X

Highlights Costa Rica

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen
San Jose Theater Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

San José

De hoofdstad van Costa Rica is centraal gelegen in dit groene land, op bijna 1200 meter hoogte. Voor de meeste reizigers is dit het start-en vertrekpunt van een 2- of 3-weekse rondreis op maat. Na een Meet & Greet op het kantoor van onze lokale partner de dag na aankomst, is er tijd om langs de belangrijkste monumenten en gebouwen te wandelen en de stadsparken te bezoeken. Het Teatro National, Nationale,- en het Goud Museum en zeker de kleurrijke Mercado Central zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. In mooie buurten als Barrio Amón hebben zich vele restaurantjes gevestigd.

Tortuguero Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Tortuguero Nationaal Park

Tortuguero Nationaal Park wordt ook wel de ‘Amazone van Costa Rica’ genoemd vanwege de overvloed aan water in dit gebied. Het is alleen per boot (of per vliegtuig) te bereiken. Hier spot u veel wildlife tijdens een bootexcursie door het Nationale Park: apen, luiaards, rivierschildpadjes, toekans en vele andere tropische vogels. En tijdens het nestelseizoen tussen juli en oktober komen hier duizenden groene reuzenschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Tijdens een nacht-excursie is het mogelijk om voorzichtig wandelend dit spektakel te aanschouwen.

Caribische Kust Strand Cahuita Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Cahuita / Caribische Kust

De Caribische Kust heeft een heel eigen ritme en cultuur, vergeleken met de rest van het land. In de 19e eeuw kwamen vele immigranten van met name Jamaica werken aan de spoorlijn die San José met de Caribische zee ging verbinden en vonden daarna werk op de bananenplantages. Hun lokale keuken, de muziek (reggae!) en relaxte stijl zorgen voor een heerlijke laid-back sfeer samen met de oogverblindende schoonheid van de kuststreek.

Banner Paardrijden Puerto Viejo de Sarapiqui SAVEGRE Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Puerto Viejo de Sarapiqui

Puerto Viejo (oude haven) de Sarapiqui is een steeds belangrijker toeristisch gebied aan het worden. Het ligt in de Noordelijke Laaglanden en is omgeven door met name ananas plantages. Er zijn twee gerenommeerde onderzoeksinstituten die hun reservaten hebben opengesteld voor ecotoerisme die zeker een bezoek waard zijn.

Volcan arenal La Fortuna Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

La Fortuna / Arenal

Het stadje La Fortuna is een bekende bestemming in Costa Rica vanwege de aanwezigheid van de iconische Arenal vulkaan. Deze vulkaan barstte in 1968 voor de eerste keer sinds mensheugenis uit en is daarna elke dag tot 2013 (ongevaarlijk) actief gebleven, lava en rotsen uitstotend. Dit spektakel trok ieder jaar duizenden nieuwsgierigen naar dit gebied, waardoor dit gebied zich ontwikkelde tot een belangrijke toeristische bestemming. De vulkaan is al jaren niet meer actief.

Tenorio Volcano Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Tenorio Nationaal Park

Het Tenorio Nationale Park is nog vrij onbekend, maar steeds meer reizigers worden aangetrokken tot dit prachtige natuurgebied. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Río Celeste. Deze hemelsblauwe rivier krijgt zijn bijzondere kleur na de samenvloeiing van twee riviertjes. Daarnaast is er een schitterende waterval die tot de meest spectaculaire van het land behoort.

Monteverde White faced monkey Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Monteverde

Monteverde staat bij natuurliefhebbers bekend om haar ongerepte nevelwouden. Dit beroemde Reservaat werd oorspronkelijk gecreëerd om het schone water dat op vele plaatsen uit de grond welt te beschermen. Het ligt op ongeveer 1200m boven zeeniveau en heeft een sprookjesachtige sfeer. Monteverde herbergt een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Rincon de la Vieja Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Rincón de la Vieja

De Rincón de la Vieja is een actieve vulkaan met verschillende kraters. In het Nationale Park zijn allerlei vulkanische activiteiten te zien en door de bijzondere omringende natuur is dit een geliefd gebied. Het meest toegankelijke en meest spectaculaire deel van het park is de ‘Pailas’-sectie. Een goed beloopbaar pad van iets meer dan drie kilometer brengt u langs allerlei vulkanische verschijnselen: mini vulkanen, kokende modder en geisers. Maar u kunt het ook te paard bezoeken o.l.v. een gids en met enig geluk treft u ook capucijn-apen of brulapen op uw pad.

