X

Familie Crans werd in de watten gelegd

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Crans werd in de watten gelegd

De eerste weken droomde Meriam nog elke nacht van Zuid Afrika! Het was in één woord “Fantastisch”.
We hebben erg genoten van onze reis en van de accommodaties die je voor ons uitgezocht hebt. We zijn blij dat we de reis op deze manier gedaan hebben, uiteraard hebben we onze voorkeuren, maar er is niets waar we spijt van hebben gehad. Nu we een keer geweest zijn ( en dit was zeker niet de laatste keer) hebben we wat meer inzicht in het land.

Na de landing op Johannesburg zijn we doorgegaan naar Tzaneen. Autoreis was goed te doen maar we hadden misschien liever nog iets dichter bij Hoedspruit willen overnachten omdat we dan iets dichter bij Timbavati waren. We hebben nu ook op die dag nog wel een paar uur in de auto gezeten om bij Umlani te komen.
Umlani bush camp was fantastisch. In de watten gelegd, fijne mensen en behalve leeuwen alle dieren gezien, zelfs drie keer luipaard, en jonge neushoorn, olifant en zebra ( geweldig! ). Daarna Hazyvieuw, prachtig huisje, helaas minder weer en van de uitzichten van de panoramaroute hebben we niet kunnen genieten vanwege de mist. Daarna Swaziland ( mooi) en door naar St Lucia. Bike en boottocht waren beide heel leuk! We hebben nog een privepark ( Mavela game lodge) aangedaan in het Hluhluwe/Umfolozi park bij Mkuze. Dit was ook een verwennerij en hier hebben we drie leeuwenfamilies gezien!

Hierna zijn we naar Uhmlanga Rocks gegaan en hebben een extra nachtje bijgeboekt. Helaas was het weer niet goed en konden we geen stranddagje pakken! We zijn toen naar Durban geweest waar je prima en veilig aan de boulevard kunt lopen. Achteraf hadden we liever nog een dagje langer in St Lucia gebleven. Hier is n.l. van alles te doen op natuurgebied.

Vanaf Port Elisabeth merk je dat het steeds westerser wordt. Plettenberg was mooi, in Oudshoorn zaten we in Buffelsdrift. Hele mooie plek aan het water en ook een gamedrive gemaakt. Je merkt echter dat dit minder “echt” is dan in de parken in het NO. Een verassing vonden we de Skeiding guest farm. Na een zandweg van 18 km vroegen we ons af wat iemand daar zocht op zo’n afgelegen, “overigens fantastische plek”. We vonden de accommodatie wat gedateerd maar de verwennerij van de gastvrouw tijdens het diner en de leuke “farmtour” waren echt super! Hermanus was natuurlijk mooi, zeker de walvissen en ook in Kaapstad hadden we een fantastische locatie. Kaapstad is mooi voor een paar dagen en ook zijn we blij dat we Robbeneiland bezocht hebben. Dat was echt indrukwekkend. Stellenbosch vonden we wel een heel leuk plaatsje.

We vonden de hele reis fantastisch maar hoogtepunten waren voor ons toch de parken Umlani bush camp en Mavela game lodge. Verder nog de complimenten voor de mooie en goede documentatie en ook de vouchers voor alle boekingen. Alles was perfect geregeld.

Bedankt voor de mooie reis Marjan,
Vriendelijke groet,

Meriam en Simon