X

Reisverslag familie Valkema in Zuid-Afrika 2022

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Reisverslag familie Valkema na corona in Zuid-Afrika (2022)

Het is alweer drie jaar geleden dat wij met de familie een onvergetelijke reis hebben gemaakt naar Namibië en Botswana. En hoewel het corona-tijd was begon het toch ook te kriebelen om weer een mooie reis met elkaar te gaan maken. Deze keer fantaseren we over een wijnreis naar Zuid-Afrika, met onze ouders, maar zonder onze kinderen. Een gezelschap van zes volwassenen in dit geval.

Op een mooie zomerdag besluiten we dan inderdaad om dit avontuur met elkaar te gaan maken. We vinden onszelf wel stoer als we ondanks alle corona-maatregelen met de OK-knop onze KLM-vluchten bevestigen.

We schakelen net als de vorige keer weer Marjan in om onze reis voor ons te regelen. Marjan komt al snel met een mooi voorstel, hier en daar schaven we iets bij en moeten we keuzes maken tussen de ene mooie locatie of de andere nog mooiere locatie. Marjan voegt voorstellen voor excursies toe, wat het plaatje helemaal compleet maakt.

Tijdens onze reis gaan we van Kaapstad, naar Stellenbosch, Franschhoek, Robertson, Gondwana Game Reserve Park via Hermanus weer terug.

Vooraf is het natuurlijk allemaal heel spannend of de reis wel doorgaat. Gelukkig is Marjan hierin flexibel en ook als net Omikron uitbreekt kunnen we nog iets langer wachten met het definitief boeken. Het zijn net deze kleine dingetjes die je nodig hebt om wel het avontuur aan te gaan om überhaupt zo’n vakantie in Corona-tijd te overwegen.

14 dagen voor vertrek gaan we in zelf-quarantaine, want het zal ons toch maar gebeuren dat we op het laatste moment nog positief zijn. Super blij zijn we dan ook met de zes negatieve PCR-testen, WE GAAN!!

We vliegen op Kaapstad en bij aankomst staat onze transfer op ons te wachten. Een uiterst vriendelijke meneer die ons netjes in onze guesthouse op de Tafelberg aflevert. Hij vertrekt pas als hij zeker weet dat onze kamers in orde zijn, en de wijn geregeld is. Na een frisse duik in het zwembad en een glas wijn aan dit zwembad, duiken wij ons bed in. De volgende dag wordt ons busje gebracht, wat een super auto! Hierin is het ook helemaal geen straf om achterin te ‘moeten’ zitten.

Twee dagen Kaapstad brengen we door met een Hop-on-hop-off-bus, bezoek aan de Tafelberg en met onze eigen bus het schiereiland Kaappunt. We shoppen in Waterfront waar we ook dineren met een prachtige zonsondergang en uitzicht op de Tafelberg.

Na Kaapstad gaat ons wijn-avontuur beginnen. In zowel Stellenbosch als in Franschhoek proeven we wijnen alsof ons leven ervan afhangt. De twee persoonlijke gidsen (1 dag met auto en 1 dag op de mountainbike door de wijngaarden) zijn een groot succes. Zij vertellen ons veel over Zuid-Afrika, de regio, de wijnen, de mensen, niks is ze te gek en beiden zijn super aardig. Onze ouders stappen liever niet op de fiets (maar goed ook) en maken in Stellenbosch een privé-wandeling met overal lekkere hapjes, zij worden ook echt verwend en ook zij hadden weer een zo’n aardige gids!

Super aardig, dat zijn de mensen in Zuid-Afrika sowieso, en zo gastvrij en behulpzaam! Dit maakt het vakantiegevoel nog groter!

In Franschhoek verwennen we onszelf met een ballonvaart. Wat een ervaring! Wel even vroeg op, maar dubbel en dwars de moeite waard! Bij landing een glas champagne en daarna een stevig ontbijt met de hele groep.

En dan brengen we een bezoek aan een fantastisch mooi en luxe wildpark iets oostelijker in de Kaap gelegen. Misschien een beetje te luxe (of toch niet?), maar wat hebben we genoten! Vier gamedrives van onze prive-ranger Marc. Marc reed ons in het park met de jeep overal naar toe, schuwde niet voor steile, hobbelige paden, maar ook niet voor briesende olifanten of dichtbij langslopende de leeuwen. Marc wist veel van dieren maar ook van de natuur en de planten.

Via Hermanus rijden we langzamerhand weer terug… Hier doen we de laatste inkopen voor souvenirs en kleuren we nog wat bij aan het strand. Bij onze lodge wordt de laatste avond een heus ‘celebration-dinner’ georganiseerd. We worden net als de dames ‘geschminkt’ en er wordt gedanst. We voelen ons echt speciaal, en verwend!

Met een supergoed gevoel rijden we de laatste dag rustig terug naar Kaapstad. De vakantie is voorbij, maar….

Wat hebben we genoten! Voorop staat dat het natuurlijk super bijzonder en speciaal is om dit met je familie (twee zussen met mannen en ouders van gemiddeld 80 jaar) te mogen doen. We hebben het enorm gezellig met elkaar gehad, ook veel gelachen en goede gesprekken. Dit alles aangekleed door het prachtige landschap van Zuid-Afrika, met zeer bijzondere locaties, de lodges zijn stuk voor stuk speciaal en bijzonder gelegen. De mooie auto zorgde voor enorm veel comfort tijdens het rijden en de geplande excursies maakten het voor ons een stuk makkelijker om niet iedere dag te moeten nadenken wat te gaan doen. Dit heet VAKANTIE!

Wanneer gaan we weer?

Familie Valkema