X

Activiteiten Namibië

Township Tour Katutura Windhoek - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Township Tour Windhoek

Ga met een locale gids, die is opgegroeid in township Katutura, naar de diverse locaties in dit township. Ontdek de diverse cultuur tijdens een bezoek aan dit levendige township. U ziet het dagelijkse leven, bezoekt de markt en proeft de streetfood van Namibië.

Proeverij Windhoek Rondreis Op Maat Specialist

Proeverij Tour Windhoek

Een bezoek aan een nieuwe bestemming is niet compleet wanneer je de locale gerechten en drankjes niet hebt geproefd!
Tijdens deze proeverij tour gaat u naar de populaire spots in Windhoek en wordt u bekend gemaakt met lokaal geproduceerde gin, bier en exotische cocktails en traditionele gerechten.

Quadbiking Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Quadbiking

Ideaal voor adrenaline zoekers: quadbiking door de duinen direct achter Swakopmund. U krijgt uitleg van een volledig gekwalificeerde instructeur en dan gaat de tour beginnen. Deze avontuurlijke activiteit duurt ongeveer 3 uur totaal en is inclusief transfers van/naar uw accommodatie in Swakopmund.

Bungeejump ziplining Victoria Falls Rondreis Op Maat Specialist

Ziplinen bij de Victoria Falls

Als u wel van een uitdaging houdt is ziplinen wat voor u! Vastgeklikt aan een stalen kabel en uitgerust met helm en leren handschoen zweef je hoog in de lucht van het ene platform naar het andere . Een geweldige ervaring!

Sandboarding Namibie Swakopmund Rondreis Op Maat Specialist

Sandboarding vanuit Swakopmund

Glij met grote snelheid over de zandduinen! U krijgt uitleg van een volledig gekwalificeerde instructeur voordat de zandduinen worden beklommen. En dan is het de kunst om het sandboarden onder de knie te krijgen. Eenmaal beneden aan de duin moet u weer omhoog klimmen, maar de adrenaline maakt het de moeite waard. Sandboarding kan in twee varianten: lie-down of standing.

Avond safari Namibië Kalahari Rondreis Op Maat Specialist

Avond safari

Deze tour is een perfecte manier om kennis te maken met de Kalahari Woestijn. U rijdt ongeveer drie uur met een ervaren gids door de omgeving en ervaart de panoramische vergezichten over de rode zandduinen. De zonsondergang zorgt voor een onvergetelijk uitzicht.

4x4 Driving course - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

4×4 Rijcursus

Haal het beste uit het 4x4 voertuig en voel je veel veiliger op de gravel- en zandwegen van Afrika. Om beter voorbereid te zijn op uw rondreis kunt u de basistechnieken van een 4x4 onder de knie krijgen. Gedurende de cursus van 2 uur krijgt u instructies en wordt u meer vertrouwd met uw voertuig met toebehoren.


Namib Woestijn ballonvaart Rondreis Op Maat Specialist

Ballonvaart over de Namib Desert

Vliegen in een hete luchtballon over de Namib Woestijn, een onvergetelijke ervaring! Vanwege de sterke woestijnwind vinden de ballontochten 's morgens vroeg plaats. Nadat u bent opgestegen geniet u van de stilte en prachtige uitzichten. U vaart geruisloos over de oceaan van duinen. Na de landing staat, in het hart van de woestijn, een uitgebreid champagne-ontbijt voor u klaar.

Rondvlucht over Sossusvlei - Namibië Fly-in Rondreis Op Maat Specialist

Rondvlucht boven de Sossusvlei

Vanuit Sesriem of Swakopmund kunt u een prachtige rondvlucht maken over het woestijnlandschap. Na de Kuiseb rivierbedding en Tsondabvlei komen al snel de adembenemende duinen rondom de Sossusvlei in zicht. U vliegt over het verboden diamantengebied en ziet vervolgens de kustlijn en de zoutmijnen van Walvis Bay.


Windhoek city tour - Namibie

Stadstour Windhoek

Een leuke manier om de historie, cultuur en architectuur van deze stad te leren kennen! U ziet onder andere het Tintenpalast, de Christuskirche en de Alte Feste en u krijgt prachtige panoramische uitzichten te zien. Geniet van een drankje in een van de kleine straatjes in township Kututura. Ook een bezoek aan de lokale markt Penduka ontbreekt niet.

Kalahari Wandeling San Bushmen - Namibie en Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Wandeling met de San Bushmen

In het Kalahari-gebied - in zowel Botswana als Namibië - wonen de San, ook wel de bushmen genoemd. Kom kennismaken met deze bijzondere bevolkingsgroep en zie hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Ingetogen tonen de San hoe ze de natuur gebruiken voor geneesmiddelen. Ook vertellen ze over de verschillende tradities en delen hun kennis van dierensporen.

Victoria Falls - Zimbabwe Rondreis Op Maat Specialist

Sunset Cruise bij Victoria Falls

De Zambezi Rivier is de 4e grootste rivier in Afrika na de Nijl, de Zaïre en de Niger. Hier kunt u een verscheidenheid aan vogels bekijken terwijl u langs nijlpaarden en krokodillen vaart. Ontspan en geniet van de vegetatie langs de rivier waaronder de Mulala Palm, een grote palmboom die een ivoorkleurig fruit produceert ter grootte van een cricket bal. Gasten worden opgehaald van hun accommodatie en naar de steiger gebracht. De boot vaart vervolgens de Zambezi Rivier op en neer, op zoek naar wilde dieren en vogels en stopt om de zonsondergang te zien.

