X

Landeninformatie Vietnam

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Landeninformatie Vietnam

Vietnam is gelegen in zuid-oost Azië en heeft een indrukwekkende kustlijn van meer dan 3.000 kilometer. Het grenst aan de landen China, Laos en Cambodja en de wateren van de Zuid-Chinese zee, Golf van Thailand en Golf van Tonkin. Vietnam is een zeer divers land met dichtbevolkte steden met de bijbehorende drukte in het verkeer. Daarnaast is er ook de rust op de groene rijstvelden en zijn er de mysterieuze karstbergen en mangrovebossen. Door de rijke cultuur en prachtige natuur nodigt Vietnam uit voor een uitgebreide verkenning. De bevolking zal u graag verwelkomen en begroeten met een uitnodigende glimlach. Maak een rondreis langs de highlights van dit land vol contrasten en ontdek de bijzondere bergdorpen, groene jungle en oude koloniale steden met culturele schatten en geniet van de prachtige stranden

Algemene informatieHanoi straatbeeld Vietnam Rondreis Op Maat Specialist

Grootte :            331.210 vierkante km
Hoofdstad:       Hua Hin
Inwoners:         Ca. 96 miljoen
Godsdienst:     85% van de bevolking is boeddhistisch, 7% is christelijk, 0,8% is hindoe en 0,5% is moslim
Staatsvorm:     Socialistische Republiek
Tijdverschil:     Wintertijd +6 uur en zomertijd +5


Bevolking

Met bijna honderd miljoen inwoners is Vietnam een van de 15 dichts bevolkte landen ter wereld. Het grootste deel van de bevolking woont op het platteland. Er zijn meer dan 50 verschillende etnische groepen. Hiervan vormen de Kinh (ook Viet genoemd) met ruim 85% de grootste bevolkingsgroep. Daarnaast zijn er onder andere de Thai, Muong, Hoa, Nung, Mong en Khmer. De bevolking is erg gastvrij en vriendelijk en verwelkomt u graag met de traditionele begroeting waarbij met tegen elkaar gedrukte handen en lichte buiging maakt.


Taal

De officiële taal in Vietnam is Vietnamees, een voor ons nauwelijks te begrijpen taal, wel geschreven met het westerse alfabet. In veel hotels, restaurants en toeristenwinkels spreekt men Engels. De oudere Vietnamezen spreken vaak nog Frans.


Klimaat

Door de uitgestrektheid van het land zijn er verschillend klimaten te onderscheiden. In het noorden is er een sub-tropisch klimaat waar het zomers warm is, maar de winters koud zijn en het zelfs kan vriezen. Het zuiden heeft juist een tropisch klimaat en is het hele jaar warm. Mei tot oktober geldt als het natte seizoen met korte buien. Het centrale deel van Vietnam is een overgangsgebied van deze klimaten. Hier zijn de verschillen minder groot tussen de zomer en de winter, maar is er van oktober tot december kans op cyclonen met de bijbehorende regenval.


Beste reisperiode

Vietnam is het hele jaar geschikt om doorheen te reizen. Door de verschillende temperaturen per gebied en de kans op regen in midden- en zuid-Vietnam is de meest aantrekkelijke reisperiode november tot en met maart.


Flora & Fauna

De natuur in Vietnam is overweldigend mooi; van uitgestrekte groene rijstvelden tussen de bergen tot bijzondere karstformaties en prachtige baaien. Er zijn verschillende nationale parken die absoluut de moeite waard zijn, zoals Phong Nha Ke Bang National Park en Cat Tien National Park. Hier komen, net als in de Mekong Delta, veel vogelsoorten voor. Daarnaast komen er verschillende apensoorten voor.


Praktische informatie

Paspoort en visa

U bent zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste reispapieren, alsmede het treffen van persoonlijke gezondheidsmaatregelen. Bezoekers van Vietnam hebben een geldig paspoort en een visum nodig. LET OP: Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Vietnam. Tevens wordt er aangeraden om een kopie van uw paspoort en twee pasfoto’s mee te nemen en deze op een andere plaats dan in uw handbagage op te bergen. Mocht u uw paspoort kwijtraken, dan is dit een hulpmiddel om snel een ander reisdocument te verkrijgen. Het visum kan online worden aangevraagd.

Reizen met kinderen

Kinderen dienen met een eigen paspoort te reizen.

Vaccinaties

Voor persoonlijk advies en medicatie verwijzen wij u naar de GGD of Travelclinic.  Voor alle reizen naar Vietnam wordt Hepatitis A en DTP vaccinatie aanbevolen. Voor eventuele andere vaccinaties is het is raadzaam met de GGD of Travelclinic te overleggen voor een persoonlijk advies op basis van uw route, uw eerdere inentingen en gezondheid.  In Vietnam komt in sommige gebieden malaria voor en het is raadzaam om u goed te beschermen tegen muggen met DEET.