X

FAQ / Veelgestelde vragen Mexico

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Wat is de beste reistijd?

Veelgestelde vragen Mexico: De beste reisperiode naar Mexico is van tussen oktober en april, wanneer er weinig regen valt en de temperaturen het meest aangenaam zijn.  

Is er tijdsverschil met Nederland?

In relatie tot Nederland is het in Mexico, afhankelijk van de  tijdzone, gemiddeld 7 uur  vroeger dan bij ons.  In de regio van Mexico-City is het in de winter 7 uur, en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland. Voor de regio van La Paz, Baja California Sur verschilt het tijdverschil 1 uur; hier is het 8 uur vroeger in de winter en 7 uur vroeger in de zomer. In Tijuana, Baja California is het 9 uur eerder in de winter en 7 uur in de zomer. 


Heb ik een visum nodig?

Voor uw reis naar Mexico heeft u enkel een geldig paspoort nodig. Het is van belang dat deze nog minimaal 6 maanden geldig is. Een toeristenvisum is niet nodig. U krijgt bij aankomst in het land (gratis) een toeristenmigratieformulier. 


Heb ik inentingen en/of antimalariapillen nodig?

Voor advies met betrekking tot vaccinaties en andere gezondheidsvoorzorgsmaatregelen verwijzen we naar de officiële instanties zoals de GGD. Ongeacht uw verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Mexico aangeraden:

  • Tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Tegen Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)
  • Tegen Gele koort (zie ook hieronder)
  • bij een langer verblijf dan 3 maanden: tegen Buiktyphus en Hepatitus B

Voor de laatste actuele informatie betreffende malaria-preventie en vaccinaties verwijzen wij u naar uw huisarts of GGD.


Kan ik zelfstandig en veilig rondreizen?

Mexico is een veilige reisbestemming voor zelfstandige reizigers. Houd altijd rekening met de veiligheidsrisico’s en wees vooral alert in de grote steden. De gebieden waar de meeste criminaliteit voorkomt zullen in geen enkel reisprogramma opgenomen worden. We raden aan om niet na zonsondergang alleen op pad te gaan, vooral niet in de afgelegen gebieden. 


Hoe zijn de wegen in Mexico?

Het wegennet van Mexico is uitgebreid en goed onderhouden. Tijdens uw reis komt u snelwegen, tolwegen en smalle binnenwegen tegen. Vooral de zuidelijke berglanden van Mexico zijn van slechte kwaliteit en moeilijk te berijden. De wegen naar de grote toeristische attracties zijn een stuk beter onderhouden. We raden wel aan om voorzichtig te rijden en zoveel mogelijk gebruik te maken van de tolwegen. Wees extra alert op wilde dieren die over de wegen lopen en zware regenval tijdens het regenseizoen. Bekijk van tevoren de waarschuwingsborden en houd rekening met de risicovolle wegen in het donker.


Zit er standaard navigatie in de auto?  

U kunt voor een meerprijs kiezen voor een navigatiesysteem in uw huurauto. Navigeren in Mexico kan ook gemakkelijk met de telefoon, dus een navigatiesysteem is niet noodzakelijk. Mocht u kiezen voor de telefonische navigatie, dan raden wij de apps Maps.me of Google Maps aan. 
 


Hoe is het niveau van de accommodaties?

Mexico biedt een breed scala aan accommodaties, van comfortabele tot luxehotels. Avontuurlijke overnachtingen zijn door heel Mexico mogelijk, zoals een outdoor overnachting in een hangmat. Campings zijn erg populair, alhoewel de voorzieningen matig zijn. Rondreisopmaat biedt vooral karaktervolle en aangename accommodaties aan, van minimaal 3 sterren. We bekijken per reis de indrukwekkende mogelijkheden die het beste bij de reis passen. Typische accommodaties in Mexico zijn de houten hutjes op het strand, de cabañas. 


Wat is het prijsniveau in Mexico?

De prijzen in Mexico lopen behoorlijk uiteen vanwege de grootte van het land. De prijzen in het binnenland en de kleine dorpjes zijn een stuk lager dan de grote steden, de toeristische attracties en aan de kust. Prijzen van accommodaties, restaurants en excursies verschillen per regio en de luxeklasse. De Mexicaanse restaurants bieden heerlijke gerechten aan in iedere prijsklasse. Houd tijdens uw reis door Mexico wel rekening met fooien; dit is namelijk een belangrijke inkomstenbron van de lokale bevolking. In restaurants is het gebruikelijk dat toeristen minimaal 15% fooi geven en ook hotels en tourguides verwachten fooi. 


Welke kleding neem ik mee?

Mexico kent grote temperatuurverschillen waardoor het verstandig is om zowel luchtige als warme kleding mee te nemen. We raden aan om vooral laagjes te dragen, zodat u altijd voorbereidt bent op zowel de koude als warme gebieden. Enkele kledingstukken zijn erg prettig om mee te hebben tijdens uw rondreis door Mexico: een winddichte jas, een regenjas en een warme trui en shirts met lange mouwen (ook als bescherming tegen muggen). Verder zijn stevige wandelschoenen en een hoed of pet tegen de zon aangenaam om mee te nemen. 


Zijn er goede gezondheidsvoorzieningen?

De medische zorg van Mexico is goed geregeld en van hoog niveau. De kwaliteit van behandelingen lopen wel vaak achter wegens te weinig beschikbare middelen en personeel. In grote steden en badplaatsen zijn artsen en apothekers gevestigd, maar neem voor de zekerheid eigen geneesmiddelen mee. We adviseren reizigers om een goede reisverzekering af te sluiten en om direct contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij bij ongevallen. Voor voorgeschreven geneesmiddelen heeft u een medische verklaring nodig. 


Kan ik in Mexico uit de kraan drinken?

We raden het af om kraanwater te drinken in Mexico. Kraanwater is alleen te drinken in hotels waar wordt aangegeven dat het veilig en schoon water is. Maak tijdens uw rondreis vooral gebruik van flessen water en controleer hierbij of de dop van de fles niet eerder geopend is. Geef zoveel mogelijk aan dat u geen ijsblokjes in uw drinken wilt en vermijd groente of fruit dat in ongekookt water is gewassen.