Helicoptervlucht Victoria Watervallen - Zimbabwe Rondreis Op Maat Specialist

Helikoptervlucht over de Victoria Falls

Voor deze 'Flight of Angels' wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helikopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over de interessante en mooie plekken en over de dieren die u tijdens de vlucht ziet.
Duur ca. 13 minuten.

Victoria Falls - Zimbabwe Rondreis Op Maat Specialist

Dagtour naar de Victoria Falls

De Victoria Falls worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Door de nevelwolken en het oorverdovende lawaai die daardoor ontstaan, worden de watervallen ook wel 'Mosi-oa-Tunya' genoemd, ofwel 'rook die dondert'. De watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn vanaf beide zijden te bezoeken. De dagtocht kan met- of zonder begeleiding worden geboekt.

Chobe bootcruise - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft, is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart, ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich aan de rivierbedding verzamelen. Met een verkoelend drankje in de hand ziet u Chobe op haar mooist!


Game Drive Caprivi Bwabwata - Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Game drive in Caprivi

Geniet van een begeleide game drive in het Bwabwata Nationale Park. Hier krijgt u de kans om de spectaculaire dieren die daar vrij rondlopen te observeren. En dat is een ervaring die u niet mag missen! In dit park leven namelijk een hoop verschillende diersoorten zoals olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en roofdieren. Ook vogelaars komen aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Boottocht Caprivi - Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Boottocht in Caprivi

Een tocht op de rivier wanneer de zon onder gaat, een mysterieuze ervaring! Ervaar de stilte en prachtige natuur terwijl u geniet van een drankje en een hapje. Tijdens deze ontspannen tour vaart u over de rivier en kunt u dieren bewonderen als krokodillen, nijlpaarden, buffels en antilopensoorten. Vooral voor vogelaars is dit een geweldige ervaring.

Etosha Game Drive - Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Game drive in Etosha Park

Met ervaren gidsen gaat u op een game drive door het Etosha Nationale Park. U vertrekt net voor zonsopgang, afhankelijk van het seizoen, waarbij u jagende leeuwen of ronddwalende zwarte neushoorns kunt zien. 's Middags ligt de nadruk meer op de fauna en flora in het algemeen. U bezoekt een drinkplaats en eindigt de rit tijdens de zonsondergang met een drankje bij een geschikt uitkijkpunt.

Himba Village Kamanjab Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Bezoek aan Himba Village

Tijdens een bezoek met gids aan een authentiek Himba dorp krijgt u niet alleen een goed inzicht in de levenswijze van de laatste traditionele stam in Namibie. U hebt ook de mogelijkheid om schitterende foto's te maken. U kunt een melkceremonie bijwonen, een rookbad meemaken en een uitleg krijgen over het belang van het heilige vuur, de voorvaderen en medicinale kruiden. Leer de betekenis van de versierselen en verschillende haarstijlen die verbonden zijn aan de positie binnen de stam ontdek de nauwe verbintenis met de natuur.

Woestijnolifanten - Namibie Rondreis Op Maat Specialist

Woestijnolifanten tracking

Tijdens deze begeleide tocht ontdekt u het gebied in een 4x4 en zoekt u naar de 600 overgebleven woestijnolifanten. Deze prachtige dieren hebben zich helemaal aangepast aan het harde leven in het droge klimaat en komen vooral voor in de droge rivierbedding van de Aba Huab rivier in Damaraland. In dit gebied is nauwelijks water en weinig groen, waardoor de woestijnolifanten lange afstanden moeten afleggen om aan voedsel en drinkwater te komen.

Kayak Tour Walvis Bay - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Kayaktour vanuit Walvis Bay

Geniet van een geweldige kajak-ervaring in de lagune van Walvis Bay. Ervaar de spectaculaire vogelwereld terwijl u ontspannen peddelt over het water. De baai wordt ingeklemd door de woestijn en de oceaan en is daardoor zeer visrijk. Aalscholvers, pelikanen, steltlopers en andere zeevogels komen hier veelvuldig voor. Natuurlijk vaart u langs de grote kolonie pelsrobben op het schiereiland. Wie weet heeft u geluk en zwemmen er dolfijnen voorbij!

Dolfijnen- en zeehondentour - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Dolfijnen- en zeehondentour

Tijdens deze leuke boottocht gaat u de beschermde lagune van Walvis Bay ontdekken. Het water in dit gebied is kalm en vol zeevogels. Onderweg wordt u vermaakt door dolfijnen en pelikanen en de tocht voert langs de oesterkwekerijen. Uiteraard vaart u naar de grote zeehondenkolonie op Pelican Point. U wordt verwend met verse oesters en andere snacks, samen met een sprankelend koud drankje. Deze tour is altijd in de ochtend. Dit omdat in de middag de wind op kan steken. De tour start bij de pier van Walvis Bay.

Living Desert Tour Swakopmund - Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Living Desert tour vanuit Swakopmund

Camera in de aanslag? Tijdens de Living Desert Tour brengt een ervaren gids de kale woestijn letterlijk tot leven. Tijdens deze 4x4 ervaring door de duinenrij achter Swakopmund laat hij u de meest bijzondere dieren en planten zien en leert u de geheimen van de woestijn kennen. Vanuit het zand tovert hij het unieke witte spinnetje of kleine slangen tevoorschijn. Ook ziet u schorpioenen, woestijn kameleons, gekko’s en andere bijzondere insecten.

Fish River Canyon jeep tour Namibië Rondreis Op Maat Specialist

Jeeptour Fish River Canyon

Ontspan en laat u lekker rond rijden. U wordt meegenomen naar de 3 mooiste uitzichtpunten langs de Fish River Canyon, na de Grand Canyon in Amerika de grootste natuurlijke canyon in de wereld. De gids vertelt onderweg over de meest interessante geologische ontwikkeling van dit gebied.