X

Highlights van Java

Rondreis vanaf 2,5e week, ca. 1.850 km

Highlights van Java

Rondreis door de Nederlandse koloniale geschiedenis met fascinerende steden en wereldberoemde tempels. Bezoek de Borobodur en Prambanan en zie de zon opkomen bovenop de Bromo-vulkaan.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Rondreis vanaf 2,5e week, ca. 1.850 km
 • Ca. € 2.085,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • JAVA

   
 • Jakarta

   
 • Bogor

   
 • Bandung

   
 • Yogyakarta

   
 • Borobodur

   
 • Prambanan

   
 • Bromo-vulkaan

   
Jakarta-Indonesië-Rondreis-Op-Maat-Specialist Bogor-Indonesië-Rondreis-Op-Maat-Specialist Yogyakarta-Indonesië-Rondreis-Op-Maat-Specialist Bromo-vulkaan-Indonesië-Rondreis-Op-Maat-Specialist

Highlights

 • JAVA

  Koloniale geschiedenis, Borobodur, Prambanan, Bromo-vulkaan
 • Jakarta

  Hoofdstad van Indonesië, Nederlandse koloniale geschiedenis
 • Bogor

  Botanische tuinen, theeplantages, koloniale geschiedenis
 • Bandung

  Theeplantages, warmwaterbronnen, Sundanese cultuur
 • Yogyakarta

  Fascinerende stad, fiets-riksja's, tempels, Ramayana-voorstelling
 • Borobodur

  Grootste boeddhistische tempel ter wereld, zonsopgang, fietsen
 • Prambanan

  Groot hindoe-tempelcomplex
 • Bromo-vulkaan

  Zonsopgangtour, te voet of te paard naar de top van de vulkaan

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn mogelijk nog andere eilanden, highlights en activiteiten op deze route toe te voegen. Op basis van logische verbindingen puzzelen wij graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers (IDR/EUR), exclusief intercontinentale vlucht, optionele activiteiten:

 •  Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met middenklasse vervoer: ca. € 2.085,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. 

Highlights op deze route

JAVA

Java biedt de meest diverse landschappen van Indonesië: van vulkanen tot eindeloze theeplantages. Java is ook het meest dichtstbevolkte eiland ter wereld. Leer tijdens een rondreis over de indrukwekkende historische, koloniale geschiedenis van Java. Bezoek het bijzondere Yogyakarta, het spectaculaire kratermeer van de Ijen-vulkaan of beleef een bijzondere zonsopgang in de boeddhistische tempel Borobodur of bovenop de Bromo vulkaan.

Jakarta

Verken de hoofdstad van Indonesië en haar Nederlandse koloniale geschiedenis. De oude binnenstad van Jakarta biedt een plek om de strijd van de Indonesische helden te herinneren; het belangrijkste museum Jakarta Historical Museum en het Nationaal monument Monas. Stap hier in de lift om de top te bereiken en het prachtige uitzicht van Jakarta te bewonderen. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de grote moskee en de oude kerk.

Bogor

Bogor is de stad van de regen; het regent hier bijna altijd, zelfs tijdens het droge seizoen. Tijdens de Nederlandse koloniale tijd heette Bogor 'Buitenzorg' en diende als zomerresidentie van de gouverneur-generaal van Nederlands-Indië. Ben je in Bogor, breng dan een bezoek aan de botanische tuinen met zijn vele soorten bomen en planten uit de regio. Van Bogor naar Bandung kun je genieten van een mooi uitzicht over de theeplantages van Puncak.

Bandung

Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java. De bijnaam van Bandung is de bloemenstad, Kota Kembang. Deze natuurlijke omgeving heeft een bijzondere sfeer met warmwaterbronnen en theeplantages. De leukste manier om de stad te verkennen is per fiets. Bezoek een traditionele bamboemuziekuitvoering en voel de Sundanese cultuur van Bandung wanneer de kinderen om je heen staan te dansen.

Yogyakarta

Yogyakarta, of afgekort Yogya, is een fascinerende stad met een hoop activiteiten. Wandel uren rond door de vele steegjes of laat de fiets-riksja je vervoeren naar de bekende winkelstraat, Jalan Maljoboro. Doe mee aan een batikworkshop, ontdek de zilveren smederijen of maak kennis met de Wayan poppenspelers. Breng vanuit Yogyakarta een bezoek aan de grootste boeddhistische tempel ter wereld, de Borobudur of geniet van een Ramayana balletuitvoering.

Borobodur

Start vroeg in de ochtend om de prachtige zonsopgang te zien vanaf de Borobudur, de grootste boeddhistische tempel ter wereld. De Borobudur bestaat uit een stenen heuvel van terrassen met honderden Boeddha’s. Of maak een toer naar de top van de Borobudur om van het uitzicht te genieten. Verken de omgeving tijdens een fietstour of de Candirejo dorpstour en maak kennis met het lokale leven van de plaatselijke bevolking.

Prambanan

De Prambanan tempel bevindt zich in het oosten van Yogyakarta. Deze spectaculaire tempel is het best bewaard gebleven voorbeeld van de hindoe-cultuur op Java. De tempels werden tussen de 8ste en 10e eeuw na Christus gebouwd. De verschillende elementen qua architectuur en beeldhouwkunst zijn verdeeld over drie hoofdtempels, gewijd aan de goden Vishnu, Brahma en Shiva. Tip: vermijd de hitte en bezoek de tempel in de late namiddag.

Bromo-vulkaan

Het Bromo gebied is vooral bekend door de Bromo Tengger etnische groep, de hindoestanen die leven als boer, en de beroemde Bromo-vulkaan. Sta vroeg in de ochtend op om deel te nemen aan de spectaculaire zonsopgangstour. Vergeet daarbij niet je warm aan te kleden, vroeg in de ochtend is het nog fris! Ga te voet of te paard naar het hoge uitzichtpunt en geniet van de zonsopkomst in een prachtig panorama van bergen en wolken.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus highlights bij meer tijd of andere keuzes

Ijen-vulkaan

Een tour naar de Ijen-vulkaan start vroeg in de ochtend. De Jeep brengt je langs rijstterrassen en prachtige landschappen en het regenwoud. Vanaf Paltuding begint de trek naar de top van de vulkaan (2.350 boven de zeespiegel), waar het blauwgroene meer te bewonderen is. Zie de zwavelmijnwerkers, met tot wel 80 kg aan bamboemanden op hun schouders, voorbijlopen. Geniet van het panorama uitzicht en wandel vervolgens rustig terug naar Paltuding. 

Activiteiten Indonesië

Veel activiteiten zijn bij ons als een highlight benoemd. Bij een individuele reis zijn de entreekosten en een eventuele gids niet altijd bij de basis-prijs van de rondreis inbegrepen, maar uiteraard kunnen we veel optionele activiteiten toevoegen. Denk daarbij aan sunrise-tours, boot- en fietstours, een bezoek aan traditionele dorpen en markten, tempels en rijstvelden of snorkeltours, paardrijden, kookworkshops en yoga. We nemen het graag mee in uw reis- en prijsvoorstel.