X

Familie Rouws: de Panorama route gaf heel wat ohhs en ahhs!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Rouws: de Panorama route gaf heel wat ohhs en ahhs!

Onze eerste kennismaking met Zuid-Afrika was Kaapstad. Mooi begin. Kaap de goede hoop (natuurschoon en walvis gezien), Waterfront (hip), Robbeneiland (indrukwekkend en triest) en de weg rondom de Tafelberg is ook schitterend om te rijden als het weer om de Tafelberg op te gaan niet goed is.

Met vliegtuig naar Durban vandaar naar de Drakenbergen. Prachtig natuurgebied, zo stil. (’s Nachts is het er wel heel koud). Na een flink stuk rijden met onderweg geiten, koeien, apen, met soms flinke gaten in de weg, kwamen we in st. Lucia. Geweldige uitvalsbasis, hier een game drive gedaan en op de rivier een safari. Heel veel neushoorns gezien en nijlpaarden en het nodige andere wild en vogels.

In Swaziland hadden we de pech dat het mistig en druilerig was. Dus niet helemaal kunnen genieten van vergezichten en het fietsen. In plaats daarvan hebben we in de eigen auto een rit door het natuurpark gedaan waar we droog bij bleven.

Hazyview, de volgende stop. Hier hadden we best langer willen blijven, er is van alles te doen. De panorama route gaf heel wat ohhs en ahhs met haar prachtige uitzichten en natuurschoon (de potholes, god’s window, watervallen).

De Sefapane Lodge was een oase van rust. Een super groot huis (safari house) met een grote veranda vlak bij het Krugerpark. De avondsafari met braai was super. De sfeer de sterrenhemel perfect.
Johannesburg was een ander verhaal. De weg er naartoe ga je eerst nog door natuurparken maar het laatste stukje zie je allemaal mijnen en centrales, Het is echt een grote stad met allerlei lagen van bevolking. Dit is goed te zien als je dwars door de stad vanuit het midden naar de rand rijdt. Je moet wel een beetje lef hebben om er te rijden want druk is het wel en soms net een mierenpot.

Een top vakantie gehad, de mensen zijn over het algemeen heel vriendelijk en de natuur is prachtig. Een land wat we zeker opnieuw bezoeken. Mogelijk in een ander jaar getijden, nu konden we de dieren goed zien doordat de bomen die redelijk kaal waren vanwege de winter. Maar al het fruit en de bloemen, daar komen we zeker voor terug en vooral voor de dieren die we niet gezien hebben. De reis was perfect geregeld. De accommodaties afwisselend en goed tot supergoed. Als we weer naar Zuid-Afrika gaan zouden we het weer bij Rondreisopmaat boeken.

Juli 2016 Fam. Rouws.