X

Gedeeltelijk met twee families op rondreis – Familie Froberg

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Froberg: Gedeeltelijk met twee families op rondreis

Ha Marjan,

Wat ons betreft was de reis geweldig en voldeed ook geheel aan wat we graag wilden.

Johannesburg: guesthouse was prima. Ik was er natuurlijk niet bij de eerste dag, maar de housekeeper is met mijn man en kinderen naar de mall gegaan en die avond hebben ze daar ook gegeten, was goed te doen.
Toen de jongens zelf een keer naar die mall liepen, werden ze helaas wel aangehouden door politie hetgeen een beetje unheimisch was. Maar na een kort interview konden ze hun weg weer vervolgen.

De tweede dag zijn we gaan fietsen in Soweto en naar het museum geweest. Het was een ijskoude dag maar geweldig zowel de fietstocht als het museum, erg leerzaam en interessant. De Nederlandse man die daar was gaan wonen, de gids die ons meenam naar het tehuis dat door zijn oma werd gerund. En de maaltijd door de vrouw van de Nederlander verzorgd, heel lekker en leuk.

Dan naar Paul Krugerpark. Sefapane Lodge was fantastisch. Prachtig huis waar we wel een week hadden willen blijven. Lekker groot, van alles aanwezig in het huis. Grappig dat het van een Nederlandse eigenaar was. Kortom fantastisch. Zelf door Kruger rijden was prima.

Met spijt gingen we door naar het privé parkje maar ook dat was minstens zo geweldig. Prachtig tenthuisje voor twee personen en een groot huis voor de rest, met giraffen in de achtertuin. Niets meer te wensen. De eigenaar Dave was een kanjer en zeer betrokken. Leuke wandeling en in het park ernaast een geweldige game drive de ochtend erna. Die avond hadden we een geweldige braai op het terrein zelf!

De gids heeft alles geprobeerd om ons leeuwen en neushoorns te laten zien, helaas niet gezien. Wel hadden we de hoofdprijs namelijk een grote groep hyena’s die een waterbok verorberden. We waren hier te kort Marjan. We hadden naar je moeten luisteren…

We hebben de Panorama Route helaas niet gedaan. Dat was te veel. We hadden al vier uur in de auto gezeten voor de gamedrive.

Toen naar het guesthouse in Hazyview voor twee nachten. Geweldig uitzicht en mooi bij zwembad gelegen. Een stukje de Panorama Route teruggereden en Graskop en dat oude goudstadje Pilgrims Rest aangedaan.

Toen door naar Swaziland. Het Prins Bernhardhuis was geweldig! Wat waren we daar blij. Ook daar hadden we een huis en daarbij twee tweepersoonskamers. Zelf heb ik in de Prins Bernhardkamer geslapen dus wat wil je nog meer??? Het is allemaal nog in oude staat, donker groene wc’s uit de jaren 50. Het huis, zo begreep ik van de kinderen, was wel wat Spartaans. Ook hier een heerlijk diner.

Van Swaziland naar St Lucia. Heel andere omgeving, veel toeristischer, bussen met toeristen, veel Hollanders en de kinderen kwamen zelfs een bekende tegen. Maar ook prachtig. Mooi gebied, kon je ook lekker hardlopen daar.

Daarna door naar luchthaven, prima geregeld allemaal.

Samenvattend: alles was geweldig! Voldeed aan wat we wilden. Dank Marjan we zeggen het voort.

Gr. Margreet