X

Sri Lanka (kleine ronde) & de Malediven

Rondreis met chauffeur vanaf 2 weken, ca. 500 km

Highlights Sri Lanka (kleine ronde) & de Malediven

Een rondreis met chauffeur langs de koloniale steden van Sri Lanka met als bonusafsluiting een verblijf op een tropisch eiland in de Malediven.  Reis langs de Culturele Driehoek en bewonder de koloniale ruïnes van dit gebied. Bezoek de boeddhistische Tempel van de Heilige Tand in Kandy en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van de Malediven.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken
 • Aantal autokilometers Sri Lanka: ca. 500 km
 • Ca. € 1.955,- p.p. (exclusief intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Negombo

   
 • Anuradhapura

   
 • Sigiriya

   
 • Dambulla

   
 • Kandy

   
 • Colombo

   
 • De Malediven

   
Dambulla Sri Lanka Rondreis Op Maat Specialist Inspiratieroutes Sri Lanka Rondreis Op Maat Specialist Sigiriya Sri Lanka Rondreis Op Maat Specialist Kandy Sri Lanka Rondreis Op Maat Specialist Activiteiten Sri Lanka Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Negombo

  Kilometerslang strand met palmbomen
 • Anuradhapura

  Heilige stad voor het boeddhisme
 • Sigiriya

  Wereldberoemde Leeuwenrots
 • Dambulla

  Gouden Tempel van Dambulla
 • Kandy

  Boeddhistische Tempel van de Heilige Tand
 • Colombo

  Hoofdstad van Sri Lanka
 • De Malediven

  Witte stranden en een kleurrijke onderwaterwereld

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met auto met chauffeur: Ca. € 1.955,- p.p.* incl. 3 nachten Malediven

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Negombo

Negombo ligt vlak bij de luchthaven van Colombo en wordt vaak als startlocatie bezocht om eerst even te acclimatiseren. Negombo is gelegen aan een lagune met mangrovebossen en aan een kilometerslang strand met palmbomen. Maak op eigen gelegenheid een wandeling en ontdek het koloniale verleden van de Portugezen en de Nederlanders. Neem in de vroege ochtend een kijkje op de lokale vismarkt en ga in de avond met de tuk tuk naar het centrum om in één van de restaurantjes te gaan eten.

Anuradhapura

Anuradhapura was eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en heeft boeddhistische tempels, historische bezienswaardigheden, uitgestrekte ruïnes en monumenten. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO er wordt ook wel een heilige stad voor het boeddhisme genoemd! Bekijk de meer dan 2000 jaar oude, heilige Bodhiboom waaronder Boeddha in India de verlichting bereikte of bezoek hier de 3 grote, heilige stoepa’s waarin heilige relikwieën worden bewaard.

Sigiriya

Sigiriya maakt deel uit van de Culturele Driehoek van Sri Lanka en is wereldberoemd om haar Leeuwenrots die zo'n 200 meter boven de omgeving uitsteekt. Klim via een wenteltrap die voert door de mond van een hurkende leeuw omhoog naar de top van de rots en bekijk de fresco’s van maagden op de wanden. Boven op deze rots wordt het klimmen beloond met de ruïnes van het paleis die door Koning Kashyapa gebouwd is en één van de meest prachtige uitzichten van Sri Lanka.

Dambulla

Dambulla ligt in de Culturele Driehoek van Sri Lanka met één van de best bewaard gebleven tempels van Sri Lanka.  De Rotstempel van Dambulla, ook wel de Gouden Tempel van Dambulla genoemd, is een enorme rots met indrukwekkende boeddhistische grottempels. Bewonder een enorme liggende buddha maar ook een magisch complex vol zittende buddha’s langs de rotswanden. Neem ook een kijkje bij de tempel van de grote Koningen, met haar prachtige muurschilderingen.

Kandy

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka en en ligt in een prachtige vallei omringd door theeplantages en regenwoud. Wandel door de botanische tuin met reuzenbomen en geniet van een traditionele voorstelling van de dansers. Volg daarna de avondtrommels naar de boeddhistische Tempel van de Heilige Tand, waar een hoektand van Boeddha wordt bewaard in een kleine gouden stoepa en zie hoe devoot deze plek door gelovigen wordt bezocht.

Colombo

Colombo is de bruisende hoofdstad van Sri Lanka met prachtige koloniale gebouwen en tempels, gelegen aan de Indische oceaan. Wandel over de gezellige promenade Galle Face Green met haar vele marktkraampjes. Of maak een stadstour langs de Wolvendaalkerk, tempels, moskeeën en bezoek één van de kleurrijke markten en bazaars. Dineer in een van de verrassende restaurants en proef de smakelijke lokale gerechten. Een mooi begin of vervolg van uw rondreis door Sri Lanka.

De Malediven

De Malediven bieden een bijzondere bonus als afsluiting van een boeiende Sri Lanka reis. Kom helemaal tot rust op één van de vele tropische eilanden. Geniet van het witte strand, rust uit onder een palmboom en zwem in het warme lichtblauwe water. Bewonder de kleurrijke onderwaterwereld door te gaan snorkelen of duiken bij het koraal. Spot vele tropische vissen, (ongevaarlijke) haaien, zeeschildpadden en zelfs manta roggen. Een tropisch hoogtepunt!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Trincomalee

Trincomalee is een belangrijke (haven)plaats aan de Oost-kant van Sri Lanka met prachtige landschappen en fijne stranden. Geniet van relaxte dagen aan zee of ga snorkelen bij Pigeon Island en spot dolfijnen tijdens een boottocht . Ook zijn hier verschillende culturele spots te vinden zoals de Koneswaram Tempel en Fort Frederick, het grootste Nederlandse Fort van Sri Lanka. Tip: tussen maart en juni kunt u hier walvissen spotten.

Polonnaruwa

Polonnaruwa is een ruïnestad van bijna 1000 jaar oud die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en maakt deel uit van de Culturele Driehoek van Sri Lanka. Ontdek hier de ruïnes van het Koninklijke Paleis met haar indrukwekkende Gal Vihara, een enorme liggende Boeddha. Bezoek hindoeïstische Siva Devala-tempels, grote stupa’s en het vierkant met twaalf ruïnes of  de Sacred Quadrangle, een tempel met prachtige, staande Boedhhabeelden.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Sri Lanka

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Sri Lanka. Een aantal zijn zelfs een belangrijke reden om hier heen te reizen, dus die staan als highlight benoemd. Denk hierbij aan de de culturele steden, de prachtige natuur en de tropische eilanden. Maar we kunnen uw reis nog specialer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan een bezoek aan een onvergetelijke boottocht, een fietstour door de stad of een bezoek aan een cultureel dorp.