X

Highlights van Kenia (grote ronde)

Rondreis met chauffeur vanaf 2 weken, ca. 1.700 km

Highlights van Kenia (grote ronde) met chauffeur/gids

Wanneer u een uitgebreide reis wilt maken op zoek naar mooiste highlights van Kenia, dan is deze rondreis wat voor u! Uw chauffeur/gids brengt u tijdens deze afwisselende route op naar de verschillende wildparken waar Kenia bekend om staat. Spot de Big Five in het beroemde Masai Mara Park en Amboseli Park, maar u bezoekt ook de ongereptere parken Tsavo East en West. Ontdek ook de overweldigende natuur en waterwereld van Lake Nakuru en Lake Naivasha. Tenslotte kunt u heerlijk nagenieten van uw Afrikaanse reis tijdens een ontspannen verblijf aan de Keniaanse kust.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken
 • Aantal autokilometers: ca. 1.700 km
 • Ca. € 4.685,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Nairobi

   
 • Masai Mara Park

   
 • Lake Nakuru

   
 • Lake Naivasha

   
 • Amboseli Park

   
 • Tsavo West Park

   
 • Tsavo East Park

   
 • Stranden rondom Mombasa

   
Highlights Kenia grote ronde Rondreis Op Maat Specialist Lokale stam Kenia Rondreis Op Maat Specialist Hyena's Kenia Rondreis Op Maat Specialist vogel Kenia Rondreis Op Maat Specialist Lake Nakuru Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Nairobi

  Hoofdstad van Kenia
 • Masai Mara Park

  Beroemd wildpark, geweldige uitzichten, Grote Migratie
 • Lake Nakuru

  Prachtig meer in Great Rift Valley, Menengai vulkaankrater
 • Lake Naivasha

  Zoetwatermeer, activiteiten, watervogels
 • Amboseli Park

  Geweldig wildpark met uitzicht op de Kilimanjaro
 • Tsavo West Park

  Vulkaanlandschap, grotten en diverse begroeiing
 • Tsavo East Park

  Ongerept en wildrijk park met prachtige uitzichten
 • Stranden rondom Mombasa

  Bruisende stad met prachtige stranden

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 4.685,- p.p.

Gebaseerd op 4 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in 2x 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 3.875,- p.p.

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en tevens safari hoofdstad van de wereld. De drukke stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners en u vindt hier wolkenkrabbers en parken zoals het Uhuru Park. Struin over de Masai markt voor een leuk souvenir of ontdek het Karen Blixen Museum van de schrijfster van Out of Africa. Spot het wild in het nabij gelegen Nairobi National Park met de skyline van de stad op de achtergrond. Door haar ligging is de stad een goed startpunt voor uw safari-reis.

Masai Mara Park

Het Masai Mara natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia is een van de hoogtepunten tijdens uw reis. In dit park leeft een indrukwekkend aantal dieren, waardoor het een van de beste plekken is om wildlife te spotten. Spot u dieren zoals de Big Five, antilopen, zebra’s en honderden vogelsoorten. In de maanden juli tot oktober heeft u kans om de Grote Migratie mee te maken: miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen trekken dan vanuit de aangrenzende Serengeti in Tanzania naar de grasvlaktes van de Masai Mara. Een spectaculaire belevenis!

Lake Nakuru

Lake Nakuru ligt in een geweldig park waar u uitstekend wild kunt spotten. Naast wild als leeuwen, buffels en giraffen, komt hier de met uitsterven bedreigde neushoorn nog voor. Het park ligt ten noord-westen van Nairobi in de Great Rift Valley en staat bekend als thuisbasis van veel vogelsoorten. Bewonder de flamingo’s en pelikanen aan de oevers van het meer. Bezoek de Menengai vulkaankrater of beklim Baboon Cliff voor een indrukwekkend uitzicht. In de omgeving is ook Lake Elementaita een bezoek waard.

Lake Naivasha

Lake Naivasha is een van de twee zoetwatermeren in de Great Rift Valley. Het hooggelegen meer wordt omringd door papyrus- en acaciabomen. Het water trekt veel wild zoals zebra, eland en nijlpaarden, maar het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Zo komt hier de Afrikaanse visarend, ibis, zadelbekooievaar en lepelaar veelvuldig voor. Spot de dieren vanaf het water tijdens een boottocht of maak een actieve tocht te paard of mountainbike. Bezoek ook een van de Nederlandse rozenkwekers in deze omgeving. Een leuke afwisseling tijdens uw safari!

Amboseli Park

Amboseli National, in het zuidoosten van Kenia, ligt aan de voet van de indrukwekkende Kilimanjaro. Het uitzicht op deze berg en de aanwezigheid van het vele wild maakt dit tot een van de meest indrukwekkendste safaribestemmingen van Kenia. Ontdek dieren zoals leeuw, cheeta, giraffe en grote kuddes olifanten die leven op de open vlaktes en in de moerasgebieden. Daarnaast komen er veel vogelsoorten voor, waaronder flamingo’s en pelikanen. Ontmoet ook de Masai-bevolking en ga naar Observation Hill voor een overweldigend uitzicht!

