Gardenroute

Tsitsikamma National Park

De ‘Gardenroute’ is een van de mooiste en meest gewilde reisbestemmingen in Zuid-Afrika. Langs de adembenemende kust prijkt de Tuinroute met steile rotswanden afgewisseld door witte zandstranden en dichte altijd groene, regenwouden. De bronnen van veel van de rivieren liggen in de aangrenzende bergketens, die deel uitmaken van de Great Escarpment. Rivieren kronkelen door groene kustvlaktes en stromen vervolgens naar de Indische Oceaan. Ook lieten historische gebeurtenissen hun sporen in deze regio achter. Het is bovendien een levendige kust waar veel te zien en doen is, met een heel gevarieerd aanbod van leuke & spannende activiteiten.

In 1964 werd het Tsitsikamma het eerste Maritieme Nationale Park in Afrika. Het werd opgericht om het wonderland van het intergetij- en zeeleven, alsook de oerbossen die in dit deel van de Gardenroute langs de kust te vinden zijn, te beschermen.

Plettenberg Bay is een prachtig vakantieoord, een combinatie van bergen, zand en kristalblauw zeewater. Het is gelegen in de westelijke Kaapprovincie en is een trendy en populaire badplaats. Het is een heerlijke plaats om een aantal dagen door te brengen, overdag aan het strand en ‘s avonds in een gezellige bar. In de buurt van Plettenberg Bay zijn een aantal natuurreservaten waar u mooie wandelingen kunt maken.

Knysna is een druk stadje waar een gezellige vakantiesfeer hangt. Het ligt midden in het hart van de Garden Route. De lagune is een natuurreservaat, waar industrie en recreatie samengaan en waar veel bezoekers een boottocht maken.

Wat kunt u doen en ervaren in de Gardenroute:

– Ruige kust bij Tsitsikamma National Park / Stormrivier
– Wandel (of een deel daarvan) de wereldberoemde Otter Trail
– Panoramische uitzichten
– Actieve Canopy tour op grote hoogte door de boomtoppen
– Hoogste bungee-jump ter wereld van de 216 meter hoge brug!
– Mondaine strandsfeer bij Plettenberg Bay
– Hiken op het mooie (zeehonden)schiereiland Robberg
Catamarantrip, eco experience  of cruise  over de lagune van Knysna
Kanotocht  of zeekajakken in Knysna
–  Ecotour of walvistocht in Plettenberg Bay
Zwemmen met zeehonden in Plettenberg Bay
– Oesters eten in Knysna