X

FAQ / Veelgestelde vragen Vietnam

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Wat is de beste reistijd?

Vanwege de uitgestrektheid van Vietnam kan het weer per locatie verschillen.

Noord-Vietnam
Het Noorden van Vietnam heeft een sub-tropisch klimaat en is in de zomer warm, rond de 30˚C, met af en toe een flinke bui. Vooral in juli en augustus kan het flink regenen, maar het is niet gebruikelijk dat het de hele dag regent. In de winter kan behoorlijk koud zijn en kan het zelfs vriezen in de bergen. Het voorjaar en het najaar zijn het meest geschikt om dit gebied te ontdekken.

Midden-Vietnam
In Midden-Vietnam schijnt vrijwel het hele jaar door de zon en zijn de temperatuurverschillen minder groot tussen de zomer en de winter. Van half oktober tot half december is er echter kans op cyclonen aan de kust bij Hoi-An en Hué met daarbij veel regenval.

Zuid-Vietnam
Het zuiden van Vietnam is het hele jaar warm en kent een droog en nat seizoen. In het natte seizoen (van mei tot oktober) zijn de buien over het algemeen krachtig, maar kort.

Is er tijdsverschil met Nederland?

In Vietnam is het hele jaar GMT+ 7. Dat betekent dat het tijdens onze wintertijd 6 uur later is dan in Nederland en tijdens onze zomertijd is het 5 uur later. Door het tijdsverschil kun je hierdoor last hebben van een Jet-lag.


Heb ik een visum nodig?

Bezoekers van Vietnam hebben een geldig paspoort en een visum nodig. LET OP: uw paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Vietnam. Het visum kan online worden aangevraagd en is maximaal 30 dagen geldig. Met dit visum is één keer in- en uitreizen toegestaan. Voor langer verblijf of afwijkende reisvoorwaarden dient contact op te worden genomen met de ambassade.


Heb ik inentingen en/of antimalariapillen nodig?

Voor advies met betrekking tot vaccinaties en andere gezondheidsmaatregelen verwijzen we naar de officiële instanties zoals de GGD of Travelclinic. Ongeacht uw verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Vietnam aangeraden:

  • Tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Tegen Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)

In sommige delen van Vietnam komt malaria voor en wordt malariapreventie geadviseerd en kunnen muggen Dengue (knokkelkoorts), Chikunguya en Zika overbrengen. We raden u aan goede antimuggenmaatregelen te nemen, zoals gebruik van muskietennetten, muggenolie e.d.

Voor de laatste actuele informatie betreffende vaccinaties verwijzen wij u naar de GGD of Travelclinic.


Kan ik veilig rondreizen?

Vietnam is een aangename reisbestemming en over het algemeen een veilig land. Criminaliteit kan voorkomen, maar wees op een goede manier alert. Zoals ook in andere vakantielanden dien je in Vietnam op je spullen te letten. Loop bijvoorbeeld in de grotere steden niet opzichtig met camera’s, sieraden, telefoon of geld en wees alert op zakkenrollers. Pas bij het bezoeken van een (drijvende) markt goed op uw spullen. Neem niet te veel waardevolle spullen mee maar gebruik de kluisjes in de accommodaties. 


Hoe is het niveau van de accommodaties?

Vietnam biedt accommodatie in alle prijsklassen. Zo zijn er simpele, maar leuke hotels, goede middenklasse hotels, internationale hotelketens en luxe resorts. De prijzen variëren door het hele land en dit biedt veel mogelijkheden.


Wat is het prijsniveau in Vietnam?

Vietnam is een goedkope vakantiebestemming. Voor weinig geld kunt u genieten van leuke accommodaties en het heerlijke culinaire aanbod. Uiteraard is de prijs van een maaltijd afhankelijk van de plek waar je eet. Er zijn luxe restaurants, maar ook er zijn ook voordeliger opties om te eten zoals bij eenvoudige eettentjes. Afhankelijk hiervan betaal je rond de € 5,- per persoon voor een hoofdgerecht. De Vietnamese munteenheid is de dong (VND).


Welke kleding neem ik mee?

De kleding die u meeneemt is afhankelijk van uw reisperiode en de gebieden die u bezoekt, maar in het algemeen is het raadzaam om te kiezen voor verschillende “laagjes”. Voor frisse ochtenden/avonden en in de bergen zijn een trui of jas heel comfortabel. Zorg voor een pet of hoed als bescherming tegen de zon en vergeet niet goede zonnebrand mee te nemen. Een shirt met lange mouwen en een broek met lange broekspijpen en sokken (en muggenspray) helpen als bescherming tegen muggen. Goede wandelschoenen en waterdichte kleding zijn belangrijk tijdens een wandeling in de bergen en ook een paraplu kan goed van pas komen. Bij een tempelbezoek dienen schouders, bovenarmen en knieën bedekt te zijn en wanneer u een tempel betreedt moeten uw schoenen uit.


Zijn er goede gezondheidsvoorzieningen?

In Hanoi en Ho Chi Minh-Stad (Saigon) zijn goede ziekenhuizen en apotheken te vinden. In de rest van het land is dat van een aanzienlijk minder goed niveau. Wanneer u geneesmiddelen gebruikt is het aan te raden daar zelf voldoende van mee te nemen en neem voor de zekerheid een kopie van het recept mee.

We adviseren een goede reisverzekering af te sluiten.


Kan ik in Vietnam uit de kraan drinken?

In Vietnam kunt u geen water uit de kraan drinken. Drink alleen water uit flessen en controleer of de dop van de fles eerder is geopend. U kunt kraanwater wel gebruiken mits het gekookt is. Was regelmatig uw handen. Ook wordt het water vaak gebruikt om ijsblokjes te maken. Het is af te raden om drankjes te bestellen met ijsblokjes en consumptie van rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe groenten, ijsblokjes en ongekookte melk is niet aan te bevelen.