X

Highlights van Zuid-Thailand

2-weekse rondreis met eventuele verlenging

Highlights van Zuid-Thailand

Maak een mooie route langs de hoogtepunten van Zuid-Thailand. De reis begint in Bangkok waarvandaan u reist naar het mooie gebied rondom Kanchanaburi en de river Kwai. Vervolgens bezoekt u het unieke Elephants World en helpt u met de verzorging van de olifanten. Aan het einde van de reis geniet u van ontspanning aan de prachtige kust van Thailand en op de stranden van het tropische Koh Samui.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken
 • Aantal kilometers: ca. 450 km
 • Ca. € 1.545,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Bangkok

   
 • Kanchanaburi/Kwai

   
 • Elephants World

   
 • Hua Hin/Cha Am

   
 • Tropische afsluiting

   
 • Koh Samui

   
Drijvende Markt Thailand Rondreis Op Maat Specialist River Khwai Thailand Rondreis Op Maat Specialist Olifanten Thailand Rondreis Op Maat Specialist Koh Samui Thailand Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Bangkok

  Hoofdstad van Thailand
 • Kanchanaburi/Kwai

  Beruchte brug over de Kwai rivier
 • Elephants World

  Unieke ontmoeting met olifanten
 • Hua Hin/Cha Am

  Badplaatsen aan Golf van Thailand
 • Tropische afsluiting

  Ontspannen na uw rondreis
 • Koh Samui

  Snorkelen, duiken & ontspannen

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, exclusief intercontinentale vlucht, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met een combinatie van verschillende vervoersmogelijkheden, incl. binnenlandse vlucht: Ca. € 1.545,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Bangkok

Bangkok is de drukke en boeiende hoofdstad van Thailand en de perfecte start van een mooie rondreis door Thailand. Laat u verrassen door de vele prachtige tempels, waaronder Wat Pho en Wat Arun en de pracht en praal van het Grand Palace. Ontdek de stad te voet, per fiets en per boot. Naast de authentieke wijk Chinatown en traditionele achterafstraatjes, zijn de indrukwekkende wolkenkrabbers, de straatmarkten en de hypermoderne shopping malls het ontdekken waard.

Kanchanaburi/Kwai

Kanchanaburi is bekend vanwege de beruchte brug over de Kwai rivier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier de Birmaspoorlijn (Dodenspoorlijn) onder onmenselijke omstandigheden aangelegd door krijgsgevangenen en dwangarbeiders van de Japanse overheersers. Maak met het boemeltreintje een rit over de beruchte spoorlijn. Bezoek het zeer indrukwekkende JEATH Museum en loop langs de vele graven op de Erebegraafplaats. Verken in de omgeving de uit 7 gedeeltes bestaande Erawan watervallen.

Elephants World

Elephants World ligt niet ver van Kanchanaburi en zorgt voor een onvergetelijke belevenis! Het is een (rust)huis voor oude, zieke en mishandelde olifanten. Tijdens uw bezoek helpt u met de verzorging van deze vriendelijke dieren. Zie hoe de olifanten baden in de rivier en help met wassen en schrobben. Help met het bereiden van het eten zoals zelfgekweekt fruit en groente en kleefrijst. Wandel met ze door de jungle en ontdek hoe de dieren genieten van hun nieuwe leven.

Hua Hin/Cha Am

Hua Hin en Cha Am zijn populaire badplaatsen aan de Golf van Thailand, een kleine 200 kilometer ten zuidwesten van Bangkok. Ontspan hier in een fijne accommodatie aan de lange zandstranden. Hua Hin is van oorsprong een vissersdorp dat sinds de zomerse bezoeken van de koninklijke familie is uitgegroeid tot een levendig stadje met eetstalletjes, avondmarkt en leuke winkeltjes. Cha Am is wat rustiger dus flaneer hier over de boulevard met restaurantjes en leuke winkeltjes.

