen. Die kwamen soms in de nacht uit de rivier. Heel apart.

Via Swaziland (één dag is echt te kort om alle leuke kanten van dit koninkrijk te leren kennen!) naar de Rhine River Lodge ten noorden van St Lucia. Een heerlijke plek waar gedreven rangers ons tijdens de game drives heel veel verteld hebben over planten en dieren in hun park. In dit deel van het land waren wij nog nooit geweest, maar het is de moeite waard. De, ook in dit deel van het jaar, warme Indische Oceaan (zwemmen dus!) en de waterrijke gebieden daarachter, die stampvol zitten met krokodillen en nijlpaarden, hebben wij vol bewondering bekeken.

In Cullinan hebben we bij Horseback Afrika onze laatste dagen in Afrika genoten van paardrijden door de bush en van het wandelen met de leeuwen. Colin is een fantastische verteller en Theony een fijne gastvrouw.

Marjan: beter dan zo kan het niet!! Dank je hartelijk voor de begeleiding vooraf (kiezen is soms moeilijk, dat weten we allemaal) waardoor de reis zorgeloos verliep en voor de nazorg.

Pim Vuijk