St. Lucia Wetlands

Nijlpaarden & krokodillen

St. Lucia Wetlands (iSimangaliso Wetland Park) is een park, dat de World Heritage status verworven heeft. Het strekt zich uit over een lengte van 275 km met een oppervlakte van 38.000 ha.

St. Lucia Wetlands is werkelijk een prachtig natuurgebied.
Het belangrijkste gedeelte bevindt zich aan de zuidkant en heet Lake St. Lucia. Het beslaat de riviermonding, het wildreservaat, het woud, het met lelies bedekte bekken, de lagune, de hoge duinen en de wilde oceaan.
Hier leven duizenden nijlpaarden en krokodillen in het water en vogelliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. De visarend, ijsvogel, flamingo en pelikaan zijn alom vertegenwoordigd.
Een leuke manier om de nijlpaarden en krokodillen te spotten is met boottocht op het meer.

Cape Vidal ligt ook in het iSimangaliso Wetland Park en heeft het beste van twee werelden. Het biedt toegang tot de oostelijke oevers van het St Lucia meer met zijn verscheidenheid aan wild zoals de rietbok, antilopen, nijlpaarden, krokodillen, wildebeest, neushoorns, zebra’s en buffels. Aan de andere kant de kust van de Indische Oceaan met zijn opmerkelijke zeedieren (walvis, marlijn, dolfijnen en de de felgekleurde papegaaivis). In december komen zeeschildpadden hier op het strand hun eieren leggen.

Wat kunt u doen en ervaren in St. Lucia?

Boottocht met mooi namiddag-licht op zoek naar nijlpaarden & krokodillen
– Selfdrive iSimangaliso Wetland Park
– Snorkelen en relaxen aan zee in Cape Vidal
Walvistocht (juni t/m november)
– Begeleide fietstocht door de omgeving en bezoek een local community
– Rijden door de Valley of 1000 hills
Zulu village tour
– Begeleide tour naar de zeeschildpadden die eitjes leggen (november-februari)