X

Highlights van Thailand, Laos & Cambodja

3-weekse rondreis met eventuele verlenging

Highlights van Thailand, Laos en Cambodja

Een combinatie van Thailand, Laos en Cambodja zorgt voor een zeer diverse ervaring. Vanuit Bangkok reist u naar het noorden en bezoekt u de historische gebouwen in Ayutthaya en Sukhothai. Na een rit met de (nacht)trein ontdekt u het mooie noorden met steden zoals Chiang Mai en Chiang Rai. Via de beruchte Gouden Driehoek steekt u de grens over naar Laos om hier de mooie hoogtepunten te bewonderen. Per vliegtuig gaat u naar Cambodja waar u onder andere de prachtige Tempels van Angkor zult zien.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 3 weken
 • Aantal kilometers: ca. 1.700 km
 • Ca. € 2.455,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Bangkok

   
 • Ayutthaya

   
 • Sukhothai

   
 • Chiang Mai

   
 • Chiang Rai

   
 • Luang Prabang

   
 • Siem Reap

   
 • Tempels van Angkor (Wat)

   
 • Battambang

   
 • Tropische afsluiting

   
 • Koh Samet

   
Wat Phra Keo Thailand Rondreis Op Maat Specialist Tuktuk Chiang Mai Thailand Rondreis Op Maat Specialist Bergdorpen Laos Rondreis Op Maat Specialist Thailand Laos Cambodja Rondreis Op Maat Specialist Angkor Wat Highlights Cambodja II Rondreis Op Maat Specialist Highlights Vietnam Cambodja Rondreis Op Maat Specialist Koh Lanta Thailand Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Bangkok

  Hoofdstad van Thailand
 • Ayutthaya

  Restanten van paleizen, tempels en beelden
 • Sukhothai

  Historisch park met tempels en beelden
 • Chiang Mai

  Avontuurlijke jungle en authentieke sfeer
 • Chiang Rai

  Gouden Driehoek
 • Luang Prabang

  Oud-koloniale stad met Franse sfeer
 • Siem Reap

  Aangename plaats bij Angkor
 • Tempels van Angkor (Wat)

  Het grootste tempelcomplex ter wereld
 • Battambang

  Het échte Cambodja
 • Tropische afsluiting

  Ontspannen na uw rondreis
 • Koh Samet

  Relaxen op tropisch eiland

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, exclusief intercontinentale vlucht, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met een combinatie van verschillende vervoersmogelijkheden, incl. binnenlandse vlucht: Ca. € 2.455,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Bangkok

Bangkok is de drukke en boeiende hoofdstad van Thailand en de perfecte start van een mooie rondreis door Thailand. Laat u verrassen door de vele prachtige tempels, waaronder Wat Pho en Wat Arun en de pracht en praal van het Grand Palace. Ontdek de stad te voet, per fiets en per boot. Naast de authentieke wijk Chinatown en traditionele achterafstraatjes, zijn de indrukwekkende wolkenkrabbers, de straatmarkten en de hypermoderne shopping malls het ontdekken waard.

Ayutthaya

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en deze stad was in de 17e eeuw één van de belangrijkste steden van Azië. Na de invasie van de Birmezen is een groot deel van de stad verwoest. Het historische centrum van de stad bevat honderden ruïnes en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel of fiets tussen de restanten van de paleizen, tempels en beelden en ervaar de grandeur van destijds. Of maak een boottocht vanuit Bangkok naar deze voormalige koningsstad.

Sukhothai

Sukhothai was in de 13e en 14e eeuw de hoofdstad van het rijk Siam, het vroegere Thailand. Bezoek hier het historische park dat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak een fietstocht door het park langs de indrukwekkende en fotogenieke ruïnes, beelden en andere overblijfselen van deze eens zo welvarende stad en waan je in het rijk van Siam. Bezoek ook het Ramkhamhaeng Nationaal Museum om meer te leren over de historie van de tempels in het park.

