Activiteiten Namibië

Windhoek city tour - Namibie

Stadstour in Windhoek

Een leuke manier om de historie, cultuur en architectuur van deze stad te leren kennen! U ziet onder andere het Tintenpalast, de Christuskirche en de Alte Feste en u krijgt panoramische uitzichten te zien. Geniet van een drankje in een shaken in een van de kleine straatjes in township Kututura. Ook een bezoek aan de lokale markt Penduka ontbreekt niet.

Katutura Windhoek - Namibie

Fietstocht door township – Windhoek

Ontdek de levendige straten van Katututra, het township bij Windhoek, op een zeer toegankelijke manier! Tijdens deze tour wordt u begeleid door de rijke culturele township Katutura, voormalig thuisland ten tijde van de apartheid. Ervaar de inspirerende ziel van Windhoek vanaf de fiets. De tocht is ongeveer 7 kilometer en duurt ca. 3,5 uur.

Kalahari Bushmen - Namibie en Botswana

Wandeling met de San Bushmen

In het Kalahari-gebied in zowel Botswana als Namibië wonen de San, ook wel de bushmen genoemd. Kom kennismaken met deze bijzondere bevolkingsgroep en zie hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Ingetogen tonen ze hoe ze de natuur gebruiken voor geneesmiddelen. Leer over hun kennis van dierensporen en maak kennis met met hun tradities.

4x4 Driving course - Namibie

4×4 Rijcursus

Haal het beste uit je 4x4 voertuig en voel je veel veiliger op de gravel- en zandwegen van Afrika. Om beter voorbereid te zijn op uw rondreis kunt u de basistechnieken van een 4x4 onder de knie krijgen tijdens deze cursus. Gedurende 2 uur krijgt u instructies en wordt u meer vertrouwd met uw voertuig met toebehoren.

Rondvlucht over Sossusvlei - Namibie

Rondvlucht boven de Sossusvlei

Vanuit Sesriem of Swakopmund kunt u een prachtige rondvlucht maken over het woestijnlandschap. Na de Kuiseb rivierbedding en Tsondabvlei komen al snel de adembenemende duinen rondom de Sossusvlei in zicht. U vliegt over het verboden diamantengebied en ziet vervolgens de kustlijn en de zoutmijnen van Walvis Bay.

Namib Woestijn ballonvaart - Namibie

Ballonvaart over de Namib Desert

Vliegen in een hete luchtballon over de Namib Woestijn, een onvergetelijke ervaring! Vanwege de sterke woestijnwind vinden de ballontochten 's morgens vroeg plaats. Nadat u bent opgestegen geniet u van de stilte en prachtige uitzichten. U vaart geruisloos over de oceaan van duinen. Na de landing staat een uitgebreid champagne-ontbijt voor u klaar in het hart van de woestijn.

Fish River Canyon day tour - Namibie

Jeeptour in Fish River Canyon

Ontspan en laat u lekker rond rijden. U wordt meegenomen naar de 3 mooiste uitzichtpunten langs de Fish River Canyon, na de Grand Canyon in Amerika de grootste natuurlijke canyon in de wereld. De gids vertelt onderweg de meest interessante geologische ontwikkeling van dit gebied.

Living Desert Tour Swakopmund - Namibie

Living Desert tour vanuit Swakopmund

Camera in de aanslag? Tijdens de Living Desert Tour brengt een ervaren gids de kale woestijn letterlijk tot leven. Tijdens deze 4x4 ervaring door de duinenrij achter Swakopmund laat hij u de meest bijzondere dieren en planten zien en leert u de geheimen van de woestijn kennen. Vanuit het zand tovert hij het unieke witte spinnetje of kleine slangen tevoorschijn. U ziet schorpioenen, woestijn kameleons, gekko’s en bijzondere insecten.

Kayak Tour Walvis Bay - Namibie

Kayaktour vanuit Walvis Bay

Geniet van een geweldige kajak-ervaring in de lagune van Walvis Bay. Ervaar de spectaculaire vogelwereld terwijl u ontspannen peddelt over het water. De baai wordt ingeklemd door de woestijn en de oceaan en is daardoor zeer visrijk. Aalscholvers, pelikanen, steltlopers en andere zeevogels komen hier veelvuldig voor. Natuurlijk vaart u langs de grote kolonie pelsrobben op het schiereiland. Met wat geluk komen de dolfijnen voorbij!

Dolfijnen- en zeehondentour - Namibie

Dolfijnen- en zeehondentour vanuit Walvis Bay

Tijdens deze leuke boottocht gaat u de beschermde lagune van Walvis Bay ontdekken. Het water in dit gebied is kalm en vol zeevogels. Onderweg wordt u vermaakt door dolfijnen en pelikanen en de tocht voert langs de oesterkwekerijen. Uiteraard vaart u naar de grote zeehondenkolonie op Pelican Point. U wordt verwend met verse oesters en andere snacks, vergezeld van een sprankelend koud drankje. Deze tour is altijd in de ochtend, omdat in de middag de wind op kan steken. De tour start bij de pier van Walvis Bay.

