Activiteiten Namibië

Kalahari Bushmen - Namibie en Botswana

Wandeling met de San Bushmen

In het Kalahari-gebied - in zowel Botswana als Namibië - wonen de San, ook wel de bushmen genoemd. Kom kennismaken met deze bijzondere bevolkingsgroep en zie hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Ingetogen tonen de San hoe ze de natuur gebruiken voor geneesmiddelen. Ook vertellen ze over de verschillende tradities en delen hun kennis van dierensporen.

Windhoek city tour - Namibie

Stadstour in Windhoek

Een leuke manier om de historie, cultuur en architectuur van deze stad te leren kennen! U ziet onder andere het Tintenpalast, de Christuskirche en de Alte Feste en u krijgt prachtige panoramische uitzichten te zien. Geniet van een drankje in een van de kleine straatjes in township Kututura. Ook een bezoek aan de lokale markt Penduka ontbreekt niet.

Katutura Windhoek - Namibie

Fietstocht door township – Windhoek

Ontdek de levendige straten van Katututra, het township bij Windhoek, op een zeer toegankelijke manier. Tijdens deze tour wordt u begeleid door de rijke culturele township Katutura, voormalig thuisland ten tijde van de apartheid. Ervaar de inspirerende ziel van Windhoek vanaf de fiets. De tocht is ongeveer 7 kilometer en duurt ca. 3,5 uur.

4x4 Driving course - Namibie

4×4 Rijcursus

Haal het beste uit het 4x4 voertuig en voel je veel veiliger op de gravel- en zandwegen van Afrika. Om beter voorbereid te zijn op uw rondreis kunt u de basistechnieken van een 4x4 onder de knie krijgen. Gedurende de cursus van 2 uur krijgt u instructies en wordt u meer vertrouwd met uw voertuig met toebehoren.

Avondsafari Namibie Kalahari Rondreis Op Maat Specialist

Avond safari

Deze tour is een perfecte manier om kennis te maken met de Kalahari Woestijn. U rijdt ongeveer drie uur met een ervaren gids door de omgeving en ervaart de panoramische vergezichten over de rode zandduinen. De zonsondergang zorg voor een onvergetelijk uitzicht.

Rondvlucht over Sossusvlei - Namibie

Rondvlucht boven de Sossusvlei

Vanuit Sesriem of Swakopmund kunt u een prachtige rondvlucht maken over het woestijnlandschap. Na de Kuiseb rivierbedding en Tsondabvlei komen al snel de adembenemende duinen rondom de Sossusvlei in zicht. U vliegt over het verboden diamantengebied en ziet vervolgens de kustlijn en de zoutmijnen van Walvis Bay.

Namib Woestijn ballonvaart - Namibie

Ballonvaart over de Namib Desert

Vliegen in een hete luchtballon over de Namib Woestijn, een onvergetelijke ervaring! Vanwege de sterke woestijnwind vinden de ballontochten 's morgens vroeg plaats. Nadat u bent opgestegen geniet u van de stilte en prachtige uitzichten. U vaart geruisloos over de oceaan van duinen. Na de landing staat, in het hart van de woestijn, een uitgebreid champagne-ontbijt voor u klaar.

Fish River Canyon day tour - Namibie

Jeeptour in Fish River Canyon

Ontspan en laat u lekker rond rijden. U wordt meegenomen naar de 3 mooiste uitzichtpunten langs de Fish River Canyon, na de Grand Canyon in Amerika de grootste natuurlijke canyon in de wereld. De gids vertelt onderweg over de meest interessante geologische ontwikkeling van dit gebied.

Chobe bootcruise - Botswana

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft, is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart, ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich aan de rivierbedding verzamelen. Met een verkoelend drankje in de hand ziet u Chobe op haar mooist!

Living Desert Tour Swakopmund - Namibie

Living Desert tour vanuit Swakopmund

Camera in de aanslag? Tijdens de Living Desert Tour brengt een ervaren gids de kale woestijn letterlijk tot leven. Tijdens deze 4x4 ervaring door de duinenrij achter Swakopmund laat hij u de meest bijzondere dieren en planten zien en leert u de geheimen van de woestijn kennen. Vanuit het zand tovert hij het unieke witte spinnetje of kleine slangen tevoorschijn. Ook ziet u schorpioenen, woestijn kameleons, gekko’s en andere bijzondere insecten.

Kayak Tour Walvis Bay - Namibie

Kayaktour vanuit Walvis Bay

Geniet van een geweldige kajak-ervaring in de lagune van Walvis Bay. Ervaar de spectaculaire vogelwereld terwijl u ontspannen peddelt over het water. De baai wordt ingeklemd door de woestijn en de oceaan en is daardoor zeer visrijk. Aalscholvers, pelikanen, steltlopers en andere zeevogels komen hier veelvuldig voor. Natuurlijk vaart u langs de grote kolonie pelsrobben op het schiereiland. Wie weet heeft u geluk en zwemmen er dolfijnen voorbij!

