X

Highlights Namibië

Mobile Camping Tour Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Mobile Camping Tour

Een Mobile Camping Tour tijdens uw route door Namibië is een avontuurlijke aanvulling op uw rondreis! Verblijf een of twee nachten op een geweldige locatie in de natuur en overnacht daarbij in comfortabele tenten. De kok serveert 's morgens een warm of koud ontbijt en in de middag een lichte lunch. Nadat u tijdens een prachtig uitzicht van een Sundowner heeft genoten volgt een heerlijk 3-gangen diner. Mobile camping is mogelijk in heel Namibië, maar vooral aan te raden in Sesriem en Spitzkoppe. 

Tok Tokkie Trail - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Tok Tokkie Trail

Hoe kun je de natuur beter verkennen dan te voet? Een ervaren gids neemt u gedurende 3 dagen mee door de Namib Desert en laat u het leven in de woestijn zien. De wandelingen zijn niet te moeilijk en in kleine groepen van 2-8 personen geniet u tijdens deze dagen van mooie sundowners, maaltijden in de duinen en slaapt u op comfortabele stretchers onder de indrukwekkende sterrenhemel. In het gebied komen veel inheemse dieren- en plantensoorten voor. Voor natuurliefhebbers is deze tocht een niet te missen aanvulling op de reis.

Bijzondere afsluiting Rondreis Op Maat Specialist

Bijzondere afsluiting

Niets is fijner dan een intensieve rondreis te eindigen met een ontspannen verblijf in een mooie lodge. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om uw reis op een bijzondere manier af te sluiten. Zo kunt u alle indrukken die u tijdens de rondreis heeft opgedaan op een relaxte manier de revue laten passeren. Zo keert u uitgerust en met een koffer vol prachtige Afrikaanse herinneringen weer richting huis.

Himba Village Kamanjab Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Kamanjab

Op de route naar Etosha National Park ligt het kleine dorpje Kamanjab. Wat hier opvalt zijn de traditioneel schaars aangeklede Heroto vrouwen met hun vele sieraden en bijzondere hoofddeksels. Vanuit Kamanjab kunt u kennismaken met de Himba-cultuur. Ontmoet deze vriendelijke, prachtig uitziende mensen met rode oker-kleur op hun huid en bijzondere kapsels. Bezoek een local village en leer meer over de tradities van de Himba-cultuur.

Victoria Watervallen Rondreis Op Maat Specialist

Victoria Falls

Een verlenging bij de Victoria Watervallen is de moeite waard bij voldoende tijd. Naast de majestueuze watervallen is er prachtige natuur en van alles te doen. Maak een boottocht op de Zambezi of een relaxte Sunset Cruise. Of krijg een adrenaline rush tijdens de Flying Fox-zipline of bungee jump vanaf de brug op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. En wat te denken van een helikoptervlucht over de kilometerslange watervallen?

Ovamboland Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Ovamboland

Het traditionele land van de Ovambo bevolking ligt ten noorden van Etosha Park en grenst aan Angola. Dit is het drukst bevolkte gebied van Namibië. Niet zo raar als je bedenkt dat hier de rivieren stromen en de meeste neerslag valt. Dit gebied is nog vrij onbekend en de beste tijd om hier naartoe te reizen is in de maanden april of mei, na de regenperiode. De wegen zijn dan beter begaanbaar, het is niet ondraaglijk heet en er zijn nog veel vogels zoals reigers, kraanvogels en ooievaars.

Keetmanshoop Kokerboom Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Keetmanshoop

Keetmanshoop ligt in het zuiden van Namibië, waarbij het indrukwekkende Kaiserliche Postamt herinnert aan het Duitse koloniale verleden. In de omgeving bevinden zich twee bijzondere natuurverschijnselen: het Kokerbomenwoud en Giant’s Playground. In het Kokerbomenwoud staan vele kokerbomen, een aloë-soort. Heel bijzonder, normaal zie je slechts enkele op één plek. Giant's Playground ligt iets verderop. Hier lijken de enorme rotsblokken door reuzen te zijn opgestapeld.

Brandberg - Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Brandberg

De Brandberg is al vanuit de verte zichtbaar. Bij de Herero-bevolking heette deze 500 miljoen jaar oude granietmassa 'Omukuruwaro', Berg van de goden. Uit dit bergmassief van ruim 30 km doorsnee rijst de imposante Königstein 2573 m omhoog. Deze hoogste bergtop van Namibië dankt haar naam aan het licht van de ondergaande zon, waardoor de berg vuurrood opgloeit. Maak overdag een mooie wandeling in het dal en bewonder de beroemde rotstekening van de ‘white lady’.

