X

Highlights Tanzania

Markt Arusha Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Arusha

Arusha ligt in het noorden van Tanzania en is de hoofdstad van het land. Door de ligging op de Grote Riftvallei is het de toegangspoort tot de noordelijke nationale parken. De stad is een prima plek voor wat ontspanning voordat u aan uw safari begint. Leer het lokale leven kennen op de grote markt of koop een souvenir op de Maasai markt. Ook een dagsafari in het prachtig gelegen Arusha National Park behoort tot de mogelijkheden. Geniet van de flora en fauna met op de achtergrond de Kilimanjaro.

Arusha park colobus aap Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Arusha Park

Arusha Park ligt vlakbij de internationale luchthaven en is daardoor een ideale start voor een reis door Tanzania. Het kleine park is zeer aantrekkelijk door de gevarieerde natuur. Het hoogtepunt is de vulkaan Mount Mero met een hoogte van 4566 en sportievelingen kunnen de berg beklimming in 3 á 4 dagen. Spot de vele vogelsoorten in het tropisch regenwoud, bewonder de mooie watervallen en zie duizenden flamingo’s die zich verzamelen bij de meren. Daarnaast zult u in het park wild treffen zoals de Big Five en de zeldzame zwart-witte Colobus aap. 

Tarangire Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Tarangire Park

Tarangire National Park ligt in Noord-Tanzania en is minder druk dan de meer bekendere parken, waardoor u rustig van de natuur kunt genieten. In het park leven enorme aantallen olifanten die vaak in grote kuddes hun dorst lessen in de rivier en tussen de bossen zijn de kleine zoogdieren en reptielen te vinden. Daarnaast staat het gebied bekend om de bizarre baobabbomen en de prachtige glooiende landschappen. Naast olifanten komt er nog veel meer groot en klein wild voor zoals leeuwen, luipaarden en de zeldzame zwarte neushoorns.

Ngorongoro Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Ngorongoro Park

Ngorongoro park is vooral bekend om de vruchtbare krater waar de hoogste concentratie wild van Afrika voorkomt. De prachtige krater is eigenlijk een ingestorte vulkaankegel en door deze beslotenheid is en er altijd voldoende voedsel. Daarom is de kans om de Big Five te spotten bijzonder groot! Ontdek ook de conservation area in de omgeving van de krater. Deze bestaat uit spectaculaire hooglanden met uitgedoofde vulkanen. Bezoek hier de Masai bevolking en maak een wandeling door de schitterende natuur.

Serengeti Tanzania Reisduur Rondreis Op Maat Specialist

Serengeti Park

Het prachtige Serengeti Park is het oudste en beroemdste park van Tanzania. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Elk jaar vindt hier de Grote Migratie plaats, waarbij duizenden zebra’s, gnoes en andere dieren naar de groene vlaktes trekken. Daarbij worden ze achtervolgd door roofdieren zoals leeuwen en hyena’s. Ook buiten de Trek leven hier miljoenen dieren op de eindeloze vlaktes, waaronder de Big Five, maar ook vele vogelsoorten. Ontdek de mooie natuur die grotendeels bestaat uit savannes, bergen en hoge rotsen.

Lake Manyara Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Lake Manyara

Lake Manyara National Park ligt in het noorden van Tanzania. Het park is niet groot, maar biedt een afwisselend landschap van tropisch oerwoud tot graslandschap. Het is gelegen aan de rand van de Great Rift Valley en biedt spectaculaire uitzichten. Het Manyara meer heeft een schitterende kleur en trekt door de vele algen duizenden flamingo’s en honderden vogelsoorten aan. Ga op safari en spot de grootste concentratie bavianen ter wereld en ontdek dieren zoals buffels, olifanten, giraffen, nijlpaarden en in bomen klimmende leeuwen.

Kilimanjaro Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Kilimanjaro

Kilimanjaro National park bevat de hoogste berg van Afrika. Het gebied bestaat uit drie vulkanische bergen, waarvan de Kibo met 5892 meter de hoogste is. Deze berg torent met haar met sneeuw bedekte top uit boven de savanne. Verken de omgeving tijdens een mooie wandeling en bezoek bijvoorbeeld de koffieplantages bij Moshi. Of ga de uitdaging aan en beklim de top van Afrika! Er zijn zes verschillende klimroutes en trek hier minimaal vijf dagen voor uit. De beklimming is niet al te stijl, maar een goede conditie is noodzakelijk.

