X

Landeninformatie Sri Lanka

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Landeninformatie Sri Lanka

Sri Lanka, een eiland in het Zuiden van Azië in de Indische Oceaan. Sri Lanka wordt ook wel het land van de glimlach genoemd en betekent letterlijk prachtig eiland!  Het land heeft een wonderlijk natuurschoon, met adembenemende uitzichten over bergen, valleien, watervallen, theeplantages en met veel glimlachende mensen. Samen met een chauffeur maakt u een rondreis langs de highlights van dit land wat alles heeft te bieden: prachtige stranden, boeddhistische tempels, oude koloniale steden, culturele schatten en wildparken . Sri Lanka is een afwisselend land waar ook families met kinderen zich welkom voelen.

Algemene informatieLandeninformatie Sri Lanka Rondreis Op Maat Specialist

Grootte:             65.610 vierkante km
Hoofdstad:       Colombo
Inwoners:          ca. 23 miljoen
Godsdienst:      75% van de bevolking is boeddhistisch, 18% is hindoe en 7% is moslim
Staatsvorm:      Democratische republiek
Tijdsverschil:    5 uur later


Bevolking

Het grootste gedeelte van de bevolking leeft in de westelijke kuststreek van Sri Lanka, daar ligt ook de hoofdstad, Colombo met anderhalf miljoen inwoners. De meeste mensen wonen op het platteland en zijn werkzaam in de landbouw, visserij en op de theeplantages. De meerderheid van de Srilankezen zijn Singalezen (boeddhist) en dan leven er ook nog de Tamils (hindoe). De Tamils zijn verdeeld in de Lanka-Tamils (noorden en oosten) en de India-Tamil (in het centrale bergland). Dan zijn er nog de  islamitische ‘Moren’ van Arabisch-Singalese herkomst, woonachtig in het oosten van Sri Lanka. Nog geen 1% van de bevolking zijn de Burghers (van het Nederlandse ‘vrijburgers’). Dit zijn de afstammelingen van Portugese, Engelse en Nederlandse kolonisten.


Taal

De officiële taal in Sri Lanka is Singalees. In veel hotels, restaurants en toeristenwinkels spreekt men Engels. De meeste plaatsnamen en verkeersaanduidingen worden ook in het Engels getoond.


Klimaat

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en kun je het hele jaar door goed bezoeken. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de de 28˚ en 30˚C. In de bergen kan het wat koeler zijn. De zuidwest-moesson zorgt van mei tot augustus voor veel regen in zuiden en het westen van het land. De noordoost-moesson zorgt voor veel regen in het noorden en oosten van het land in de periode van oktober tot april. De regenbuien zijn kort en heftig.


Beste reisperiode

Sri Lanka is het hele jaar geschikt om doorheen te reizen. In zuiden en het westen is de regentijd tussen mei tot augustus (zuidwest-moesson) en in het noorden en oosten is de regentijd tussen oktober en april (noordoost-moesson).


Flora & Fauna

Sri Lanka is een eiland gelegen in de Indische Oceaan, ten zuidoosten van India. Het eiland bestaat voor 40% uit jungle, bossen en grasvlakten en de stranden zijn kenmerkend door de vele palmbomen. Sri Lanka is op te delen in 3 gedeeltes. In het noordelijke en oostelijke gedeelte zijn er laagvlaktes met bergtoppen. Het centrale deel van Sri Lanka is bergachtig en hier vind je terrassen, waarop de theeplantages te vinden zijn. Het Zuiden van Sri Lanka bestaat uit savannes met vele diersoorten zoals beren, olifanten, luipaarden, flamingo’s en wel honderden soorten vogels. De stranden vormen een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. In de oceaan zwemmen verschillende soorten dolfijnen, walvissen en de blauwe vinvis. Er zijn verschillende plekken met koraalriffen rijk aan tropische vissen.


Praktische informatie

Paspoort en visa

U bent zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste reispapieren, alsmede het treffen van persoonlijke gezondheidsmaatregelen. Bezoekers van Sri Lanka hebben een geldig paspoort en een visum nodig. LET OP: Uw paspoort moet wel minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Sri Lanka. Tevens wordt er aangeraden om een kopie van uw paspoort en twee pasfoto’s mee te nemen en deze op een andere plaats dan in uw handbagage op te bergen. Mocht u uw paspoort kwijtraken, dan is dit een hulpmiddel om snel een ander reisdocument te verkrijgen. Het visum kunt u pas 3 maanden voor aankomst aanvragen i.v.m. het geldigheidsduur. Informatie over het aanvragen van het visum is te lezen op volgende website: www.srilankaevisa.lk

Reizen met kinderen

Kinderen dienen met een eigen paspoort te reizen.

Vaccinaties

Voor persoonlijk advies en medicatie verwijzen wij u naar de GGD of Travelclinic.  Voor alle reizen naar Sri Lanka wordt Hepatitis A, DTP en buiktyfus (bij een verblijf langer dan 2 weken) vaccinatie aanbevolen. Voor eventuele andere vaccinaties is het is raadzaam met de GGD of Travelclinic te overleggen voor een persoonlijk advies op basis van uw route, uw eerdere inentingen en gezondheid.  In Sri Lanka is het raadzaam om u te beschermen tegen muggen, met DEET.