Caprivi Zambezi- Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Caprivi / Zambezi

In het noordoosten van Namibië, op de grens met Angola, loopt de smalle Caprivistrook, tegenwoordig Zambezi, uit tot het vierlandenpunt van Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia. Het is een dichtbevolkt gebied, u zult dus regelmatig dorpen langs de weg zien. De verkeersborden voor trekkende kuddes olifanten is niet voor niets. In de parken Mudumu National Park, het Mamili National Park en het Mahango Game Reserve is veel wild te vinden.… de dieren hebben altijd voorrang!

Mohango Park Popa Falls Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Popa Falls / Mohango Park

Nabij het plaatsje Divundu vindt u de Popa Falls, een aantal stroomversnellingen met eilandjes. Vergeet uw zwemkleding, hier liggen krokodillen en nijlpaarden op de loer. In deze omgeving ligt het Mahango Game Park, onderdeel van het Bwabwata National Park. Een niet al te groot park, maar goed begaanbaar met de 2x4- of 4x4-huurauto. Ga op zoek naar de vele dieren die hier voorkomen zoals olifanten, buffels, diverse antilopensoorten en een grote hoeveelheid vogelsoorten.

Rundu - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Rundu

Rundu is het startpunt voor een reis naar de Caprivi Strip en ligt aan de rivier de Okavango, op de grens met Angola. Hier ziet u veel dorpjes en communities langs de weg en dichtbij de rivier. Maak een boottocht en bekijk de bedrijvigheid van mensen langs de oevers. Geniet van de schitterende zonsondergang voor de mooiste foto’s. Niet ver van Rundu ligt Mbunza Living Museum, waar u het dagelijks leven van de lokale bevolking leert kennen of bezoek een lokaal schooltje.

Waterberg Plateau - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Waterberg Regio

Het Waterberg Plateau Park is een nationaal park in het centrum van Namibië dat op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari, ligt. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie, vormt het een groot contrast met de andere parken. Hier leven zeldzame dieren zoals elandantilopen, blauwe gnoes, zwarte- en witte neushoorns en zelfs buffels. Bezoek een privé reservaat en op pad met een ranger.

Etosha Park Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Etosha Park

Bijna surrealistisch zouden we het Etosha park willen noemen. Dit park bestaat uit een groot gebied rond een zoutvlakte en is het belangrijkste wildpark van Namibië. Het nationale park is een open savana met weinig begroeiing waardoor de dieren gemakkelijk te spotten zijn. Ga op self-drive safari van restcamp naar restcamp of ga op game-drive met een ranger. Tussen de dieren heerst een hierarchie die soms onvergetelijke beelden oplevert.

Himba Kaokoland Epupa Falls - Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Kaokoland / Epupa Falls

Kaokoland is een van de laatste echte wildernissen van Afrika en dat komt vooral door de geografische ligging. In het westen wordt de streek begrensd door de onherbergzame Skeleton Coast, in het oosten door een diep geplooide bergketen. Een groot deel van Kaokoland bleef tot in de 20e eeuw onontdekt en onderontwikkeld. De Himba-bevolking in dit gebied leeft nog vrijwel totaal geïsoleerd. Een mooie bezienswaardigheid zijn de Epupa Falls, op de grens met Angola.

Erongo Spitzkoppe Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Spitzkoppe / Erongo

De Erongo is een geweldig gebied voor wandelaars, met als hoogtepunt de Spitzkoppe. Deze opvallende granietrots biedt geweldige uitzichten. De Spitzkoppe (ook bekend als Spitzkop) steekt zo'n 700 meter boven het omliggende landschap uit, de top ligt op 1.784 meter boven zeeniveau. De Erongo staat bekend om de kleurrijke vulkanische landschappen en eeuwenoude rotstekeningen. De neushoorns en olifanten hebben zich aangepast aan het zware woestijnklimaat.

Damaraland - Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Damaraland / Twyfelfontein

Damaraland is droog, desolaat en dunbevolkt. Toch betitelen kenners dit als mooiste deel van Namibië. De vele soorten vogels en wilde dieren hebben zich geheel aangepast aan de extreme omstandigheden; de woestijnolifant en de zwarte neushoorn zijn hier voorbeeld van. Het landschap is indrukwekkend met haar diepe, vaak droge rivierbeddingen, kopjes, rotspartijen, uitgestrekte vlakten en interessante flora. Tip: bewonder de 5000 jaar oude rotstekeningen bij Twyfelfontein.

