Type Vervoer & Huurauto’s Zuid-Afrika

Zelf rondreizen per huurauto

Voor rondreizen door onze bestemmingen zijn allerlei type huurauto’s beschikbaar. Op deze manier heeft u alle vrijheid om zelf uw eigen weg te gaan. De kwaliteit van de huurauto’s is goed, alsook de infrastructuur om op pad te gaan. Afhankelijk van uw bestemming en route adviseren wij verschillende type huurauto’s, uiteraard ook afgestemd op uw wensen en de grootte van uw reisgezelschap.

Middenklasse huurauto

Middenklasse huurauto / handgeschakeld of automaat / type Toyota Corolla/Etios of vergelijkbaar

- 5 deuren
- airco, radio/cd
- airbags, power steering, ABS
- tank capaciteit: 60 liter
- bagageruimte: 2 medium koffers en 1 trolley

Middenklasse huurauto voor een gezin

Middenklasse huurauto voor een gezin / handgeschakeld / type Toyota Avanza of vergelijkbaar

- 5 deuren
- airco, radio/cd
- airbags, power steering, ABS
- tank capaciteit: 45 liter
- bagageruimte: 5 grote koffers, 1 kleine koffer en 1 trolley (bij max 5 personen)
- bagageruimte: 2 medium koffers, 1 kleine koffer en 1 trolley (bij 7 personen)

SUV huurauto 2x4

SUV huurauto 2×4 / handgeschakeld / type Renault Duster of vergelijkbaar

- 5 deuren
- airco, radio/cd
- airbags, power steering, ABS
- tank capaciteit: 50 liter
- bagageruimte: 1 medium koffer, 2 kleine koffers en 1 trolley

SUV huurauto 2x4 / automaat

SUV huurauto 2×4 / automaat / type Toyota Rav of vergelijkbaar

- 5 deuren
- airco, radio/cd
- airbags, power sterring, ABS
- tank capaciteit: 60 liter
- bagageruimte: 2 medium, 2 kleine koffers en 1 trolley

SUV huurauto 2×4 / automaat / type Ford Everest of vergelijkbaar

- 5 deuren
- airco, radio/cd
- airbags, power steering, ABS
- tank capaciteit: 78 liter
- bagageruimte: 2 medium, 2 kleine koffers en 1 trolley

Mini-busje / handgeschakeld of automaat / type VW T6 of vergelijkbaar

Voor gezinnen of grotere gezelschappen geeft een zelf te besturen mini-busje meer (been)ruimte. Dit zijn 8- of 10-seaters, waarbij het prettig is om met iets minder mensen dan stoelen te reizen. Dat laat ook meer ruimte voor de bagage. Als alternatief is een trailer voor de bagage achter het busje bij te huren.

- airco, radio/cd
- airbags, power steering, ABS
- tank capaciteit: 80 liter
- bagageruimte: 2 grote, 4 medium koffers en 3 trolleys bij 8 personen

Huurauto ZA 1L Toyota 4x4 Single Cab 1024

4×4 huurauto / handgeschakeld of automaat

Er zijn veel verschillende four-wheel-drive-huurauto's ( single-cab of double-cab) die oplopen in prijs. Op de wegen in Zuid-Afrika is het echter niet noodzakelijk om een 4x4 te huren en kunt u op vrijwel alle wegen prima rijden met een SUV/2x4 huurauto. Dit kan aanzienlijk in de kosten schelen. Alleen in specifieke gebieden met ruig terrein is een 4x4 vereist. 

Transfer(s)

U kunt uw huurauto ophalen na aankomst van uw vlucht(en) op de luchthaven, maar na (een late) aankomst van een lange vlucht is het veel relaxter om opgehaald te worden en met een transfer naar de accommodatie gebracht te worden. Dan kunt u de volgende ochtend of later de auto tegen geringe kosten (delivery fee) de huurauto bij  bij uw accommodatie laten afleveren, waarna u vervolgens direct op pad kunt gaan.

Reizen met een privé-chauffeur

Als u niet zelf wilt rijden omdat u in alle rust van de omgeving en het landschap om u heen wilt genieten of met een groepje reizigers samen reist  dan kan een privé-chauffeur/gids een goed idee zijn. Dit is in Zuidelijk Afrika relatief prijziger dan bv. in Aziatische landen, maar informatie hierover en kosten zijn op aanvraag beschikbaar.

Onderweg met huurauto door dorp in Zuid-Afrika Cross Border Fee

Cross Border fee

Bij het combineren van verschillende landen kan er sprake zijn van zogenaamde Cross Border Fees. Deze verschillen in hoogte en kunnen aanzienlijk zijn. Bij combinaties van Zuid-Afrika met Botswana en/of Namibië zijn deze kosten van toepassing. In dat geval wordt dit bij boeking van de autohuur doorgegeven en ontvangt u een Cross Border Letter bij het ophalen van de huurauto. Wanneer u vanuit Zuid-Afrika Swaziland of Lesotho wilt bezoeken met de huurauto gelden deze kosten niet, maar ontvangt u wel een Cross Border Letter mee van de autoverhuurder.

One way fee

Om uw route en reistijd zo prettig mogelijk te maken kunt u ervoor kiezen de huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u het heeft opgehaald. Ook kan het prettig zijn gebruik te maken van een binnenlandse vlucht, waarna u weer een (ander type) huurauto kunt nemen voor het vervolgtraject. U betaalt in deze gevallen een zogenaamde one way fee. In hetzelfde land is die acceptabel is, maar als u de auto wilt achterlaten in een buurland dan kunnen de kosten behoorlijk hoog zijn. Bij het ophalen en inleveren van de huurauto op dezelfde plek bespaart u deze one way fee.

Binnenlandse vluchten i.p.v. rijden

Soms is het praktischer om een binnenlandse vlucht te nemen, zodat u minder tijd in de auto hoeft te zitten. Die vlucht zullen wij dan efficiënt kunnen inpassen in uw lokale reisprogramma. Wij zorgen ervoor dat de vluchttijden passen bij de rest van uw reisprogramma of reis-afstanden op diezelfde dag. Ook kunt u hierdoor 2 verschillende type huurauto's combineren, bv. een middenklasser aan de Kaap en een SUV in het Noord-Oosten.

Intercontinentale vliegtickets & naadloze aansluiting

Onze reizigers boeken hun vliegtickets meestal zelf, want met zelf zoeken & vergelijken kunt u soms heel veel geld besparen, vooral als uw reisgezelschap wat groter is. Wij kunnen de huur van uw auto hier naadloos op aansluiten qua data en tijden en dat geldt ook bij binnenlandse vluchten. Wij zorgen ervoor dat uw huurauto steeds op tijd voor u klaar staat.