X

Highlights van Tanzania (kleine ronde)

Rondreis met chauffeur vanaf 1 week, ca. 700 km

Highlights van Tanzania (kleine ronde) met chauffeur/gids

Maak een geweldige rondreis langs de highlights van Tanzania. Na aankomst in Arusha reist u met uw chauffeur/gids langs de mooiste wildparken in het noorden van het land, zoals Ngorongoro en het beroemde Serengeti park. Spot de Big Five en geniet daarnaast van de prachtige natuur. Ontmoet bovendien de traditionele Masai bevolking. Dit is Afrika op haar best!

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 1 week
 • Aantal autokilometers: ca. 700 km
 • Ca. € 3.650,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Arusha

   
 • Tarangire Park

   
 • Ngorongoro Park

   
 • Serengeti Park

   
 • Lake Manyara

   
Hoogtepunten Tanzania Rondreis Op Maat Specialist AAA cheeta Masai Tanzania Rondreis Op Maat Specialist Tarangire Park Tanzania Rondreis Op Maat Specialist Hoogtepunten van Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Arusha

  Safarihoofdstad van Tanzania
 • Tarangire Park

  Grote kuddes olifanten en bizarre baobabbomen
 • Ngorongoro Park

  Grootste concentratie wild van Afrika & bezoek Maasai bevolking
 • Serengeti Park

  Prachtig park, miljoenen dieren & de Grote Migratie
 • Lake Manyara

  Afwisselend landschap, Great Rift Valley & duizenden flamingo's

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: Ca. € 3.650,- p.p.* Incl. 3 nachten Serengeti

Gebaseerd op 4 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in 2x 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: Ca. € 2.925,- p.p.* Incl. 3 nachten Serengeti

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Arusha

Arusha ligt in het noorden van Tanzania en is de hoofdstad van het land. Door de ligging op de Grote Riftvallei is het de toegangspoort tot de noordelijke nationale parken. De stad is een prima plek voor wat ontspanning voordat u aan uw safari begint. Leer het lokale leven kennen op de grote markt of koop een souvenir op de Maasai markt. Ook een dagsafari in het prachtig gelegen Arusha National Park behoort tot de mogelijkheden. Geniet van de flora en fauna met op de achtergrond de Kilimanjaro.

Tarangire Park

Tarangire National Park ligt in Noord-Tanzania en is minder druk dan de meer bekendere parken, waardoor u rustig van de natuur kunt genieten. In het park leven enorme aantallen olifanten die vaak in grote kuddes hun dorst lessen in de rivier en tussen de bossen zijn de kleine zoogdieren en reptielen te vinden. Daarnaast staat het gebied bekend om de bizarre baobabbomen en de prachtige glooiende landschappen. Naast olifanten komt er nog veel meer groot en klein wild voor zoals leeuwen, luipaarden en de zeldzame zwarte neushoorns.

Ngorongoro Park

Ngorongoro park is vooral bekend om de vruchtbare krater waar de hoogste concentratie wild van Afrika voorkomt. De prachtige krater is eigenlijk een ingestorte vulkaankegel en door deze beslotenheid is en er altijd voldoende voedsel. Daarom is de kans om de Big Five te spotten bijzonder groot! Ontdek ook de conservation area in de omgeving van de krater. Deze bestaat uit spectaculaire hooglanden met uitgedoofde vulkanen. Bezoek hier de Masai bevolking en maak een wandeling door de schitterende natuur.

Serengeti Park

Het prachtige Serengeti Park is het oudste en beroemdste park van Tanzania. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Elk jaar vindt hier de Grote Migratie plaats, waarbij duizenden zebra’s, gnoes en andere dieren naar de groene vlaktes trekken. Daarbij worden ze achtervolgd door roofdieren zoals leeuwen en hyena’s. Ook buiten de Trek leven hier miljoenen dieren op de eindeloze vlaktes, waaronder de Big Five, maar ook vele vogelsoorten. Ontdek de mooie natuur die grotendeels bestaat uit savannes, bergen en hoge rotsen.

Lake Manyara

Lake Manyara National Park ligt in het noorden van Tanzania. Het park is niet groot, maar biedt een afwisselend landschap van tropisch oerwoud tot graslandschap. Het is gelegen aan de rand van de Great Rift Valley en biedt spectaculaire uitzichten. Het Manyara meer heeft een schitterende kleur en trekt door de vele algen duizenden flamingo’s en honderden vogelsoorten aan. Ga op safari en spot de grootste concentratie bavianen ter wereld en ontdek dieren zoals buffels, olifanten, giraffen, nijlpaarden en in bomen klimmende leeuwen.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Zanzibar

Zanzibar is een heerlijk eiland voor de kust van Tanzania. U vindt hier stranden van wit fijn zand die worden omrand door tropische palmbomen. Samen met Mafia en Pemba behoort Zanzibar tot een eilandengroep die bekend staat als specerijeneilanden. Ontdek de vele soorten kruiden op de plantages tijdens een leuke tour. Wandel door de smalle straatjes van hoofdstad Stonetown en ontdek zo de rijke historie en cultuur. Proef de heerlijke verse vis die de lokale vissers die dag hebben gevangen, terwijl u geniet van de azuurblauwe zee.

Kilimanjaro

Kilimanjaro National park bevat de hoogste berg van Afrika. Het gebied bestaat uit drie vulkanische bergen, waarvan de Kibo met 5892 meter de hoogste is. Deze berg torent met haar met sneeuw bedekte top uit boven de savanne. Verken de omgeving tijdens een mooie wandeling en bezoek bijvoorbeeld de koffieplantages bij Moshi. Of ga de uitdaging aan en beklim de top van Afrika! Er zijn zes verschillende klimroutes en trek hier minimaal vijf dagen voor uit. De beklimming is niet al te stijl, maar een goede conditie is noodzakelijk.

Arusha Park

Arusha Park ligt vlakbij de internationale luchthaven en is daardoor een ideale start voor een reis door Tanzania. Het kleine park is zeer aantrekkelijk door de gevarieerde natuur. Het hoogtepunt is de vulkaan Mount Mero met een hoogte van 4566 en sportievelingen kunnen de berg beklimming in 3 á 4 dagen. Spot de vele vogelsoorten in het tropisch regenwoud, bewonder de mooie watervallen en zie duizenden flamingo’s die zich verzamelen bij de meren. Daarnaast zult u in het park wild treffen zoals de Big Five en de zeldzame zwart-witte Colobus aap. 

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Tanzania

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Tanzania. Een aantal zijn zelfs een belangrijke reden om hier heen te reizen, dus die staan als highlight benoemd. Denk hierbij aan de prachtige wildparken. Maar we kunnen uw reis nog specialer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours, een excursie naar bloemenkwekerij of zelfs een wijnboerderij. Maar ook een tocht per hete luchtballon behoort tot de mogelijkheden!