X

Familie van Egmond voor de vijfde keer in Zuid-Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie van Egmond voor de vijfde keer in Zuid-Afrika

Op 2 juni zetten wij in Johannesburg voor de vijfde achtereenvolgende keer voet op Zuid-Afrikaanse bodem. Wij hopen 4,5 week te genieten van dit prachtige land. Dit keer niet te veel kilometers maken, maar wat langer in lodges en parken verblijven.

Met onze gehuurde Honda CRV op weg naar Kololo Game Reserve. Onderweg bij Bela Bela even onze vertrouwde coffeeshop aangedaan. Kololo met het aangrenzende Welgevonden zijn uitstekend. Hier zagen we dan eindelijk een cheetah met 3 jongen midden op de weg zitten. Via Mashovhela lodge bij Louis Trichardt naar Mapungubwe NP. Hier waren we al eens geweest en we verbleven weer in Leokwe Camp. De hoeveelheid wild viel hier een beetje tegen. Wel de gouden neushoorn in het museum bewonderd.

Via Granny Dot’s Country Spot (prima B&B) bij Tzaneen naar Olifants Camp in het Kruger Park. Als je hier één van de rondavels 9 t/m 12 kunt boeken, heb je een fantastisch uitzicht op de Olifants rivier met z’n nijlpaarden en olifanten. We verbleven 4 nachten in Umlani Bush Camp in Timbavati. Dit is het beste reservaat dat wij ooit hebben bezocht. Onderkomen, eten en het management zijn prima voor elkaar. Hier hebben wij dan ook meerdere malen de ‘big five’ kunnen bewonderen dankzij de voortreffelijke rangers en trackers.
Pretoriuskop in het Kruger Park vonden we maar niks.

Mkahaya in Swaziland hadden we al eens bezocht en ook deze keer was het een prima verblijf. Rocktail Beach Camp is een goed uitgerust kamp, maar is eigenlijk bedoeld voor snorkelaars en duikers. Voor de rest valt er weinig te beleven. Waarschijnlijk zou St. Lucia een betere optie zijn geweest.

Hilltop Camp in Hluhluwe trakteerde ons op veel neushoorns en olifanten. Helaas hadden we niet genoeg tijd om het aangrenzende Imfolozi park te bezoeken vanwege de lange rit naar Isibindi Zulu Lodge. Deze lodge is recent onder nieuw management gekomen en ze hebben er een prima lodge van gemaakt. We kregen de ‘honeymoon’ rondavel met een schitterend uitzicht op de bergen. ‘s-Morgens zag je vanuit je bed de zon opkomen. We hebben hier een dagtocht geboekt naar de slagvelden bij Isanblwana en Rorke’s Drift. Onze gids vertelde met zo veel enthousiasme over de veldslagen tussen de Zulu’s en de Britten, dat je het voor je ogen zag gebeuren.

Uiteindelijk hebben we genoten van de dieren en de natuur en dus een geslaagde vakantie mede door de inzet van Marjan om tot een uitgebalanceerde route te komen. Toch nog bijna 4000 km gereden.

Frans en Marjan van Egmond