Kaapstad

Tafelberg & waterfront

Kaapstad, de “Moederstad” zoals deze stad door haar inwoners wordt genoemd is een van de mooiste steden ter wereld. Omringd door bergen en zee, met een geschiedenis die teruggaat tot de aankomst van Jan van Riebeeck in 1652, heeft deze stad zich ontwikkeld tot een centrum van kennis en cultuur die niet onderdoet voor menige stad in Europa.

Alles over Kaapstad

Het maakt niet uit hoe lang u er bent, u raakt telkens weer in de ban van de schoonheid van bergen, zee en wijngaarden. Kaapstad is de hoofdstad van de westelijke Kaapprovincie. Het is een stad met twee gezichten, Europees en Afrikaans. Het is een mengeling van de westerse en derde wereld. Er zijn weinig plekken waar arm en rijk zo dicht naast elkaar leven. Ondanks deze verschillen is Kaapstad een ontspannen en veilige stad, die u zeker niet mag overslaan. En de laatste jaren heeft Kaapstad zich ook ontwikkeld tot hippe stad met allerlei trendy restaurants en uitgaansgelegenheden.

Het schiereiland biedt een schitterende mogelijkheid tot het maken van een rondrit met daarin een bezoek aan het Cape Point Nature Reserve.

Robben Island is een eiland vlak voor de kust bij Kaapstad, waar in de tijd van de VOC de gevangenen opgesloten werden en waar later Nelson Mandela vele jaren heeft doorgebracht. Het is de moeite waard om hiervoor een dag uit te trekken en u zult zeker onder de indruk naar het vaste land terugkeren.

Wat kunt u doen en ervaren in Kaapstad?

– On top of the world bovenop de Tafelberg
Hop-on-hop-off tours met vele routes
– VOC-geschiedenis met o.a. het kasteel
– In de voetsporen van Nelson Mandela op Robbeneiland
– Shoppen & eten bij het Victoria & Alfred Waterfront
Townshiptour (evt. incl. gospelkerkdienst op zondag)
– Naar de botanische tuinen van Kirstenbosch
Cape-Malay-cook up experience in de Bo-Kaap
– Uitzicht op de Tafelberg vanaf Bloubergstrand
Helikoptervlucht over de Tafelberg & schiereiland