Ruaha Park Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Ruaha Park

Ruaha Park ligt in het midden van Tanzania en is door de afgelegen ligging nog erg ruig en ongerept. Dit is echt een bestemming voor de avonturier, waardoor u hier in alle rust kunt genieten van het vele wild. Het landschap varieert van grasvlaktes, heuvels en baobabbomen. Bewonder grote groepen olifanten of buffels die zich verzamelen bij de Ruaha rivier. Spot daarnaast leeuwen, luipaarden, wilde honden en vele antilopensoorten die in dit gebied leven. Daarbij is dit park ook voor vogelliefhebbers zeer aantrekkelijk.

Zanzibar Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Zanzibar

Zanzibar is een heerlijk eiland voor de kust van Tanzania. U vindt hier stranden van wit fijn zand die worden omrand door tropische palmbomen. Samen met Mafia en Pemba behoort Zanzibar tot een eilandengroep die bekend staat als specerijeneilanden. Ontdek de vele soorten kruiden op de plantages tijdens een leuke tour. Wandel door de smalle straatjes van hoofdstad Stonetown en ontdek zo de rijke historie en cultuur. Proef de heerlijke verse vis die de lokale vissers die dag hebben gevangen, terwijl u geniet van de azuurblauwe zee.

Dar es Salaam Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Dar es Salaam

Dar es Salaam is de grootste en tevens drukste stad van Tanzania. Door de ligging aan de Indische Oceaan biedt het ook mooie stranden zoals Oyster Bay, die nog niet druk worden bezocht. De stad is rijk aan cultuur en u kunt hier verschillende interessante musea bezoeken. Wandel door de historische binnenstad en ontmoet de hartelijke bevolking. Ontdek de vele kraampjes op de Kariakoo markt tijdens een citytour of maak een boottocht naar de eilanden in de omgeving en bewonder de indrukwekkende skyline vanaf het water.

Mikumi Park Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Mikumi Park

Mikumi Park ligt op ongeveer vier uur rijden van Dar es Salaam en vormt ook een ideale stop onderweg naar Ruaha Park of Selous Game Reserve. De Mkata vlaktes in het park zijn gelegen tussen de gebergten en trekken door hun vegetatie veel olifanten en buffels. Daarnaast treft u op de savannes volop ander wild, waardoor er een grote kans is om de complete Big Five te spotten. Ga tijdens een safari op zoek naar olifanten, giraffen, zebra’s, elanden of maak een wandelsafari naar het tropische regenwoud in het Udzungwa gebergte.

Lake Victoria Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Lake Victoria

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika en ligt tussen Kenia, Tanzania en Oeganda. Het beroemde meer vormt de bron van de Nijl. Het is bezaaid met duizenden eilandjes, waarvan de bewoners voornamelijk leven van de visserij. Om het meer liggen een aantal wildparken en u vindt hier ook traditionele dorpen. Bewonder de prachtige flora en fauna, maar bezoek ook archeologische plaatsen en heiligdommen. Bezoek de mooie (schier)eilandjes zoals Ndere en Ukerewe en struin door authentieke vissersdorpjes of maak een mooie jungle wandeling!

Chimpansee bij lake Tanganyika Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Chimpansees bij Lake Tanganyika

Ga op zoek naar de chimpansees bij Lake Tanganyika. Dit meer ligt in het westen van Tanzania nodigt met haar witte stranden uit voor ontspanning of een mooie boottocht. Een hoogtepunt is een avontuurlijke trekking naar de chimpansees die leven in de omliggende Mahale Mountains National Park en Gombe Stream National Park. Spot naast de chimpansees ook andere primaten zoals Colobus apen, bavianen en blauwe meerkatten die zich verschuilen in de tropische regenwouden. Het gebied is nog erg ongerept en daarom een exclusieve beleving!

Katavi Park Katuma Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Katavi Park

Katavi Park ligt in het westen van Tanzania en is een van de meest ruige en geïsoleerde natuurparken van het land. Door de afgelegen ligging komen hier zeer weinig bezoekers en kunt u nog echt genieten van prachtig ongerept Afrika. Maak een unieke game drive over de grasvlakten waar duizenden dieren grazen. Spot buffels, antilopen, giraffen en roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en wilde honden. Laat u vervolgens meevoeren langs de Katuma-river en waterpoelen waar krokodillen, nijlpaarden en vele vogels langs de oevers verblijven.

Selous Park Tanzania Rondreis Op Maat Specialist

Selous Park

Selous park, in het zuiden van Tanzania, is het grootste wildreservaat van Afrika. Het landschap van het park is prachtig en erg afwisselend en door de afgelegen ligging is het park nog vrij rustig. De Rufiji rivier en diverse meren trekken veel wild en door het water leent dit park zich uitstekend voor een mooie bootsafari. Zie de krokodillen en nijlpaarden aan de oevers en ontdek de vele vogelsoorten. Naast grote aantallen olifanten, nijlpaarden, antilopen en buffels is dit park tevens de beste plek om wilde honden te spotten.