Tsavo West Park

Tsavo West vormt samen met Tsavo East het grootste nationale park van Kenia. Het ligt in het zuidoosten van het land en bestaat uit een prachtig vulkaanlandschap met rotsen, grotten, moerassen en groene vegetatie. Door deze variatie komt hier veel verschillend wild voor, maar door de dichtere begroeiing is het spotten hiervan uitdagender dan in Tsavo East. Maak een wandeling naar de Mzima Springs, de belangrijkste waterbron voor de Tsavo-rivier, en ontdek de vele vogelsoorten. Ook een wandeling over de Shetanis Lava Flow is een bijzondere belevenis.

Tsavo East Park

Tsavo East is een enorm wildpark en ongerepter dan andere parken in Kenia. Het wordt door een koloniale spoorweg gescheiden van Tsavo West. De open vlaktes met rode aarde zijn bezaaid met baobabs en acaciabomen en vormen de thuisbasis van grote kuddes olifanten en buffels. Maar ook leeuwen, cheeta en diverse antilopensoorten, worden veelvuldig gespot tijdens een safari. Met wat geluk ziet u zelfs de zwarte neushoorn. Geniet daarnaast van bezienswaardigheden zoals Lugard’s Falls en bewonder het uitzicht bij Mudanda Rock.

Stranden rondom Mombasa

De stranden rondom Mombasa bestaan uit poederwitte stranden met tropische palmbomen. Het is daarom de perfecte afsluiter voor uw safari-reis! Diani Beach in het zuiden biedt een ontspannen sfeer en naast het aantrekkelijke strand zijn er diverse watersportactiviteiten te beleven. Ook Nyali en Bamburi Beach hebben prachtige witte zandstranden, evenals de plaatsen Ltami en Malindi aan de noordkust. Ontdek de onderwaterwereld met prachtig koraal, schildpadden, manta’s en misschien ziet u zelfs wel een grote walvishaai.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Hell’s Gate

Hell’s Gate National Park ligt ten zuiden van Lake Naivaha en dankt zijn naam aan de rood getinte kliffen en hete geisers. Het landschap is spectaculair en bestaat uit twee uitgedoofde vulkanen en lavatorens. Maak een avontuurlijke wandeltocht tussen de steile rotswanden, en bezoek de warmwaterbron of ontdek de Njorowa Gorges. Onderweg kunt u wild tegenkomen zoals giraffen, zebra’s en impala’s en diverse vogelsoorten terwijl u geniet van prachtige uitzichten.

Samburu Park

Het Samburu Reservaat is gelegen tussen de vruchtbare Mount Kenia en het droge noorden van Kenia. Door de aanwezigheid van de Ewaso Nyiro rivier is er altijd volop wild in dit gebied te vinden. De rivier vormt de scheiding met het aangrenzende Buffalo Springs Reserve. Spot dieren zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden tussen de acaciabossen en palmen. Maar ook bijzondere zoogdieren zoals de Grévyzebra en de gerenoek, komen hier voor. Breng verder een bezoek aan de kleurrijke Samburu stam en ontdek hun traditionele leefwijze.

Aberdare Park

Aberdare Park ligt ten noorden van Nairobi op de centrale hoogvlakte en biedt prachtige flora en fauna. Hier vindt u gebergte tot wel 4300 meter hoog, diepe valleien, watervallen, ijskoude beekjes en rivieren. Het gebied nodigt dan ook uit voor schitterende wandelingen. Door het heerlijke klimaat en het vruchtbare land wordt dit gebied bewoond door een grote verscheidenheid aan dieren. Spot naast olifanten, luipaarden en bavianen de zeldzame zwarte neushoorn en de bongo antiloop. Daarnaast komen hier meer dan 250 vogelsoorten voor.

Mombasa

Mombasa staat vooral bekend om de mooie zandstranden, maar daarnaast is er genoeg te ontdekken. Door de Afrikaanse, Arabische en Indiase mix vind u hier een unieke sfeer. Dwaal door de oude binnenstad met mooie gebouwen met gegraveerde deuren, tempels en moskeeën. Wandel over Government Square en loop langs kleurrijke winkeltjes. Ontdek de Portugese geschiedenis in Fort Jesus en bezoek de hindoeïstische Swaminarayan tempel. Sluit de dag af op een van de tropische witte zandstranden.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Kenia & Uganda

We kunnen de reis nog specialer en completer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die wij kunnen aanbieden, zoals game drives in de prachtige wildparken. Maar denk ook eens aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours of een spectaculaire boottocht. Ook een tocht per hete luchtballon behoort tot de mogelijkheden!