Dolfijnen- en zeehondentour - Namibie

Dolfijnen- en zeehondentour vanuit Walvis Bay

Tijdens deze leuke boottocht gaat u de beschermde lagune van Walvis Bay ontdekken. Het water in dit gebied is kalm en vol zeevogels. Onderweg wordt u vermaakt door dolfijnen en pelikanen en de tocht voert langs de oesterkwekerijen. Uiteraard vaart u naar de grote zeehondenkolonie op Pelican Point. U wordt verwend met verse oesters en andere snacks, samen met een sprankelend koud drankje. Deze tour is altijd in de ochtend. Dit omdat in de middag de wind op kan steken. De tour start bij de pier van Walvis Bay.

Sandboarding Namibie Swakopmund Rondreis Op Maat Specialist

Sandboarding

Woestijnolifanten - Namibie

Woestijnolifanten tracking

Tijdens deze begeleide tocht ontdekt u het gebied in een 4x4 en zoekt u naar de 600 overgebleven woestijnolifanten. Deze prachtige dieren hebben zich helemaal aangepast aan het harde leven in het droge klimaat en komen vooral voor in de droge rivierbedding van de Aba Huab rivier in Damaraland. In dit gebied is nauwelijks water en weinig groen, waardoor de woestijnolifanten lange afstanden moeten afleggen om aan voedsel en drinkwater te komen.

Himba Kamanjab - Namibie

Bezoek aan Himba Village

Tijdens een bezoek met gids aan een authentiek Himba dorp krijgt u niet alleen een goed inzicht in de levenswijze van de laatste traditionele stam in Namibie, maar hebt u ook de mogelijkheid om schitterende foto's te maken. U kunt een melkceremonie bijwonen, een rookbad meemaken en een uitleg krijgen over het belang van het heilige vuur, de voorvaderen en medicinale kruiden. U leert de betekenis van de versierselen en verschillende haarstijlen die verbonden zijn aan de positie binnen de stam en u krijgt inzicht in hun nauwe verbintenis met de natuur, het vee en hun kinderen.

Etosha - Namibie

Game Drive in Etosha Park

Met ervaren gidsen gaat u op een gamedrive door het Etosha Nationale Park. U vertrekt net voor zonsopgang, afhankelijk van het seizoen, waarbij u jagende leeuwen of ronddwalende zwarte neushoorns kunt zien. 's Middags ligt de nadruk meer op de fauna en flora in het algemeen. U bezoekt een drinkplaats en eindigt de rit tijdens de zonsondergang met een drankje bij een geschikt uitkijkpunt.

Boottocht Caprivi - Namibie

Boottocht in Caprivi

Een tocht op de rivier wanneer de zon onder gaat, een mysterieuze ervaring! Ervaar de stilte en prachtige natuur terwijl u geniet van een drankje en een hapje. Tijdens deze ontspannen tour vaart u over de rivier en kunt u dieren bewonderen als krokodillen, nijlpaarden, buffels en antilopensoorten. Vooral voor vogelaars is dit een geweldige ervaring.

game drive Bwabwata - Namibie

Game drive in Caprivi

Geniet van een begeleide game drive in het Bwabwata Nationale Park. Hier krijgt u de kans om de spectaculaire dieren die daar vrij rondlopen te observeren. En dat is een ervaring die u niet mag missen! In dit park leven namelijk een hoop verschillende diersoorten zoals olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en roofdieren. Ook vogelaars komen aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Mokoro tour Caprivi - Namibie

Mokoro tour in de Caprivi

Een tocht met een mokoro is de meest traditionele manier om over de rivier te varen. In een mokoro, een traditionele kano gesneden uit een boomstam, vaart u langs hele smalle waterwegen waar u kunt genieten van het dichtbegroeide gewas om u heen. Aansluitend is er een korte wandeling en een drankje.

Victoria Watervallen - Zimbabwe

Dagtour naar de Victoria Falls

De Victoria Falls worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Door de nevelwolken en het oorverdovende lawaai die daardoor ontstaan, worden de watervallen ook wel 'Mosi-oa-Tunya' genoemd, ofwel 'rook die dondert'. De watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn vanaf beide zijden te bezoeken. De dagtocht kan met- of zonder begeleiding worden geboekt.

Helicoptervlucht Victoria Watervallen - Zimbabwe

Helikoptervlucht over de Victoria Watervallen

Voor deze 'Flight of Angels' wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helikopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over de interessante en mooie plekken en over de dieren die u tijdens de vlucht ziet.
Duur ca. 13 minuten.