X

Een fantastische ervaring in Vietnam

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Een fantastische ervaring in Vietnam

Reisverslag familie Mansveld – Rondreis Vietnam 
april 2024

In april 2024 heeft Rondreisopmaat een reis van ruim drie en een halve week naar Vietnam voor ons georganiseerd.

Wij hadden specifieke wensen en daar heeft Richard van Rondreisopmaat goed op ingespeeld. De reis was tot in de puntjes georganiseerd en had een goed evenwicht tussen wat wij georganiseerd wilden hebben en wat we zelf graag wilden doen.

Wij hebben gekozen voor een reis van het zuiden, Saigon, naar het noorden en deze had een combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur.
Voor ons was dit de eerste reis naar dit werelddeel en het is heel prettig om dan in eerste instantie een gids te hebben die je de mores van het land een beetje leert kennen.
Een aanrader is om eerst wat voorwerk te verrichten zodat je een beetje weet wat je wil. De expertise van Rondreisopmaat geeft dan een waardevolle aanvulling zodat er een reis ontstaat die alles in zich heeft wat je van een land wil zien en wat je er wil beleven.

We hadden een specifieke wens. We wilden graag een kookworkshop doen. Gezien onze achtergrond wilden we niet alleen loempia’s maken maar echt wel een wat uitgebreidere kennismaking met de Vietnamese keuken. In Hoi An hebben we een fantastische workshop gehad bij Vy’s market. Eerst naar de markt om de ingrediënten te kopen, compleet met uitleg over alle specifieke kruiden en groenten. Daarna alle keukens in Vy’s market langs waar ze alle verse producten fabriceren voor de 7 restaurants die Vy in Hoi An heeft. Daarna begon pas onze eigen workshop. In een prachtig geoutilleerde leskeuken een viergangen maaltijd bereid en geleerd hoe eenvoudig en toch rijk van smaken de Vietnamese keuken eigenlijk is. Een fantastische ervaring.