X

Roona Ruis & Jesper Hoogeveen duiken met haaien

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Roona Ruis & Jesper Hoogeveen duiken met haaien

Beste Marjan,

Bedankt voor je kaartje, dat was een leuke thuiskomst!

Inmiddels zijn we alweer 1,5 week thuis en weer volop aan het werk. De vakantie lijkt alweer zo lang geleden… We hebben een geweldige reis gehad!

Een paar hoogtepunten (en dieptepunten) van onze reis: We hebben helaas niet de big 5 gezien (geen luipaard) maar het rijden door Krugerpark en dieren zoeken en spotten was een erg leuke ervaring. Gomo Gomo vonden we geweldig en Jesper vindt dit zelfs het mooiste plekje ter wereld! Het was erg jammer dat we hier maar één dag konden zijn.

De afstand van Gomo Gomo naar Johannesburg was te veel voor één dag, vooral als je onderweg ook nog de panorama route rijdt. We zijn (in het donker) verdwaald in Johannesburg, toen we de accommodatie (Fly Inn Lodge) moesten zoeken. We vonden het geen fijne accommodatie, het was gehorig en de locatie van de lodge was niet echt gunstig voor ons toen we aan kwamen rijden vanuit Gomo Gomo. Het ligt wel weer dicht bij de luchthaven, dus dat was prettig.

De locatie van Tsitsikamma en het uitzicht van ons huisje was heel gaaf, we hebben vanaf het balkon dolfijnen en walvissen zien zwemmen. Knysna is een leuk plaatsje en het guesthouse Bradach Manor vonden we super. In Hermanus hebben we weer walvissen gezien, en we vonden dit een erg leuk plaatsje om rond te lopen. Ook hebben we hier (in Gansbaai) gedoken met haaien. We vonden het allebei heel erg leuk. Helaas waaide het die dag best hard waardoor ik (Roona) toch wel een beetje zeeziek werd, net zoals de halve boot… Maar het duiken in de kooi zelf was een unieke ervaring. Het is best bijzonder als je op een paar centimeter afstand een witte haai ziet zwemmen. Jesper mocht zelfs 2 keer in de kooi, dus zijn dag kon niet meer stuk…

En Kaapstad is een leuke stad om je vakantie te eindigen. We hebben alle toeristische dingen wel gedaan, Tafelberg opgeklommen, naar Robbeneiland geweest, Kaap de Goede Hoop en Cape Point bezocht en een tour naar Stellenbosch geboekt. We hebben de laatste paar dagen genoten en we vonden het fijn dat we het ook iets rustiger aan konden doen, want de hele vakantie zijn we vroeg opgestaan zodat we rustig aan konden rijden en dat we veel konden zien. We vonden het hotel in Kaapstad (Lady Hamilton) ook wel heel gehorig, maar verder was het een prima hotel met zeer vriendelijk personeel.

Al met al hebben we echt een hele leuke tijd gehad, en we willen je bedanken voor de goede zorgen. Wat we het allermooiste vonden was dat we elke dag weer op een andere mooie, bijzondere plek terecht kwamen. We dachten elke dag wel: nu kan het echt niet meer mooier/beter/bijzonderder, maar toch werden we steeds weer verrast. Bedankt daarvoor!

Groet,

Roona en Jesper