Cowboy Guanacaste Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Guanacaste / Samara

Guanacaste is de ‘vee’-provincie van het land. Hier kun je nog ‘sabaneros’ (Costa Ricaanse cowboys) koeien zien drijven door de weilanden. Folkloristische tradities zijn nog springlevend.
Samara Beach is één van de heerlijke tropische stranden van de noordwestelijke provincie Guanacaste. De brede goudkleurige zandstranden zijn ruim drie kilometer lang en omdat het in een baai ligt met een rif is de zee er veilig om te zwemmen en dit maakt het zeer populair.

Luiaard Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio is een goed toegankelijk Nationaal Park in combinatie met de prachtige witte zandstranden aan de Pacific. Het nationale park is niet al te groot en ligt direct aan de kust. Maak zelf een wandeling, spot diverse dieren en neem een duik vanaf het prachtig (bounty)strand, gelegen in een baai. Of ga samen met een natuurgids op zoek naar luiaards, brul-, capucijn- en doodshoofdaapjes, wasbeertjes, leguanen en veel vogels.

Walvissen spotten Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Ojochal / walvissen en dolfijnen

Ojochal is een klein dorpje vlak aan de Pacifische Kust. Het vormt een prima uitvalsbasis om het Marino Ballena Nationale Park te bezoeken: hier komt bij eb een zandbank in de vorm van een walvisstaart droog te liggen. Over walvissen gesproken: Dit is ook dé plek om de grootste zoogdieren ter wereld in levende lijve te aanschouwen. Ojochal heeft faam om haar uitstekende restaurants.

Krokodil Corcovado Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Corcovado Nationaal Park

Van de vele nationale parken in Costa Rica is dit een van de meest bijzondere. Dit vanwege het feit dat het geisoleerd ligt zodat de jungle nog naturel en onbedorven is.
Veel reizigers vliegen naar Puerto Jimenez als startpunt voor een bezoek aan Corcovado, maar het is ook mogelijk om er naartoe te rijden. Het gebied wordt ook wel eens omschreven als de ‘meest biodiverse plek op aarde’.

Strand Drake Bay / Isla del Caño Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Drake Bay / Isla del Caño

Drake Bay ligt aan de oostkant van het schiereiland van Osa in het Zuid Oosten van Costa Rica. Deze bestemming is momenteel alleen te bereiken per boot of per vliegtuig. Het vormt een fantastische basis om uitstapjes te maken naar twee bijzondere plekken: het ongerepte Nationaal Park Corcovado en naar Isla del Caño, dat zonder twijfel één van de beste plekken is in het land om te snorkelen of duiken.

Vogel QUETZAL San Gerardo de Dota Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

San Gerardo de Dota

San Gerardo is een lieflijk plaatsje gelegen in het dal van de Savegre-rivier, omzoomd door nevelwouden. Het ligt op slechts anderhalf uur reizen van San José vlakbij de met ruim 3400 m de hoogste pas in Costa Rica (Cerro de la Muerte). Dit gebied staat bekend als de beste plek om misschien wel de mooiste vogel van het land te zien: de Quetzal. Dit hele gebied is daarbij een vogelparadijs.

Bocas del Toro Panama Rondreis Op Maat Specialist

Bocas del Toro / Panama

Deze eilanden groep in het noord-oosten van Panama is een snorkel,- en duikers paradijs. Het is vanuit Costa Rica te bereiken via de Sixaola aan de Caribische Kust. Van hier reis je dan per bus en speedboot in ruim een uur naar het hoofdeiland dat ook Bocas del Toro heet, en waar alle benodigde faciliteiten beschikbaar zijn. Dit is ook de uitvalsbasis voor onder andere snorkelen duiktochten. Maar je kunt ook genieten van de fraaie strandjes in de omgeving.