Swakopmund Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Swakopmund

Swakopmund is een kuststad aan de Atlantische oceaan en heeft een uitgesproken Duits karakter. Namibië was immers ooit een Duitse kolonie. In dit stadje met leuke restaurants wordt nog veel Duits gesproken en kunt u zelfs ‘Kaffee mit Kuchen’ bestellen. Ga vanuit Swakopmund naar Walvisbaai voor het zien van ontelbare zeevogels, pelikanen en flamingo's. Maak een boottocht naar de pelsrobben kolonie, kano tussen de zeehonden of ga sandboarden op de bekende ‘Dune 7’.

Namibie Sossusvlei Rondreis Op Maat Specialist

Sossusvlei

De Sossusvlei in het Namib Naukluft Park staat bekend om haar rode duinen. Het beklimmen van deze zandduinen is een ervaring om nooit te vergeten, zeker tijdens zonsopgang. Zorg er daarom voor zo vroeg mogelijk in het park te zijn. De duinen veranderen dan continu van kleur, een spectaculair schouwspel. Loop langs de scherpe randen van Dune 45 of the Big Daddy en bezoek de beroemde Dead Vlei met zijn eeuwenoude dode acacia bomen.

Kgalagadi Transfrontier Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt op de grens van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Het park ligt in het zuiden van de Kalahari woestijn en is met zijn bijna 100.000 km² een van de grootste natuurparken van Afrika. Bij zonsondergang kleurt het zand hier prachtig rood. Tussen het Zuid-Afrikaanse en Botswana gedeelte van het park staan geen hekken, de dieren trekken hier vrij rond. Ga op selfdrive, spot de Kalahari leeuwen met de donkere manen of de gemsbokken.

Namib Desert, Aus & Lüderitz Rondreis Op Maat Specialist

Namib Desert, Aus & Lüderitz

Aus ligt aan de rand van de Namib woestijn en wordt gekenmerkt door prachtige weidse en wisselende landschappen die er vooral heel verlaten uitzien. In dit deel van de woestijn leeft een grote populatie woestijnpaarden. Bezoek de koloniale kustplaats Lüderitz met zijn typische Duitse invloeden of neem een kijkje bij de ‘diamanten’ spookstad Kolmanskop. Het klimaat is meestal heet en droog, maar Aus is één van de zeer weinige plaatsen in Namibië waar het kan sneeuwen.

Oranjerivier - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Oranjerivier

De Oranjerivier vormt de grens met Zuid-Afrika in het uiterste zuiden van Namibië. De uitgesproken groene strook langs de rivier vormt een groot contrast met de ruige, droge omgeving. Door meerdere overstromingen van de rivier is de grond hier zeer vruchtbaar en wordt er intensief landbouw bedreven. In dit gebied is een 4x4 een must. Op de rivier zijn activiteiten mogelijk zoals (eventueel meerdaagse) kano- en wildwatertochten.

Fish River Canyon - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Fish River Canyon

De Fish River Canyon kan een vergelijking met de Amerikaanse Grand-Canyon best doorstaan. De Canyon is diep in het landschap ingesneden en zorgt voor een groots, indrukwekkend landschap, te bekijken vanaf verschillende uitzichtpunten. Ongeveer 60 km ten zuidwesten ligt Ai-Ais, een groene oase in het schrale maanlandschap van het Fish River Canyon Park. Ai-Ais betekent ‘zo heet als vuur’, een omschrijving die verwijst naar de hier ontspringende warmwaterbronnen van 60 ◦C.

Kalahari Namibie met giraffen in rode duinen sunset Rondreis Op Maat Specialist

Kalahari Namibië

Kalahari beslaat een enorm groot gebied in Namibië, maar delen van de woestijn, steppe en savanne vallen ook binnen de grenzen van Zuid-Afrika en Botswana. De rode duinen bieden prachtige uitzichten, met name tijdens zonsondergang. Het gebied wordt bewoond door veel wild, zoals zebra's, giraffen en struisvogels en in het zuiden komt zelfs de zeldzame Kalahari leeuw met de zwarte manen voor.

Windhoek Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Windhoek

Windhoek is met ruim 320.000 inwoners de grootste stad en hoofdstad van Namibië, maar nog steeds veel kleiner dan veel van onze provinciesteden. Windhoek ligt in het midden van het land. Het centrum is een vreemde mengeling van Duitse koloniale panden en, in frisse pasteltinten geschilderde gebouwen. Wandel door het centrum, doe inkopen op de straatmarkt en bestel een drankje bij Joe’s Beerhouse. Een mooi begin of vervolg van uw rondreis door Namibië.