X

Suriname, een bijzondere vakantie van Jan & Annie!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Suriname, een bijzondere vakantie van Jan & Annie!

Rondreis Suriname – familie Buursma
september 2022

Na 2 corona jaren mochten wij eindelijk naar Suriname! Wat een bijzonder, avontuurlijk en prachtig land!
Ons thuisadres was de Holland Lodge een klein maar vriendelijke plek waar je je snel thuis voelt. Hier konden we ook altijd onze bagage achterlaten. We begonnen een 3-daagse fietstocht naar Crommewijne. De stad uit en de rivier over waar het gelijk een stuk rustiger was. Een aanrader is de overnachting in het nog authentieke plantagehuis Marienbosch, waar de eigenaar Saoud heerlijk voor ons heeft gekookt en vele verhalen heeft verteld over de plantages/zijn familie/Suriname.
Ons volgende uitstapje naar Bigi Pan. Een prachtig gebied met vele, mooie vogels, een eenvoudige lodge op het water en met hangmatten. De rit in het busje erheen is lang, het is dan ook verstandig om Bigi Pan met een andere activiteit te combineren.

Hierna weer vanuit Paramaribo met busje en boot naar de Voltzberg. Het verblijf is in een eenvoudige lodge, middenin de jungle aan de rivier, waar we verwelkomd werden door vele doodskopaapjes! Van hieruit hebben we een pittige wandeling gemaakt naar de top van de Voltzberg, met als beloning een gigantisch uitzicht over het nog ongerepte oerwoud. Ook de tocht naar de Raleighvallen was mooi. Deze plek, middenin de jungle was zeker een hoogtepunt!

Nog 2 nachten op camping Palulu geslapen in een ‘open’ huis en gezwommen in de Colakreek. Prima plek waar lekker voor ons is gekookt en waar we bijzondere gesprekken hadden na het eten. Vervolgens 2 dagen in Domburg bij Erik geslapen. Een groot huis, met prachtige tuin en zwembad, maar in Domburg kan je niet zoveel doen. Wij hebben de fietsen meegekregen en zijn naar Laarwijk gefietst. Toch wel weer een leuke dag van gemaakt.

Vanuit Domburg naar Atjoni om de rugzak met 20 kilo kleding welke we hebben afgegeven voor het plaatselijke internaat. De lerares heeft ons meegenomen naar het Marrondorpje Pokigron. Ze had wel eerst toestemming gevraagd aan de kapitein of ze het dorpje met ons mocht bezoeken. Heel bijzonder hoe mensen daar leven.
Vanuit Atjoni met de boot naar Knini Paati, voor ons een luxe resort en voor de laatste dagen van onze vakantie wel heerlijk genieten!
Terug in Paramaribo nog met een gids verschillende (zondags)markten bezocht, wat ook nog een leuke afsluiting was maar ook handig is om mee te beginnen.
Wij kijken terug op een perfect georganiseerde reis met herinneringen aan een mooi groen land met vele mooie gesprekken over het land en haar bevolking. En vele lieve mensen ontmoet!