X

Type vervoer

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Type vervoer per land

Elk land leent zich voor een ander type vervoer, maar uiteraard is een combinatie ook een mogelijkheid±

Europa: per eigen auto (evt. i.c.m. een overtocht) OF met een binnenlandse vlucht & een huurauto (fly-drive)

Zuid-Afrika: doorgaans per huurauto, al dan niet i.c.m. binnenlandse vluchten

Namibie en Botswana: doorgaans per huurauto, al dan niet i.c.m. binnenlandse vluchten.

Suriname: een combinatie van vervoermiddelen, o.a. fiets, bus, boot of vliegtuigje.

Costa Rica: doorgaans per huurauto en/of shuttle-busjes i.c.m. boot of vliegtuig(je)

Mexico: in Yucatan per huurauto evt i.c.m. transfers en privé-vervoer

Indonesië: veelal privé-vervoer/chauffeur, binnenlandse vlucht(en) en/of boot

Kleinste type huurauto

Dit is doorgaans de voordeligste mogelijkheid. In de fly-drive-vanaf-prijzen voor Europa zijn we uitgegaan van dit type omdat daar niet altijd met bagage wordt rondgereisd. De types variëren per land, maar denk voor bv. Italië aan een type Fiat 500 of vergelijkbaar.


Middenklasse huurauto / 2×4

Voor verre bestemmingen bieden we dit type als basis aan voor rondreizen mét bagage. In Zuid-Afrika is bv. een standaard auto zoals bv. type Toyota Corolla of vergelijkbaar (sedan) en voor een gezin van 3-5 personen bv. type Toyota Avanza of vergelijkbaar met voldoende (bagage)ruimte. Afhankelijk van de bestemming en de route kunnen we adviseren m.b.t. 2×4 (middenklasse of SUV) of toch een 4×4-huurauto.


SUV / 2×4 huurauto

Een SUV-huurauto is prettig als de route via wat ruiger terrein gaat, omdat deze iets hoger op de wielen staat. In Zuidelijk Afrika is dit voor 2/3 personen bv. een type Renault Duster of vergelijkbaar. Voor 3/4 personen bv. een type RAV4 of vergelijkbaar. Voor een gezin of gezelschap van 3-5 personen bv. een type Ford Everest of Toyota Fortuner of vergelijkbaar met voldoende (bagage)ruimte.


4×4 huurauto

In sommige landen met routes over meer onverharde wegen en/of door ruiger terrein adviseren wij een 4×4-huurauto. Den daarbij aan Namibië, Botswana, Suriname en Costa Rica.


Mini-busje (zelf rijden)

Voor gezinnen of meerdere reizigers in een groepje geeft een zelf te besturen mini-busje meer been- en bagage-ruimte. In Zuidelijk Afrika kan doorgaans prima zelf gereden worden (8- of 10-seaters te huren met een normaal rijbewijs), maar op veel andere bestemmingen zijn (privé)-transfers met chauffeur relatief voordelig.


Kampeerauto / campsites / mobile camps

In bv. Namibië en Botswana kan avontuurlijk gekampeerd worden met een 4×4 kampeerauto met 1 of 2 tentjes op het dak. Deze zijn geschikt voor 2 of 4 personen en er is een volledige kampeeruitrusting aanwezig. (Alleen) in combinatie met een via ons geboekte kampeer-auto kunnen wij ook reserveringen bij campsites op de route en in de parken verzorgen. Er zijn ook zgn. Mobile camps die door de chauffeur/gids worden opgezet (verschillende luxe-niveaus).


Handgeschakeld of Automaat

De aangeboden huurauto is doorgaans handgeschakeld; indien Automaat gewenst is geldt doorgaans een meerprijs. In landen waar men links rijdt (bv. Engeland, Zuidelijk Afrika) zit men rechts en schakelt men (gespiegeld) met de linkerhand. Dit went doorgaans heel snel, maar sommige mensen kiezen om die reden voor een Automaat.


Binnenlandse vluchten

Afhankelijk van de route is het om tijd te besparen soms praktisch om een (binnenlandse) vlucht te nemen, . Er kan bij huurauto’s een zgn. one-way-fee gelden als de auto niet op het ophaalpunt wordt ingeleverd.  Bij combinaties is het soms mogelijk om op verschillende trajecten verschillende type huurauto’s te kiezen (comfort per gebied vs. kosten, denk aan 2×4 of SUV/4×4 met meer onverharde wegen).


Transfers, shuttle-busjes of een privé-chauffeur

De mogelijkheden en kosten variëren per bestemming en per activiteit. Het kan prettig zijn om niet zelf te rijden en/of meer inhoudelijke informatie te krijgen. Op diverse verre bestemmingen worden shuttle-busjes aangeboden, waarbij u met een aantal andere personen samenreist naar uw volgende bestemming. In Azië is het ook zeer gebruikelijk en ook betaalbaar om een rondreis te maken of deel-trajecten in te vullen met een auto met privé-chauffeur (soms Engels-sprekend en als gids). In Zuidelijk Afrika is dat relatief een stuk prijziger maar is het op aanvraag wel mogelijk.

Wij bieden geen standaard groeps-busreizen of seat-in-reizen aan, maar kunnen wel alles voor uw privé-gezelschap op maat samenstellen.


  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen