X

Highlights Kenia

Nairobi Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en tevens safari hoofdstad van de wereld. De drukke stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners en u vindt hier wolkenkrabbers en parken zoals het Uhuru Park. Struin over de Masai markt voor een leuk souvenir of ontdek het Karen Blixen Museum van de schrijfster van Out of Africa. Spot het wild in het nabij gelegen Nairobi National Park met de skyline van de stad op de achtergrond. Door haar ligging is de stad een goed startpunt voor uw safari-reis.

Masai Mara Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Masai Mara Park

Het Masai Mara natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia is een van de hoogtepunten tijdens uw reis. In dit park leeft een indrukwekkend aantal dieren, waardoor het een van de beste plekken is om wildlife te spotten. Spot u dieren zoals de Big Five, antilopen, zebra’s en honderden vogelsoorten. In de maanden juli tot oktober heeft u kans om de Grote Migratie mee te maken: miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen trekken dan vanuit de aangrenzende Serengeti in Tanzania naar de grasvlaktes van de Masai Mara. Een spectaculaire belevenis!

Lake Nakuru Rondreis Op Maat Specialist privacy

Lake Nakuru

Lake Nakuru ligt in een geweldig park waar u uitstekend wild kunt spotten. Naast wild als leeuwen, buffels en giraffen, komt hier de met uitsterven bedreigde neushoorn nog voor. Het park ligt ten noord-westen van Nairobi in de Great Rift Valley en staat bekend als thuisbasis van veel vogelsoorten. Bewonder de flamingo’s en pelikanen aan de oevers van het meer. Bezoek de Menengai vulkaankrater of beklim Baboon Cliff voor een indrukwekkend uitzicht. In de omgeving is ook Lake Elementaita een bezoek waard.

Lake Naivasha Kenia rondreis Op Maat Specialist

Lake Naivasha

Lake Naivasha is een van de twee zoetwatermeren in de Great Rift Valley. Het hooggelegen meer wordt omringd door papyrus- en acaciabomen. Het water trekt veel wild zoals zebra, eland en nijlpaarden, maar het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Zo komt hier de Afrikaanse visarend, ibis, zadelbekooievaar en lepelaar veelvuldig voor. Spot de dieren vanaf het water tijdens een boottocht of maak een actieve tocht te paard of mountainbike. Bezoek ook een van de Nederlandse rozenkwekers in deze omgeving. Een leuke afwisseling tijdens uw safari!

Hell's Gate Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Hell’s Gate

Hell’s Gate National Park ligt ten zuiden van Lake Naivaha en dankt zijn naam aan de rood getinte kliffen en hete geisers. Het landschap is spectaculair en bestaat uit twee uitgedoofde vulkanen en lavatorens. Maak een avontuurlijke wandeltocht tussen de steile rotswanden, en bezoek de warmwaterbron of ontdek de Njorowa Gorges. Onderweg kunt u wild tegenkomen zoals giraffen, zebra’s en impala’s en diverse vogelsoorten terwijl u geniet van prachtige uitzichten.

Aberdare Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Aberdare Park

Aberdare Park ligt ten noorden van Nairobi op de centrale hoogvlakte en biedt prachtige flora en fauna. Hier vindt u gebergte tot wel 4300 meter hoog, diepe valleien, watervallen, ijskoude beekjes en rivieren. Het gebied nodigt dan ook uit voor schitterende wandelingen. Door het heerlijke klimaat en het vruchtbare land wordt dit gebied bewoond door een grote verscheidenheid aan dieren. Spot naast olifanten, luipaarden en bavianen de zeldzame zwarte neushoorn en de bongo antiloop. Daarnaast komen hier meer dan 250 vogelsoorten voor.

Samburu Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Samburu Park

Het Samburu Reservaat is gelegen tussen de vruchtbare Mount Kenia en het droge noorden van Kenia. Door de aanwezigheid van de Ewaso Nyiro rivier is er altijd volop wild in dit gebied te vinden. De rivier vormt de scheiding met het aangrenzende Buffalo Springs Reserve. Spot dieren zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden tussen de acaciabossen en palmen. Maar ook bijzondere zoogdieren zoals de Grévyzebra en de gerenoek, komen hier voor. Breng verder een bezoek aan de kleurrijke Samburu stam en ontdek hun traditionele leefwijze.

