X

Highlights van Kenia (kleine ronde)

Rondreis met chauffeur vanaf 1 week, ca. 1.300 km

Highlights van Kenia (kleine ronde) met chauffeur/gids

Bezoek de mooiste highlights van Kenia tijdens deze mooie safari-reis. Uw chauffeur/gids neemt u mee naar geweldige natuurparken, zodat u een ontspannen maar ook avontuurlijke reis zult beleven. U ontdekt de prachtige omgeving rondom Mount Kenia en gaat daar natuurlijk op zoek naar het vele wild in de diverse wildparken! Ga op zoek naar de olifanten in Aberdare Park en spot de vele vogelsoorten bij Lake Nakuru. Daarnaast doet de gids er natuurlijk alles aan om samen met u de Big Five te vinden!

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 1 week
 • Aantal autokilometers: ca. 1.300 km
 • Ca. € 3.475,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Nairobi

   
 • Samburu Park

   
 • Aberdare Park

   
 • Lake Nakuru

   
 • Masai Mara Park

   
Leeuwtje Kenia Rondreis Op Maat Specialist Kenia stam Rondreis Op Maat Specialist Visarend Kenia Rondreis Op Maat Specialist Gnoes Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Nairobi

  Hoofdstad van Kenia
 • Samburu Park

  Veel wild, gevarieerd landschap en bijzondere zoogdieren
 • Aberdare Park

  Prachgtige flora & fauna, bergmeren, watervallen
 • Lake Nakuru

  Prachtig meer in Great Rift Valley, Menengai vulkaankrater
 • Masai Mara Park

  Beroemd wildpark, geweldige uitzichten, Grote Migratie

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 3.475,- p.p.

Gebaseerd op 4 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in 2x 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 2.845,- p.p.

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en tevens safari hoofdstad van de wereld. De drukke stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners en u vindt hier wolkenkrabbers en parken zoals het Uhuru Park. Struin over de Masai markt voor een leuk souvenir of ontdek het Karen Blixen Museum van de schrijfster van Out of Africa. Spot het wild in het nabij gelegen Nairobi National Park met de skyline van de stad op de achtergrond. Door haar ligging is de stad een goed startpunt voor uw safari-reis.

Samburu Park

Het Samburu Reservaat is gelegen tussen de vruchtbare Mount Kenia en het droge noorden van Kenia. Door de aanwezigheid van de Ewaso Nyiro rivier is er altijd volop wild in dit gebied te vinden. De rivier vormt de scheiding met het aangrenzende Buffalo Springs Reserve. Spot dieren zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden tussen de acaciabossen en palmen. Maar ook bijzondere zoogdieren zoals de Grévyzebra en de gerenoek, komen hier voor. Breng verder een bezoek aan de kleurrijke Samburu stam en ontdek hun traditionele leefwijze.

Aberdare Park

Aberdare Park ligt ten noorden van Nairobi op de centrale hoogvlakte en biedt prachtige flora en fauna. Hier vindt u gebergte tot wel 4300 meter hoog, diepe valleien, watervallen, ijskoude beekjes en rivieren. Het gebied nodigt dan ook uit voor schitterende wandelingen. Door het heerlijke klimaat en het vruchtbare land wordt dit gebied bewoond door een grote verscheidenheid aan dieren. Spot naast olifanten, luipaarden en bavianen de zeldzame zwarte neushoorn en de bongo antiloop. Daarnaast komen hier meer dan 250 vogelsoorten voor.

Lake Nakuru

Lake Nakuru ligt in een geweldig park waar u uitstekend wild kunt spotten. Naast wild als leeuwen, buffels en giraffen, komt hier de met uitsterven bedreigde neushoorn nog voor. Het park ligt ten noord-westen van Nairobi in de Great Rift Valley en staat bekend als thuisbasis van veel vogelsoorten. Bewonder de flamingo’s en pelikanen aan de oevers van het meer. Bezoek de Menengai vulkaankrater of beklim Baboon Cliff voor een indrukwekkend uitzicht. In de omgeving is ook Lake Elementaita een bezoek waard.

Masai Mara Park

Het Masai Mara natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia is een van de hoogtepunten tijdens uw reis. In dit park leeft een indrukwekkend aantal dieren, waardoor het een van de beste plekken is om wildlife te spotten. Spot u dieren zoals de Big Five, antilopen, zebra’s en honderden vogelsoorten. In de maanden juli tot oktober heeft u kans om de Grote Migratie mee te maken: miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen trekken dan vanuit de aangrenzende Serengeti in Tanzania naar de grasvlaktes van de Masai Mara. Een spectaculaire belevenis!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Lake Naivasha

Lake Naivasha is een van de twee zoetwatermeren in de Great Rift Valley. Het hooggelegen meer wordt omringd door papyrus- en acaciabomen. Het water trekt veel wild zoals zebra, eland en nijlpaarden, maar het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Zo komt hier de Afrikaanse visarend, ibis, zadelbekooievaar en lepelaar veelvuldig voor. Spot de dieren vanaf het water tijdens een boottocht of maak een actieve tocht te paard of mountainbike. Bezoek ook een van de Nederlandse rozenkwekers in deze omgeving. Een leuke afwisseling tijdens uw safari!

Hell’s Gate

Hell’s Gate National Park ligt ten zuiden van Lake Naivaha en dankt zijn naam aan de rood getinte kliffen en hete geisers. Het landschap is spectaculair en bestaat uit twee uitgedoofde vulkanen en lavatorens. Maak een avontuurlijke wandeltocht tussen de steile rotswanden, en bezoek de warmwaterbron of ontdek de Njorowa Gorges. Onderweg kunt u wild tegenkomen zoals giraffen, zebra’s en impala’s en diverse vogelsoorten terwijl u geniet van prachtige uitzichten.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Kenia & Uganda

We kunnen de reis nog specialer en completer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die wij kunnen aanbieden, zoals game drives in de prachtige wildparken. Maar denk ook eens aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours of een spectaculaire boottocht. Ook een tocht per hete luchtballon behoort tot de mogelijkheden!