X

Familie van Ikelen zag de buffels drinken vanaf het zwembad

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie van Ikelen zag de buffels drinken vanaf het zwembad

Aangekomen op Johannesburg O. Tambo Airport zijn wij direct opgevangen en verder gebracht naar hotel Aviator op de rand van het vliegveld, waar wij de volgende morgen de “meet en greet” hadden met een vertegenwoordiger. Ook onze auto werd daar afgeleverd, een dikke Toyota Hilux.

Toen kon de tocht beginnen; eerst naar Nelspruit waar wij overnachten in het prachtig gelegen La Rocca Guesthouse, in een straat waar juist alle Flambayant bomen fel rood gekleurd bloeiden.

Vervolgens naar Hoedspruit naar de Blyde River Wilderness Lodge. In Hoedspruit viel de vreemde “uitstraling” van de natuur op. Er bleek kort daarvoor een enorme hagelstorm met ijsballen zo groot als tennisballen te zijn geweest, die de gehele fruitoogst, maar ook veel auto’s, ramen en natuurlijk planten en bomen vernield had. En wij eerst maar denken dat het door de droogte kwam.

Van Hoedspruit naar Timbavatie, dat gespaard was gebleven en waar de bomen juist mooi uitgelopen waren. Umlani Bushcamp was hier onze eerste bestemming. Men verbeterd het kamp steeds verder en hier zie je echt heel veel dieren. Met een beetje geluk elke dag de big-five. De nieuwe eco-hut beviel erg goed en gaf goede verkoeling in de hitte. En natuurlijk was het eten weer heerlijk, speciaal het diner als de avond drive na zonsondergang weer terug was in het kamp.

Van Umlani ging de tocht naar het 20 km verder gelegen Shinzela Tented Camp. Daar konden we de buffels zien drinken vanaf het zwembad. De wild-drives leverden mooie plaatjes op van parende leeuwen. De paring werd afgesloten met een enorme brul van het mannetje.
Ook kregen we te maken met een stevig onweer en regen. Maar in mooi zonnig weer konden wij onze reis vervolgen naar het Krugerpark, naar Olifants Restcamp.

Onderweg in de Kruger zagen wij eerst een Impala als de prooi van een Luipaard in een boom hangen, terwijl later een Luipaard blak voor ons de weg overstak. Maak ook de aanblik van slapende Nijlpaarden op het droge was opmerkelijk.

En terwijl wij keken naar de apen die de keuken van de buren doorzochten, werden onze bananen naast ons weggepikt door moeder aap. Ze smaakten lekker onze bananen.

Van Olifants ging de reis verder naar het noordelijke deel van de Kruger, het Makuleke concessiegebied, waar Pafuri Camp ligt aan de over van de Luvuvhu rivier. Mooie zeer ruime luxe tenten, een goed zwembad en een hele goede keuken. Het eten was heerlijk.
Pafuri kent heel veel vogels en dieren, juist door zijn ligging tussen Limpopo en Luvuvhu, maar ze goed op de foto krijgen valt niet mee.

Na Pafuri reden we door de noordelijke uitgang de Kruger uit en gingen via Musina naar Mopane Bush Camp, wat tegenover Mapungubwe nationaal park ligt, op het Drielandenpunt Botswana, Zimbabwe en Zuid Afrika. Daar konden we vrij wandelen in Mopane, terwijl wij in Mapungubwe vooral het museum erg mooi vonden. Vreemd kwam de kerstboom over die al opgetuigd stond bij 40 graden buiten temperatuur.

De reis ging verder naar Tuli in Botswana. Omdat er water zou staan in de Limpopo in deze tijd van het jaar, zouden wij oversteken via de kabelpont. Maar wegens gebrek een regen stond de rivier geheel droog en reed de ranger ons simpel door de zandbedding naar de overkant.

In Tuli kwamen wij in een soort oase te midden van ruige rotsen en droge vlaktes. Mooi groen gras met bosbokken rondom de tenten en een zwembad waarin het bij 40 graden goed toeven was.
Naast een pasgeboren Olifantje was de Olifantsspitsmuis ook een pracht dier.

Van Tuli ging de reis terug Zuid Afrika in naar Dinkweng in het Waterberg gebied. Op een bergtop staan 9 mooie villa’s met eigen zwembad garant voor een rustpunt in een drukke reis. Even geen vroege “wake-up-call”, maar zelf het eten verzorgen in dit “self-catering” park.

Van Dinkweng volgde een korte rit naar Kololo aan de andere kant van Vaalwater. Daar brachten wij de laatste reisdagen door van de 4 weken rond toer. Speciaal veel neushoorns leefden daar in het goed beschermde Welgevonden Game Reserve.

Daarna moesten wij toch weer naar huis om op tijd voor Kerst daar te zijn. Een prachtige reis kwam helaas ten einde.

Familie van Ikelen