Chiang Mai

Chiang Mai is een kleinschalige stadje in Noord-Thailand en wordt ook wel “Roos van het Noorden” genoemd. Hier zijn veel mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Ervaar de prettige temperatuur en bewonder de vele tempels die de stad rijk is, zoals de Wat Doi Suthep. Maak een tour met een tuctuc door de omgeving en bezoek de avondmarkt. Ontdek vanuit hier de groene en bergachtige omgeving met traditionele dorpen en bergstammen tijdens een avontuurlijke jungletocht van één of meerdere dagen.

Chiang Rai

Chiang Rai is gelegen in het noorden van Thailand tussen prachtige rijstvelden en gebergte, vlakbij de grens met Laos en Myanmar. Hier vindt u het authentieke Thailand waar verschillende bergstammen leven. Koop een leuk souvenir bij de lokale bevolking op de avondmarkt en bewonder de opvallende Wat Rung Khun tempel, de witte tempel, net buiten de stad. Breng een bezoek aan het Opium Museum en ontdek het verleden van Chiang Rai als onderdeel van de Gouden Driehoek.

Luang Prabang

Luang Prabang is een gemoedelijke stad in Laos dat nog altijd de oud-koloniale sfeer van de Fransen heeft. Het is benoemd tot UNESCO-werelderfgoed en is de oude koninklijke hoofdstad van Laos. Het ligt prachtig in het bergachtige binnenland tussen heilige grotten en de beroemde Kuang Si watervallen. Verken het oude centrum met historische tempels en het voormalig koninklijk paleis en geniet van een drankje in één van de barretjes langs de Mekong rivier. Bewonder ook de nabijgelegen Pak Ou-grotten met haar duizenden Boeddhabeelden.

Siem Reap

Siem Reap is een sfeervol plaatsje in Cambodja, dat met de vele leuke restaurantjes een aangename verblijfplaats is. Loop door het oude centrum en bewonder de Frans-koloniale gebouwen en struin over de verschillende marktjes. De stad is vooral bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan het tempelcomplex van Angkor (Wat). Maak hier ook een boottocht over het Tonlé Sapmeer met drijvende dorpen of ga kajakken en mountainbiken in de mooie omgeving.  

Tempels van Angkor (Wat)

De tempels van Angkor in Cambodja vormen het grootste tempelcomplex ter wereld en zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van Cambodja. De beroemde Angkor Wat is met een lengte van 1,5 kilometer de grootste tempel en vormt hét symbool van het land. Ontdek de mysterieuze sfeer tijdens een wandeling tussen de vele tempels en zie hoe de jungle de tempels gedeeltelijk heeft overwoekerd. Het enorme complex is het beste per auto of tuk-tuk te verkennen. 

Battambang

Battambang is een rustige stad in een traditioneel gebied waar je nog het échte Cambodjaanse leven ervaart. Wandel door de stad en ontdek mooie tempels en koloniale gebouwen. Bezoek ook de sfeervolle markt voorleuke souvenirs. Rondom de stad zijn uitgestrekte rijstvelden en plantages. Ontmoet de lokale bevolking tijdens een bezoek aan de dorpjes in de omgeving of maak een boottocht en zie het dagelijkse leven vanaf het water en geniet van de prachtige natuur.

Tropische afsluiting

Niets is fijner dan een intensieve rondreis af te sluiten met een ontspannen verblijf op een prachtige strandlocatie. Kies voor een mooi strand op het vasteland of op één van de vele tropische eilanden van Thailand. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden. Thailand heeft verschillende klimaatzones, waardoor de keuze per reisperiode verschillend is. Wij doen hier alvast een mooie suggestie, maar zullen u graag adviseren over de diverse mooie locaties.

