X

Activiteiten Costa Rica

Costa Rica Guayabo Rondreis op Maat Specialist

Bezoek aan Nationaal Monument Guayabo

Er zijn maar weinig archeologische vindplaatsen in Costa Rica opengesteld voor het publiek. De grootste, Monumento Guayabo (vlak bij het stadje Turrialba), is wel toegankelijk. Guayabo vervulde in de pre-Columbische tijd waarschijnlijk een belangrijke religieuze functie en vormde een ontmoetingsplek tussen volkeren uit Zuid- en Midden Amerika.

Surflessen Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Surflessen

Costa Rica is een waar mekka voor surfers die van heinde en verre komen om hier de golven de trotseren. Zowel aan de Atlantische als de Pacifische kust kun je surfplanken huren. Als je nog geen ervaring hebt is het ook mogelijk om een surfles te nemen van een lokale instructeur.

Quetzals spotten Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Quetzals spotten

Eén van de mooiste vogels (misschien wel dé mooiste vogel) van Costa Rica is de Quetzal en de beste plek om hem te spotten is in het dal van de Savegre bij San Gerardo de Dota. In de vroege ochtend ga je erop uit met een lokale gids om deze vogel te localiseren en te spotten. De tocht duurt (afhangende van de tijd die het duurt om de quetzal te vinden) 1,5 tot 2 uur.

Walvissen spotten Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Walvissen spotten

Costa Rica krijgt steeds meer faam als bestemming waar je geweldig walvissen kunt spotten. Tussen half juli en half november bezoeken bultrugwalvissen uit Antarctica de Costa Ricaanse Zuid-Pacifische kust. Dit is de beste tijd om deze prachtige dieren te zien. Eind december en januari is het de beurt aan walvissen die van de Noordpool komen. Deze migreren echter in kleinere getale zodat de kans om daadwerkelijk één te spotten in deze maanden een stuk kleiner is.

Costa Rica dolfijnen Rondreis Op Maat Specialist

Dolfijnen spotten

Op meerdere plekken in Costa Rica is het mogelijk een boottocht op zee te maken en op zoek te gaan naar dolfijnen. Uiteraard kan er nooit een 100% garantie gegeven worden dat je ze ook écht zal zien, maar de kans is over het algemeen heel groot.

Vlindertuin Monteverde Costa Rica Rondreis op Maat Specialst

Vlindertuin Monteverde

De butterfly garden bij Monteverde is een van de vele activiteiten die je in en rond Monteverde kan doen. Hier natuurlijk vele vlinder en rupssoorten en er vliegen ook nog ara’s (papegaaien) rond.

Nachtwandeling in Tortuguero  Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Nachtwandeling in Tortuguero 

Het is bijzonder leuk om een keer de jungle “by night” te zien, tijdens een nachtwandeling of een boottocht. Bij het vallen van de avond ga je uitgerust met een zaklamp er op uit om in het donker het nachtleven in het regenwoud te verkennen. De exotische geluiden van het woud vormen de achtergrond van deze tocht, tijdens welke je onder andere insecten, kikkers en slapende vogels zult zien.

Bezoek een Cacao Plantage TIRIMBINA Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Bezoek een cacao plantage

Chocolade werd door de inheemse bevolking van Costa Rica beschouwd als een godendrank, die een belangrijke rol speelde in religieuze en wereldse rituelen. Tijdens een chocolade- en cacao tour vanuit La Fortuna wordt op een informatieve wijze het hele proces verteld over de geschiedenis van de cacao plant en de manier waarop de inheemse bevolking van cacao chocolade maakte.

Per kano door Tortuguero Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Per kano door Tortuguero

Bijzonder is het om per kano door de wateren van Tortuguero te gaan. Geniet van de stilte in de vroege ochtend als je vrijwel geruisloos met je kano door het water glijdt. Doe de toer met een gids die je de meest bijzondere plekjes laat zien; per kano kan je tot in de alle smalste wateren komen van Tortuguero.

Boottocht Tortuguero Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Boottocht

De meeste dieren in Costa Rica zie je in open ruimtes. Daar is immers het meeste zonlicht en waar zonlicht is zijn meer bloemen en dus meer voedsel. Een boottocht over een rivier geeft je de gelegenheid om vele dieren in korte tijd te spotten: leguanen, luiaards, apen, krokodillen of kaaimannen en natuurlijk vele tropische vogels. Absoluut een aanrader!

Ziplinen in Costa Rica La Fortuna Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Ziplinen

Voor hen die van het échte avontuur houden worden er op verschillende plekken in Costa Rica zipline-tours (ook wel canopy tours genoemd) aangeboden, o.a. in de nevelwouden van Monteverde waar het ziplinen in Costa Rica is “uitgevonden”. Vastgeklikt aan een stalen kabel en uitgerust met helm en leren handschoen zweef je hoog in de lucht van het ene platform naar het andere . Een geweldige ervaring!

Wandelen over hangbruggen Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Wandelen over hangbruggen

Bij Monteverde kunt u in het Selvatura park een wandeling maken door het spectaculaire nevelwoud via zogenaamde hangbruggen. Bij Arenal doet u dit in het Mistico Arenal Hanging Bridges Park. Deze zijn op soms grote hoogte gespannen. Op deze wijze maakt U niet alleen kennis met het woud vanaf de grond maar ook via de toppen van de bomen, waar het grootste deel van het leven van de dieren zich afspeelt.

