X

Damaraland / Twyfelfontein

Rotstekeningen en Damara cultuur

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Damaraland / Twyfelfontein

Damaraland ligt in het centraal- tot noordwestelijke deel van Namibië. Het gebied is droog, desolaat en dunbevolkt. Kenners betitelen deze regio vaak als het mooiste deel van Namibië. Er leven vele soorten vogels en dieren, die zich geheel hebben aangepast aan de extreme omstandigheden; de woestijnolifant en de zeldzame zwarte neushoorn zijn hier een goed voorbeeld van. Het landschap is zeer indrukwekkend met haar diepe, vaak droge rivierbeddingen, kopjes, rotspartijen, uitgestrekte vlakten en interessante flora.

De opgravingen bij Twyfelfontein zijn ongeveer 5000 jaar oud. In erg hard gesteente (zandsteen bedekt met een platinahoudende laag) hebben de toenmalige bewoners allerlei dieren gegraveerd. Dit is bijzonder, omdat bij de meeste rotstekeningen in Afrika gebruik is gemaakt van pigmenten of houtskool, maar hier dus niet. In totaal zijn er hier 2500 rotsgravures gevonden, waarvan enkele begin 1900 zijn gekopieerd, maar de meeste zijn uit het stenen tijdperk. Er komen veel verschillende dieren op voor, die nu niet meer in deze streek leven, zoals: de neushoorn, de giraffe en de leeuw.
Ook bezienswaardig in deze omgeving zijn Petrified Forrest, Damara Living Museum, Burnt Mountain en de Organ Pipes.

Wat kunt u bijvoorbeeld doen en ervaren in Damaraland/Twijfelfontein tijdens uw rondreis?

  • Bezoek de beroemde San Rockpaintings
  • Ga op zoek naar de woestijnolifanten
  • Ontdek de oude bomen in Petrified Forrest

Interesse? Bekijk onze inspiratieroutes, laat u inspireren door de Namibië-informatie op onze website en stuur ons uw reisaanvraag!