Amboseli Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Amboseli Park

Amboseli National, in het zuidoosten van Kenia, ligt aan de voet van de indrukwekkende Kilimanjaro. Het uitzicht op deze berg en de aanwezigheid van het vele wild maakt dit tot een van de meest indrukwekkendste safaribestemmingen van Kenia. Ontdek dieren zoals leeuw, cheeta, giraffe en grote kuddes olifanten die leven op de open vlaktes en in de moerasgebieden. Daarnaast komen er veel vogelsoorten voor, waaronder flamingo’s en pelikanen. Ontmoet ook de Masai-bevolking en ga naar Observation Hill voor een overweldigend uitzicht!

Tsavo West Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Tsavo West Park

Tsavo West vormt samen met Tsavo East het grootste nationale park van Kenia. Het ligt in het zuidoosten van het land en bestaat uit een prachtig vulkaanlandschap met rotsen, grotten, moerassen en groene vegetatie. Door deze variatie komt hier veel verschillend wild voor, maar door de dichtere begroeiing is het spotten hiervan uitdagender dan in Tsavo East. Maak een wandeling naar de Mzima Springs, de belangrijkste waterbron voor de Tsavo-rivier, en ontdek de vele vogelsoorten. Ook een wandeling over de Shetanis Lava Flow is een bijzondere belevenis.

Tsavo East Leeuwen Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Tsavo East Park

Tsavo East is een enorm wildpark en ongerepter dan andere parken in Kenia. Het wordt door een koloniale spoorweg gescheiden van Tsavo West. De open vlaktes met rode aarde zijn bezaaid met baobabs en acaciabomen en vormen de thuisbasis van grote kuddes olifanten en buffels. Maar ook leeuwen, cheeta en diverse antilopensoorten, worden veelvuldig gespot tijdens een safari. Met wat geluk ziet u zelfs de zwarte neushoorn. Geniet daarnaast van bezienswaardigheden zoals Lugard’s Falls en bewonder het uitzicht bij Mudanda Rock.

Mount Kenya Rondreis Op Maat Specialist

Mount Kenya

Mount Kenya is de op één na hoogste berg in Afrika en ligt vlakbij de evenaar. Vanuit de plaats Nanyuki, heeft u prachtig uitzicht op de gletsjers van deze gedoofde vulkaan. De berg is een heilig plaats voor de lokale bevolking en wordt daarom veelvuldig door hen bezocht. Het Mount Kenya National Park bestaat uit een diverse vegetatie van bergwouden tot valleien met koffie- en maïsplantages. Wandel door tropisch regenwoud en spot wild zoals eland, zebra of de witstaart mangoest. Bewonder ook de verschillende vogelsoorten die voorkomen in dit gebied.

Mombasa Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Mombasa

Mombasa staat vooral bekend om de mooie zandstranden, maar daarnaast is er genoeg te ontdekken. Door de Afrikaanse, Arabische en Indiase mix vind u hier een unieke sfeer. Dwaal door de oude binnenstad met mooie gebouwen met gegraveerde deuren, tempels en moskeeën. Wandel over Government Square en loop langs kleurrijke winkeltjes. Ontdek de Portugese geschiedenis in Fort Jesus en bezoek de hindoeïstische Swaminarayan tempel. Sluit de dag af op een van de tropische witte zandstranden.

Stranden rondom Mombassa Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Stranden rondom Mombasa

De stranden rondom Mombasa bestaan uit poederwitte stranden met tropische palmbomen. Het is daarom de perfecte afsluiter voor uw safari-reis! Diani Beach in het zuiden biedt een ontspannen sfeer en naast het aantrekkelijke strand zijn er diverse watersportactiviteiten te beleven. Ook Nyali en Bamburi Beach hebben prachtige witte zandstranden, evenals de plaatsen Ltami en Malindi aan de noordkust. Ontdek de onderwaterwereld met prachtig koraal, schildpadden, manta’s en misschien ziet u zelfs wel een grote walvishaai.

