Vervoer Suriname

Boven Suriname Rivier Rondreis Op Maat Specialist

Suriname verkennen met een variatie aan vervoermiddelen

Suriname bestaat 94% uit oerwoud en daarom is de logistiek en infrastructuur soms beperkter dan in andere reisbestemmingen.
Lang niet alle delen van het land zijn gemakkelijk bereikbaar, daarom zal altijd een combinatie van verschillende vervoersvormen nodig zijn om de bijzondere locaties met elkaar te combineren.

Suriname TOYOTA SIENTA TAXI Rondreis Op Maat Specialist

Lopend of per taxi

In het centrum van Paramaribo is het leuk wandelen door de oude binnenstad, maar ook de drukke winkelstraten in het centrum zijn leuk om te verkennen. In de avonduren is het buiten de directe ring van het uitgaanscentrum beter om een taxi te nemen, die heel goedkoop zijn. De betrouwbare taxi's hebben een metersysteem en binnen het centrum ben je vaak niet meer dan 2,50 euro per rit kwijt. Het is een prettige manier om alles buiten loopafstand van je accommodatie te bereiken bv. leuke restaurants of de vertrekplaats van een activiteit.

Fietsen op Boot Rondreis Op Maat Specialist

Fietsen

Fietsen is een fijne manier om je te verplaatsen en Suriname op je in te laten werken. Dit kan bv. in en vanuit Paramaribo naar het plantagegebied bij Commewijne. De fietsen kunnen voor de oversteek van de rivier moeiteloos mee op de boot. Hou er wel rekening mee dat er nauwelijks fietspaden bestaan. De meeste automobilisten zijn die Nederlanders op de fiets wel gewend, maar het is een hele andere ervaring dan fietsen in Nederland.

Suriname Fietsen uit boot Rondreis Op Maat Specialist

Varen per boot of korjaal

De rivieren zijn traditiegetrouw belangrijke transportaders door het dichtbegroeide Suriname. Rond Paramaribo zijn er de houten tentboten die ook gebruikt worden als lokale veerboten. Ze zijn overdekt en op deze boten kun je ook met de fiets oversteken maar bv. het Plantage-gebied. In het binnenland reist men met korjalen: deze boten zijn open en de bodem bestaat uit een gespleten boomstam. Deze lange smalle korjalen zijn uitermate geschikt voor de stroomversnellingen.

Suriname Buses in Paramaribo Rondreis Op Maat Specialist

Transfers en vervoer in busjes

Bij veel georganiseerde tours die wij in Suriname voor u kunnen verzorgen reist u samen met andere reizigers. Dit is vaak in busjes in verschillende formaten van 7-20 personen.

Zelf de omgeving verkennen per huurauto

Het is mogelijk om vanuit Paramaribo een auto te huren om een aantal onderdelen van de reis zelfstandig te doen. Of om vanuit een lokaal resort of guesthouse een paar dagen een autootje te huren om het omliggende district te verkennen. De vrijheid van een eigen vervoermiddel maakt dat je Suriname ook weer op een andere manier beleeft.

Suriname Binnenlandsevlucht Rondreis Op Maat Specialist

Per vliegtuig(je)

Sommige oorden (zoals Palumeu en Kabalebo) zijn zo ver afgelegen dat ze alleen per vliegtuig(je) bereikbaar zijn. Deze vluchten vertrekken van een klein vliegveld in Paramaribo en de vluchten zijn schitterend. Je ziet de stad en de uitgestrektheid van de jungle onder je. Er zijn ook chartermogelijkheden vanaf de Boven-Suriname-rivier als u bijvoorbeeld op de terugweg van deze comfortabele manier van reizen wilt genieten.

Huurauto Sub Compact / type Toyota Ist of vergelijkbaar

Huurauto Compact / type RAV4 of vergelijkbaar

Huurauto / type Toyota Allion of vergelijkbaar