X

Christ & Els: Alles klopte tot in de puntjes

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Christ & Els: Alles klopte tot in de puntjes

De route is erg mooi, met veel mango, bananen, citrus, avocado-boomgaarden, heel groen met veel water en enkele watervallen.

Het verblijf in Kings Walden is echt verwennerij. Een overweldigend uitzicht, mooie tuin, met prima keuken. Er is een prachtig zwembad, maar helaas zonder parasols en geen comfortabele ligstoelen.

Tijdens de route naar Louis Trichard hebben we de oudste BAOBAB boom van de wereld bezocht. De omtrek is ca. 50 m. en er warempel een bar in gebouwd.​ Fantastisch!

Ook Modjadji Cycads een oeroud park/bos met Palmvarens, waar men nog gelooft in de regenkoningin is een unieke attractie in de regio.

​Wat ons opviel, was dat er zoveel plaatsnamen inmiddels veranderd zijn. Veel meer dan bv. in de Westkaap. Je moet er echt op letten. Zelfs Pretoria staat soms alleen aangegeven als Tshwane en L. Trichard is: Makhado geworden.
Bij Bela Bela, zie je de ene keer Bela Bela en even later toch weer Warm bath.​

We hebben vanuit de bijzondere lodge Madi a Thava een leuke en interessante tour gemaakt en kennis gemaakt met de cultuur van de verschillende stammen. De gastheer en gastvrouw waren tijdens ons verblijf niet aanwezig. Op de valreep, hebben de dag van vertrek even kennis gemaakt. Bijzonder aardige Nederlanders.
Zelf hebben we nog een toertje gemaakt in de Vendaregio, waar we wel een theeplantage konden bezoeken en een leuke rondleiding hebben gehad.

​Tja en toen was het tijd voor een ander hoogtepunt. Met de helikopter naar The extreme 19th hole​ op Legend (green is gemaakt in de vorm van Afrika) op het Entabeni Golf en Safari ressort.
Wat een belevenis, maar helaas geen “hole in one”.

Ook hebben we daar the Tribute (kopie van de 10 mooiste par 3 banen van de wereld) gedaan en de 18 holes Signature gespeeld.
Ook heel bijzonder omdat elke hole ontworpen is door een beroemde golfprofessional.
En complimenten voor jou Marjan, als (toen nog) min of meer onervaren reisorganisator op golfgebied. Alles klopte tot in de puntjes.

We hebben een ochtend en een middagsafari gedaan, dit was incl. de package, maar je mag zoveel safaris doen, als je wilt. Wel van tevoren bij de receptie aanmelden.

Ook het golfen op de Gary Player en Lost City GC was fantastisch. Heel goed dat de starttijden van tevoren geboekt waren. De golfliefhebbers staan in de rij om te mogen spelen.

Bij de Kedar lodge hebben we het Paul Kruger huis nog bezocht.
Het was een mooie plek, heel bijzonder met de historische achtergrond. Jammer dat de buitenfaciliteiten niet zo comfortabel waren. Ijzeren stoelen zonder kussen, bij zwembad slechts 4 ligstoelen. Er wordt aan verbetering gewerkt is ons verzekerd…

De laatste plek, dicht bij het vliegveld was goed, met een prima ontbijtbuffet en ook voor het diner een geweldige keuken. De dag van vertrek nog heerlijk gegolfd op een GC in de buurt.
We hadden tijdig bericht gekregen dat onze vlucht was vertraagd tot 00.45 uur (i.p.v. 20.30 uur)
Het was dus heerlijk, dat we de hotelkamer overdag nog beschikbaar hadden.

Al met al een hele mooie Rondreisopmaat, met veel verrassingen op allerlei gebied.
Dank zij jouw goede voorbereidingen en ook van collega Antoinette, hebben we onbezorgd gereisd door een voor ons nieuwe regio in het fantastische Z-Afrika.

Hartelijk dank en het allerbeste gewenst.
We gaan nu inpakken voor ons vertrek morgen naar Kaapstad.

een vriendelijke groet uit Breda

Christ en Els