Wandelen in de Nationale Parken Caminata Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Wandelen in de Nationale Parken

Vrijwel iedereen die naar Costa Rica komt bezoekt één of meerdere van de beroemde Nationale Parken. Veel parken zijn zeer goed op eigen gelegenheid te bezoeken. In alle Nationale Parken kunt u uitstekend wandelen. Natuurlijk op eigen gelegenheid, waarbij je de uitgebreide flora en fauna goed zelf spotten. Onze tip is om dit een of meerdere keren ook te doen met een natuurgids.

Raften Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Raften

Raften is een spannende activiteit waar je met z’n zessen en een gids in een rubberen boot stroomversnellingen in de rivier het hoofd biedt. Voorafgaande aan de tocht krijgt u uitgebreid instructie. De moeilijkheidsgraad is geclassificeerd in niveaus van 1-5. Voor beginnende rafters zijn tochten klasse 2 en 3 een prima optie. Ze bieden actie en plezier en de veiligheid staat voorop. Over het algemeen is de beste periode om te raften van november t/m april.

Modderbad Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Modderbad

Bij Rincón de la Vieja zijn allerlei vulkanische verschijnselen te bewonderen, zoals kokende modderpoelen. Deze vulkanische modder staat bekend om zijn heilzame werking voor de huid. Op verschillende plaatsen kun je dan ook een modderbad nemen gevolgd door wisselbaden. Extra lekker om te ontspannen na een wandeling in het Nationale Park.

Hotsprings Rio Negro Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Hotsprings

Op verschillende plaatsen in het land rond vulkanen is het mogelijk om hotsprings te bezoeken. De meest bekende liggen rond de Arenal-, en Rincón de la Vieja vulkaan. De vulkanen verwarmen het grondwater en daar waar dit aan de oppervlakte komt vormen zich hotsprings. Heerlijk om een aantal uren in te relaxen aan het eind van een rondreisdag in Costa Rica.

Culturele en rurale dag Carreta Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Culturele en rurale dag

Een dag in het teken van ontmoetingen met Costa Ricanen en hun cultuur. U rijdt naar een klein ruraal dorpje in de omgeving waar u allerhartelijkst ontvangen zult worden door de schoolkinderen die folkloristische dansen presenteren. Zij laten de school zien waar ze studeren. Vervolgens kan men per tractor het ‘echte’ rurale Costa Rica zien. U bezoekt een aantal plantages en krijgt de gelegenheid om verschillende gewassen en vruchten te proeven.


Schildpaddentour bij nacht Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Schildpaddentour bij nacht

In de periode van juli-oktober komen op verschillende stranden aan de Atlantische en Pacifische Kust reuzenschildpadden aan het land om hun eieren te leggen. Er zijn in totaal vijf soorten reuzenschildpadden die in Costa Rica nestelen. Dit fantastische schouwspel kan je mee maken gedurende nachtelijke excursies.

Koffieplantage Doka Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Bezoek aan een koffieplantage

Op diverse plekken in Costa Rica kan er een koffieplantage bezocht worden, met name in de hooglanden, bijvoorbeeld nabij Monteverde. Hier worden tours aangeboden waar je meer leert over de geschiedenis maar ook over het proces van de verwerking van de koffie. Uiteraard kan de koffie er ook gedronken worden.

Catamaran tocht Manuel Antonio MANUEL ANTONIO Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Catamaran tocht Manuel Antonio

Tijdens een drie uur durende tocht vaart u langs de kust voor het Nationale Park Manuel Antonio. Het gehele jaar door worden er regelmatig dolfijnen gespot en tussen juli en december is het zelfs mogelijk om walvissen (bultruggen) te zien!

Snorkelen Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Snorkelen

Op drie verschillende plaatsen worden in Costa Rica snorkelactiviteiten georganiseerd: bij de koralen van Cahuita , rond het Isla del Caño en voor de kusten van Guanacaste. Op elk van deze plekken zijn koraalriffen en zwem je over het prachtige koraal en heb je de mogelijkheid om kleurige tropische vissen te bewonderen.

Paardrijden Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Paardrijden

Voor ervaren ruiters, maar ook voor degene die nog nooit eerder op een paard hebben gezeten zijn er diverse plekken in Costa Rica waar paardrijtochten worden georganiseerd. Langs het strand van Samara; nabij het National Park Rincon de la Vieja; of vanuit La Fortuna nabij de vulkaan Arenal. Een erg leuke en actieve manier om van de prachtige natuur te genieten!

Stadswandeling San Jose Museum Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Stadswandeling San José

Het is de moeite waard om met een gids een stadswandeling te maken langs enkele bezienswaardigheden zoals het Teatro National, Nationale Museum en de kleurrijke overdekte markthal, de Mercado Central. Bezoek tevens Barrio Amon, een mooie, oude buurt met restaurants en kunstgalerien. Museum bezoeken? Ga dan naar het Pre-Columbian Gold Museum: over de rijke historie van Costa Rica op het gebied van goud & de bijbehorende goudkoorts.