X

Voorwaarden autohuur

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Algemeen

Afhankelijk van uw aankomsttijd zult u uw huurauto op de luchthaven ophalen, dan wel op een later moment in ontvangst nemen; zie hiervoor uw boekingsbevestiging.

Voor de autohuur moet u uw paspoort, uw geldige rijbewijs & internationale rijbewijs, uw vliegticket en uw creditcard kunnen overleggen. Van uw rijbewijs, paspoort en vliegticket dient u ook een fotokopie mee te nemen. De creditcard dient op naam van de hoofdbestuurder gesteld te zijn, waarmee eventuele toegestane extra kosten verrekend kunnen worden. Hiervoor wordt een borg genomen. Naast een geldig rijbewijs (voor de autohuur formeel) wordt voor de huur van een auto door de nationale politie een Internationaal Rijbewijs (IRB) vereist, dat u kunt verkrijgen bij ieder ANWB-verkooppunt (kosten ca. € 19,-). Hiervoor moet u uw Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto meenemen. Het Internationale rijbewijs is 1 jaar geldig. In de praktijk wordt hier niet vaak naar gevraagd, maar advies is om er in ieder geval één aan te schaffen voor de hoofdbestuurder.

Terms & Conditions

Bij het in ontvangst nemen van de huurauto is het belangrijk om de auto goed op schade te controleren en eventuele bijzonderheden op het contract te laten vermelden. De in het Engels opgestelde Terms & Conditions m.b.t. de autohuur ontvangt u per land van ons, zodat u die vooraf rustig kunt lezen, want direct na aankomst hebben reizigers daar doorgaans de rust niet voor.

Aanvullende kosten

Naast de “contract fee”, de eventuele “delivery fee” en de eventuele “one way fee”, kunnen aanvullende kosten voor u van toepassing zijn. Op uw boekingsbevestiging staat welke kosten reeds bij boeking in Nederland zijn voldaan. De overige kosten worden ter plaatse met uw creditcard verrekend.

Sommige extra kosten dient men ter plaatse aan te geven en te betalen, zoals bijvoorbeeld nog een extra bestuurder; dit is belangrijk i.v.m. de verzekering.

Andere extra kosten zoals de huur van bv. een GPS-navigatie-systeem, een kinderstoeltje e.d. worden ook lokaal/via uw creditcard verrekend.

Zogenaamde “extended hours” buiten uw (exacte) huurperiode, kunnen aan u doorbelast worden als u de auto eerder ophaalt of later terugbrengt dan contractueel is afgesproken. Let op: de autoverhuurder heeft dan het recht een hele huurdag extra aan u in rekening te brengen, dus houdt dit goed in de gaten.

Op het contract dat u bij de ontvangst van de huurauto moet ondertekenen staan ook borgbedragen aangegeven voor het geval dat u onderweg een ongeluk of verkeers- /snelheidsboete krijgt; eventuele (te overziene) administratiekosten kunnen dan in rekening gebracht worden. Eventuele e-toll-kosten op uw route zullen met uw creditcard worden verrekend.

Cross Border 

Mocht u tijdens uw reis ook een buurland  bezoeken (bij Zuid-Afrika geldt dit ook voor Swaziland of Lesotho), dan heeft u een cross border permit van de autoverhuurder nodig. Controleer ook zelf of u deze bij het ophalen van de auto ontvangt en bewaar deze goed, want heeft deze nodig bij elke grensovergang. Voor Swaziland en Lesotho gelden geen Cross border fees, maar voor Namibië en Botswana is dat wel het geval. Bij onze autoverhuurder in Zuid-Afrika is het niet toegestaan om de huurauto over de grens mee te nemen naar Mozambique. Vanuit Suriname is het niet toegestaan de auto mee te nemen over de grens naar Brits Guyana of Frans Guyana.

Verzekering

Uw huurauto is volledig verzekerd met de hoogst mogelijke dekking. Hierbij bent u verzekerd voor diefstal, schade bij ongeval etc. U leest de voorwaarden van deze Super Cover-verzekering in de “Terms & Conditions” van de autoverhuurder die wij u in een aparte bijlage toezenden.

Roadside Assistence

Bij eventuele problemen met uw huurauto is het callcenter van de roadside-assistance van de autoverhuurder 24 uur per dag bereikbaar. Daarnaast kunt u 24/7 contact opnemen met ons lokale partner (hun telefoongegevens ontvangt u bij uw reispapieren).

Inleveren van /uw huurauto

Voor het inleveren van de huurauto moet u de borden Car Rental/Returns volgen. Het is raadzaam de auto met een volle tank af te leveren en op veel luchthavens is een benzinestation aanwezig. Als u geen gelegenheid heeft om af te tanken zal dit door de autoverhuurder worden verzorgd en met uw creditcard verrekend worden tegen het reguliere brandstof tarief. Als u uw huurauto direct voor het inleveren heeft volgetankt is het handig om dit nog even aan te geven en/of laat het in uw bijzijn op het contract vermelden. Als u voldoende tijd heeft kunt u ook vragen om de definitieve eindafrekening; hiermee voorkomt u met zekerheid dat men u later nog onverwachte kosten in rekening brengt.