Koh Samet

Koh Samet is een niet al te groot eiland in de Golf van Thailand met witte stranden en helder water. Sluit hier af met een relaxt verblijf aan het einde van uw rondreis door Thailand. Wissel ontspannen op het strand af met leuke watersport-activiteiten zoals windsurfen en zeilen. Maak een boottocht langs de omliggende eilanden en ontdek met een snorkel de onderwaterwereld. Bezoek het natuurpark Khao Lam Ya en geniet van de prachtige zonsondergangen.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Khao Yai Park

Khao Yai Park is het oudste nationale park van Thailand en één van de grootste. Het ligt ruim 100 kilometer ten oosten van Bangkok. Het park is ongeveer 2.000 km2 groot en bestaat uit berglandschap en tropische regenwoud. Bewonder de prachtige watervallen en honderden verschillende plantensoorten in het park. Ontdek de vele vogelsoorten in het regenwoud of ga op zoek naar wildlife, zoals beren, olifanten, apensoorten en met uitsterven bedreigde tijgers. Maak een mooie wandeltocht en geniet van de indrukwekkende natuur.

Phimai

Phimai ligt in het oosten van Thailand en is een authentiek stuk Thailand dat nog niet door veel toeristen is ontdekt. Hier vindt u één van de mooiste tempelcomplexen van het land, ook wel het Angkor Wat van Thailand genoemd. Ga terug in de tijd en ontdek per fiets de rijkdom van het Khmer rijk van weleer. Bezoek ook het Historical Park en de oudste en grootste heilige Banyan boom van Thailand, die volgens de lokale bevolking speciale krachten bezit!

Bergstammen van Noord-Thailand

De bergstammen van Noord-Thailand zijn heel bijzonder om te bezoeken tijdens uw rondreis. Door de prachtige maar geïsoleerde omgeving hebben deze volken elk hun eigen tradities, kleding en gewoontes kunnen behouden. Bekende bergstammen zijn de Karen, Hmong, Lisu en Lahu. Ontmoet de vriendelijke bevolking tijdens een trekking van een of meerdere dagen vanuit Chiang Mai of Chiang Rai. Wandel door de groene valleien, rijstvelden en riviertjes en kom écht in contact tijdens een ‘home-stay’, een overnachting bij de lokale bevolking thuis.

Vang Vieng

Vang Vieng ligt ten noorden van Vientiane (Laos) en is prachtig gelegen tussen de rijstvelden in het bijzondere karstlandschap. Geniet van de kalkstenen rotsformaties en bezoek de grotten in de omgeving. Dit gebied leent zich uitstekend voor verschillende leuke activiteiten. Ga kajakken, maak een boottocht in een grot of ontdek de omgeving per fiets en neem vervolgens een frisse duik in het heldere water. Sluit de dag af met een diner in één van de verschillende restaurants in het centrum van de stad.

Vientiane

Vientiane is de kleine sfeervolle hoofdstad van Laos, gelegen aan de oevers van de Mekong rivier, waar de Frans-koloniale sfeer nog goed bewaard is gebleven. Maak een fietstocht of stadswandeling langs de talloze tempels en geniet van het uitzicht vanaf de Arc de Triomphe van Vientiane. Bezoek het nationale museum in de oudste tempel van de stad met duizenden Boeddhabeelden en bewonder het belangrijkste tempelcomplex van Laos, Pha That Luong, net buiten de stad.

Phnom Phen

Phnom Penh is de leuke hoofdstad van Cambodja. De stad is mooi gelegen aan drie rivieren, waaronder de Mekong. Wandel over de gezellige boulevards en proef de Franse invloeden. Ontdek het koninklijke Paleis en de Zilverpagode en bezoek de vele kraampjes van de Russische markt. Tijdens een niet te missen bezoek aan de ‘Killing Fields’ worden de verschrikkingen duidelijk die hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Rode Khmer. 

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Thailand

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Thailand. Een aantal zijn zelfs een belangrijke reden om hier heen te reizen, dus die staan als highlight benoemd. Denk hierbij aan de de culturele steden, de prachtige natuur en de tropische eilanden. Maar we kunnen uw reis nog specialer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan een bezoek aan een onvergetelijke boottocht, een fietstour door de stad of een bezoek aan een cultureel dorp.