X

Type accommodaties

Type accommodaties

Ieder land heeft eigen specifieke type accommodaties. Wij hanteren voor onze bestemmingen als basis de volgende indeling:

  • Eenvoudig & Goed
  • Authentiek & Sfeervol
  • Comfortabel & Luxe
  • Leuk voor families
  • Avontuurlijke (eco)lodges
  • Bijzondere (safari)lodges
  • restcamps in Nationale parken
  • Unieke locaties

Eenvoudig & Goed

Relatief eenvoudige verblijfplaatsen en wat meer standaard hotels (ca. 3-sterren), waarbij sprake is van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Relatief basic, maar met eigen voorzieningen, netjes en schoon.


Authentiek & Sfeervol

Doorgaans meer kleinschalige locaties (guesthouses, lodges, kleinschalige charme-hotels of lodges) met ligging en sfeer en persoonlijke aandacht (ca. 3-4 sterren). Dit kunnen ook bijzondere locaties zijn, zoals op/bij een (wijn)boerderij of bij vroegere historische locaties (traditionele huizen, landhuizen, kasteel, paleis). Er zijn vanzelfsprekend veel verschillen per land.


Comfortabel & Luxe

Sfeervolle accommodaties die u extra comfort, luxe en faciliteiten bieden, vaak met een goede keuken of bv. spa/wellness-faciliteiten (4-5 sterren en luxere lodges die sterk in prijs kunnen variëren).


Leuk voor Families

Kindvriendelijke accommodaties met ruimte om te spelen en/of zwemmen en met speciale familie voorzieningen (bv. familie-kamers, connecting doors of bungalows) en leuke activiteiten voor het hele gezin.


Avontuurlijk

Afhankelijk van de bestemming variëren de mogelijkheden. Denk aan een kampeerauto met een tentje op het dak van je eigen 4×4-auto (Namibië/Botswana) of slapen tussen de wilde dieren tijdens een begeleide Mobile Safari (bv in Botswana). Maar ook aan slapen in een hangmat op een berg, een nature-camp of op een matras in een inheemse hut bij de lokale bevolking van het land of de streek.


Restcamps in Nationale Parken

Verblijfplaatsen in Nationale parken, die doorgaans door de overheden gerund worden. Doorgaans zijn deze basic o.b.v. self-catering/room only,  al dan niet met een winkel en/of restaurant voor de maaltijden.


Bijzondere (safari- of eco-)lodges in de natuur

Vaak met verblijf o.b.v. volpension en inclusief activiteiten; bv. in Zuidelijk Afrika in Private Game Reserves. bv. 2 safari-game-drives met een ranger in een jeep per dag en/of een wandelsafari. Van eenvoudige tented camps, authentieke bushcamps, safari-lodges tot super-de-luxe “pareltjes” met privé-faciliteiten. In diverse andere verre landen zijn er unieke (eco-)lodges in de natuur/jungle waar verschillende activiteiten te voet of per boot worden aangeboden.


Unieke locaties

Laat u verrassen met unieke locaties. bv. een beehive, een boomhut, een guestfarm, een wijnfarm, een plantagehuis, eco- of community based lodges, een agriturismo, Parador, Pousada kasteel of juist een homestay bij de lokale bevolking van een land of streek.


Verzorging & Maaltijden

Bed & Breakfast: op de meeste plaatsen is Logies en ontbijt inbegrepen. Dinner, Bed & Breakfast: soms is verblijf gunstiger op basis van halfpension. Volpension, wel/niet inclusief drankjes en/of activiteiten: Bij veel (safari)lodges in Zuidelijk Afrika zijn standaard 2 (safari)activiteiten per overnachting inbegrepen, bv. een namiddag safari en een vroege ochtend-safari. Bij unieke meerdaagse arrangementen geldt soms ook een all-in prijs. Selfcatering accommodatie met kook/braai-faciliteiten: bv. bij restcamps in Nationale parken en grotere familie-units/appartementen. Hier geldt soms geldt een minimale verblijfsduur.