X

FAQ / Veelgestelde vragen Sri Lanka

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Wat is de beste reistijd?

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en kun je het hele jaar door goed bezoeken. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de de 28˚ en 30˚C. In zuiden en het westen is de regentijd tussen mei tot augustus (zuidwest-moesson) en in het noorden en oosten is de regentijd tussen oktober en april (noordoost-moesson).

Is er tijdsverschil met Nederland?

In Sri Lanka is het hele jaar GMT+ 5,5. Dat betekent dat het tijdens onze wintertijd 4,5 uur later is dan in Nederland en tijdens onze zomertijd is het 3,5 uur later. Door het tijdsverschil kun je hierdoor last hebben van een Jet-lag.


Heb ik een visum nodig?

Bezoekers van Sri Lanka hebben een geldig paspoort en een visum nodig. LET OP: Uw paspoort moet wel minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Sri Lanka. Het visum kunt u pas 3 maanden voor aankomst aanvragen i.v.m. het geldigheidsduur.


Heb ik inentingen en/of antimalariapillen nodig?

Voor advies met betrekking tot vaccinaties en andere gezondheidsmaatregelen verwijzen we naar de officiële instanties zoals de GGD of Travelclinic. Ongeacht uw verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sri Lanka aangeraden:

  • Tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Tegen Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)
  • Buiktyfus (bij een verblijf langer dan 2 weken)

Voor de laatste actuele informatie betreffende vaccinaties verwijzen wij u naar de GGD of Travelclinic.


Kan ik veilig rondreizen?

Sri Lanka is een aangename reisbestemming en over het algemeen een veilig land. Je hoeft in Sri Lanka niet zelf te rijden, je wordt met een chauffeur rondgereden die de wegen goed kent. Criminaliteit kan voorkomen, maar wees op een goede manier alert. Zoals ook in andere vakantielanden dien je in Sri Lanka op je spullen te letten. Loop bijvoorbeeld in de grotere steden niet opzichtig met camera’s, sieraden, telefoon of geld. Neem niet te veel waardevolle spullen mee maar gebruik de kluisjes in de accommodaties. Het 30-jarige conflict tussen de Tamil Tijigers en de regering is in 2009 officieel beëindigd. De veiligheidssituatie is hierdoor enorm verbeterd.


Waar verblijft de chauffeur in de nacht?

Hotels hebben speciale voorzieningen voor de chauffeurs, waar ze gezamenlijk verblijven. Dde chauffeurs overnachten in een ander hotel dan de gasten.


Hoe is het niveau van de accommodaties?

Sri Lanka biedt accommodatie in alle prijsklassen. Zo zijn er simpele, maar leuke hotels, goede middenklasse hotels, internationale hotelketens en luxe resorts. De prijzen variëren door het hele land en dit biedt veel mogelijkheden.


Wat is het prijsniveau in Sri Lanka?

Sri Lanka is een goedkope vakantiebestemming. Voor weinig geld kunt u genieten van het culinaire aanbod. Uiteraard is de prijs van een maaltijd afhankelijk van de plek waar je eet. Er zijn luxe restaurants, maar ook er zijn ook voordeliger opties om te eten zoals bij eenvoudige eettentjes. Afhankelijk hiervan betaal je rond de € 5,- per persoon voor een hoofdgerecht. Alcohol is relatief gezien een stuk duurder in Sri Lanka. De munteenheid is de Sri Lankaanse Roepie.


Welke kleding neem ik mee?

Sri Lanka heeft een aantal kledingvoorschriften, voornamelijk in de religieuze plaatsen. In tempels dragen vrouwen lange rokken of broeken. Ook worden de schouders hier altijd bedekt. Een sjaal of sarong is handig als je een tempel bezoekt.


Zijn er goede gezondheidsvoorzieningen?

In Colombo zijn goede ziekenhuizen en privéklinieken te vinden en bieden de beste zorg. Buiten de hoofdstad is de medische zorg van een minder goed niveau. U kunt in geval van ziekte een huisarts bezoeken. We adviseren een goede reisverzekering af te sluiten.


Kan ik in Sri Lanka uit de kraan drinken?

In Sri Lanka kunt u geen water uit de kraan drinken. Drink alleen water uit flessen en controleer of de dop van de fles eerder is geopend. U kunt kraanwater wel gebruiken mits het gekookt is. Ook wordt het water vaak gebruikt om ijsblokjes te maken. Het is af te raden om drankjes te bestellen met ijsblokjes.