Treinreis Nairobi Mombasa Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Treinreis Nairobi-Mombasa

Maak een bijzondere treinreis tussen Nairobi en Mombasa. Tegenwoordig duurt de treinreis nog maar 5 uur, omdat er een nieuwe spoorlijn is aangelegd en er moderne treinen rijden. Deze panoramische treinreis voert o.a. door Tsavo Oost en West en vanuit uw zitplaats kijkt u uit over de parken. Met een beetje geluk ziet u olifanten en giraffen aan u voorbij komen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een safari te maken per trein, waarbij u wild spot in Amboseli Park en Tsavo Park.

Lake Victoria Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Entebbe / Kampala

Entebbe en Kampala zijn de twee grootste steden van Uganda. Ze liggen vlakbij Lake Victoria, het grootste meer van Afrika en ligt tussen Kenia, Tanzania en Uganda. Om het meer liggen een aantal wildparken en u vindt hier ook traditionele dorpen. Bewonder de prachtige flora en fauna, maar bezoek ook archeologische plaatsen en heiligdommen. Bezoek de mooie (schier)eilandjes zoals Ndere en Ukerewe en struin door authentieke vissersdorpjes of maak een mooie jungle wandeling!

Murchinson Falls

Het Murchison Falls National Park (ook wel Kabalega Falls National Park genoemd) is het grootste wildpark van Uganda. Het wordt door de bekende rivier de Nijl in tweeën gedeeld. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het heuvelachtige zuidwestelijk deel tot vlakke savannes in het noordwesten.. Spot hier giraffen, nijlpaarden, nijlkrokodillen, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen en vooral veel (450!) tropische vogelsoorten, waaronder de schoenbekooievaar.

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is het oudtste en meest bekende wildpark van Uganda. Het ligt aan de voet van het Rwenzori gebergte en de oevers van Lake Edward en Lake George. Geniet van de uitgestrekte landschappen en een boottocht over het Kazinga-kanaal en bekijk van dichtbij olifanten, nijlpaarden en buffels, krokodillen en honderden watervogels waaronder pelikanen en flamingo’s.

Chimpansees / Kibale Forest

Kibale Forest National Park is de meest toegankelijke plek in Uganda voor een tracking op zoek naar Chimpansees. Ga na een briefing in een klein groepje met een ranger op zoek en zodra je het schreeuwen hoort en beweging hoog in de boomtoppen ziet ben je dichtbij. Bekijk de chimpansees van heel dichtbij als ze na het vinden van eten vaak op de grond komen uitrusten…een unieke belevenis! Slaap daarna in een boomhut of bezoek het stadje Fort Portal in een groen heuvellandschap met diverse kratermeren.

Lake Mburo

Lake Mburo is niet zo'n bekend park, maar wel een heel mooi en uitgestrekt gebied, halverwege tussen Bwindhi en Kampala. Met 260 km2 is Mburo het kleinste wildpark in Uganda, maar met prachtige Afrikaanse vergezichten vanuit kleinschalige lodges. Geniet tijdens de gamedrives van de talrijke zebra’s en de prachtige kleuren van de giraffen als de zon ondergaat.

Berggorilla’s / Bwindi Forest

Bwindi Impenetrable Forest en National Park is de meest toegankelijke plek in Uganda voor een trekking op zoek naar Berggorilla's. Het ligt in het zuidwesten van Uganda en is een van de laatste toevluchtsoorden van de berggorilla’s. In deze beschermde World Heritage Site kun je een bijzondere tracking maken: ga na een briefing met een ranger en helpers op pad…en bewonder zodra een gorilla-familie gevonden is een uur lang deze bijzondere dieren van dichtbij.

Lake Victoria Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Lake Victoria

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika en ligt tussen Kenia, Tanzania en Oeganda. Het beroemde meer vormt de bron van de Nijl. Het is bezaaid met duizenden eilandjes, waarvan de bewoners voornamelijk leven van de visserij. Om het meer liggen een aantal wildparken en u vindt hier ook traditionele dorpen. Bewonder de prachtige flora en fauna, maar bezoek ook archeologische plaatsen en heiligdommen. Bezoek de mooie (schier)eilandjes zoals Ndere en Ukerewe en struin door authentieke vissersdorpjes of maak een mooie jungle wandeling!