Tropische afsluiting

Niets is fijner dan een intensieve rondreis af te sluiten met een ontspannen verblijf op een prachtige strandlocatie. Kies voor een mooi strand op het vasteland of op één van de vele tropische eilanden van Thailand. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden. Thailand heeft verschillende klimaatzones, waardoor de keuze per reisperiode verschillend is. Wij doen hier alvast een mooie suggestie, maar zullen u graag adviseren over de diverse mooie locaties.

Koh Samui

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand is een heerlijk tropisch eiland met prachtige baaien. U vindt hier leuke restaurants en lokale charme. Geniet van fraaie palmenstranden, bergen en tropische bos en ervaar de gezellige avondmarkt in vissersplaatsje Bophut. Maak een boottocht naar het prachtige Ang Thong National Marine Park of ga snorkelen of duiken en ontdek  een rijkdom aan verschillende koralen en zeedieren. Ook de nabijgelegen eilanden Koh Phangang en Koh Tao zijn het waard te worden ontdekt.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Ayutthaya

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en deze stad was in de 17e eeuw één van de belangrijkste steden van Azië. Na de invasie van de Birmezen is een groot deel van de stad verwoest. Het historische centrum van de stad bevat honderden ruïnes en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel of fiets tussen de restanten van de paleizen, tempels en beelden en ervaar de grandeur van destijds. Of maak een boottocht vanuit Bangkok naar deze voormalige koningsstad.

Sam Roi Yot Park

Sam Roi Yot National Park is een klein maar prachtig maritiem park ten zuiden van Hua Hin. Het park is nog behoorlijk ongerept door de geïsoleerde ligging en staat bekend als de berg met de 300 pieken. Het bestaat uit mangrove gebieden, zoutwatermoerassen, stranden en grotten met stalactieten en stalagmieten. Ontdek de indrukwekkende Phraya Nakhon grot en spot de vele soorten vogels. Wandel langs de diepe canyons en door dichtbegroeide regenwouden en geniet van de mooie zandstranden.

Khao Sok Park

Khao Sok National Park is één van de oudste regenwouden ter wereld. Dit indrukwekkende natuurpark in het zuiden is het grootste van Thailand. Geniet als natuurliefhebber van dichte jungle, meren, watervallen en kalkstenen heuvels. Ga op zoek naar wildlife zoals olifanten, luipaarden, tapirs, varanen, dwerghertjes, slangen en apen en spot honderden vogelsoorten. Ga heerlijk zwemmen, tuben of maak een kano- of boottocht. Maak een mooie wandeltocht en bewonder de grootste bloemsoort op aarde: de Rafflesia.

Koh Phangan

Koh Phangan is een heerlijk eiland in de Golf van Thailand met ongerepte stranden en schitterend gelegen baaien. Door de beschermde ligging is het klimaat zeer aangenaam. Het eiland staat bekend om de Full Moon Party, maar heeft ook een rustige kant met onbekende paradijsjes met een ontspannen sfeer. Ga met een scooter over het eiland en ontdek steeds weer nieuwe baaitjes, watervallen en uitzichtspunten. Bezoek de gezellige avondmarkt met allerlei soorten street food. Duikersparadijs Koh Tao is makkelijk per boot te bereiken.

Koh Talu

Koh Talu is een nauwelijks ontdekt privé eiland ver weg van de grote massa. Hier vindt u rust, prachtige stranden met wuivende palmbomen en een turkoois blauwe zee. Hier geniet u van een heerlijk ontspannen verblijf. Ontdek het prachtige koraallandschap dat zich heeft hersteld na intensieve visserij. Bezoek het schildpadden opvangcentrum en ontdek hoe zeeschildpadden worden gered, verzorgd en weer uitgezet in zee. Door de vele hoeveelheid vis in dit gebied is een duik- of snorkeltocht zeker aan te bevelen.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Thailand

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Thailand. Een aantal zijn zelfs een belangrijke reden om hier heen te reizen, dus die staan als highlight benoemd. Denk hierbij aan de de culturele steden, de prachtige natuur en de tropische eilanden. Maar we kunnen uw reis nog specialer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan een bezoek aan een onvergetelijke boottocht, een fietstour door de stad of een bezoek aan een cultureel dorp.