Woestijnolifanten - Namibie

Woestijnolifanten tracking

Tijdens deze begeleide tocht ontdekt u het gebied in een 4x4 en zoekt u naar de 600 overgebleven woestijnolifanten. Deze olifanten hebben zich helemaal aangepast aan het harde leven in het droge klimaat en komen vooral voor in de droge rivierbedding van de Aba Huab rivier in Damaraland. In dit gebied is nauwelijks water en weinig groen, waardoor de woestijnolifanten lange afstanden moeten afleggen om aan voedsel en drinkwater te komen.

Himba Kamanjab - Namibie

Bezoek aan Himba Village

Tijdens een bezoek met gids aan een authentiek Himba dorp krijgt u niet alleen een goed inzicht in de levenswijze van de laatste traditionele stam in Namibie maar hebt u ook de mogelijkheid om schitterende foto's te maken. U kunt een melkceremonie bijwonen, een rookbad meemaken en een uitleg krijgen over het belang van het heilige vuur, de voorvaderen en medicinale kruiden. U leert de betekenis van de versierselen en verschillende haarstijlen die verbonden zijn aan de positie binnen de stam, u krijgt inzicht in hun nauwe verbintenis met de natuur, het vee en hun kinderen.

Etosha - Namibie

Game Drive in Etosha Park

Met ervaren gidsen gaat u op een ochtend gamedrive door het Etosha Nationale Park. U vertrekt net voor zonsopgang, afhankelijk van het seizoen, waarbij u jagende leeuwen kunt zien of de ronddwalende zwarte neushoorn. Tijdens de gamedrive in de middag ligt de nadruk meer op de fauna in het algemeen en de flora. U bezoekt een drinkplaats en eindigt de rit tijdens de zonsondergang met een drankje bij een geschikt uitkijkpunt.

game drive Bwabwata - Namibie

Game drive in Caprivi

Geniet van een begeleide game drive in het Bwabwata Nationale Park, waar u de kans krijgt om de spectaculaire dieren die daar vrij rond lopen te observeren. Een ervaring die u niet mag laten gaan. Het park is zeer rijk aan dieren zoals olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en roofdieren. Ook vogelaars komen aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Boottocht Caprivi - Namibie

Boottocht in Caprivi

Een tocht op de rivier wanneer de zon onder gaat, een mysterieuze ervaring! Ervaar de stilte en prachtige natuur terwijl u geniet van een drankje en een hapje. Tijdens deze ontspannen tour vaart u over de rivier en kunt u dieren bewonderen als krokodillen, nijlpaarden, buffels en antilopensoorten. Vooral voor vogelaars is dit een geweldige ervaring.

Mokoro tour Caprivi - Namibie

Mokoro tour in de Caprivi

Een tocht met een mokoro is de meest traditionele manier om de rivier te bevaren. In een mokoro, een traditionele kano gesneden uit een boomstam, vaart u langs heel smalle waterwegen waar u kunt genieten van het dichtbegroeide gewas om u heen. Aansluitend is er een korte wandeling en wat te drinken.

Game Drive Chobe - Botswana

Game Drive in Chobe Park

Chobe National Park ervaart u op haar best tijdens een goede game drive. In een open safari wagen gaat u met een ervaren gids het park in en zult u genieten van een grote verscheidenheid aan wild in het park, zoals olifanten, buffels, leeuwen en ander groot wild is. De game drives worden vroeg in de ochtend of in de namiddag georganiseerd, omdat dan de kans op het spotten van dieren het grootst is. Tijdens de ochtend game drive ziet u de natuur ontwaken terwijl de gids u verteld over de flora en fauna van het park. Tijdens de middag game drive ervaart u een prachtige zonsondergang.

Chobe bootcruise - Botswana

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich verzamelen aan de rivierbedding. Met een verkoelend drankje in de hand ervaart u Chobe vanaf haar mooiste kant!

Victoria Watervallen - Zimbabwe

Dagtour naar de Victoria Falls

De Victoria Falls worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Door de nevelwolken en het oorverdovende lawaai die daardoor ontstaan worden de watervallen ook wel "Mosi-oa-Tunya" genoemd, ofwel rook die dondert. De watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn vanaf beide zijden te bezoeken. De dagtocht kan met of zonder begeleiding geboekt worden.

Helicoptervlucht Victoria Watervallen - Zimbabwe

Helicopter vlucht over de Victoria Watervallen

Voor deze "Flight of Angels" wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helicopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over alles wat u buiten ziet aan interessante plekken en dieren.
Duur ca. 13 minuten.