Wijnlanden

Culinair genieten

De Kaapse Wijnlanden vormen een gebied dat beroemd is om zijn landschappen van dramatische bergen, vruchtbare valleien, beplant met wijnstokken en omringd door glooiende heuvels. De boeren hier genieten van bijna volmaakte omstandigheden om wijnen te produceren die tot de beste in de wereld behoren. Het gebied is een combinatie van kleine historische steden, prachtige landschappen en wijnboerderijen die heerlijke wijnen en brandewijnen produceren. Er zijn letterlijk honderden wijngaarden, waar u in een schilderachtige omgeving de unieke wijnen kunt proeven.
Als u hier rondrijdt of ergens op een rustig plekje neerstrijkt is het leven “als een God in Frankrijk”.

Stellenbosch is de hoofdstad van de wijnlanden en de tweede stad in Zuid-Afrika die door Nederlandse kolonisten is gesticht. De stad is erg pittoresk met de vele oude met riet bedekte Kaaps Hollandse gebouwen en historische nationale monumenten. De wijngaarden met hun grandioze herenhuizen en prachtige terreinen zijn ook erg imposant.

Franschhoek dankt zijn naam de 176 Franse Hugenoten die zich in de 17e eeuw in Franschhoek hebben gevestigd. In het centrum vindt u het Huguenot Memorial Museum en het Hugenot monument.
Franschhoek is een heel pittoreske dorpje met fantastische restaurants met exclusieve gerechten en prachtige wijnen.

Wat kunt u doen en ervaren in de Wijnlanden?

– Kaap-Hollandse cultuur in Stellenbosch
– Slapen op een wijnboerderij
– Zelf op wijntour langs talrijke wine-estates
Bikes en Wines-tour inclusief proeverijen
Picknick op een wine-estate
– Culinair genieten met de heerlijkste wijnen
Fietstocht Stellenbosch