X

Rondreis Ping & Sander: West Maleisië en Borneo

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Rondreis Ping & Sander: West Maleisië en Borneo

Met Emirates vlogen we via Dubai naar Singapore, waar we de eerste nachten verbleven. Onze eerste indruk: wat een schoon land! Dat hier strenge regels zijn, is wel duidelijk. We zijn hier lekker gaan shoppen, veel wandelen langs alle bezienswaardigheden en op één avond gingen we heerlijk dineren in Little India.

Na 2 dagen vlogen we naar Kuala Lumpur voor een stop van nog geen 24 uur. Snel naar de Petronas Towers en in de avond slenterend langs de vele eetstalletjes om de smaken van Maleisië te proeven.

De volgende ochtend moesten we vroeg op voor onze binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu op Borneo. We gingen direct met een taxi naar Semporna, waar we de nacht verbleven, om vervolgens op de boot te stappen om naar Pulau Mabul te varen waar we de komende nachten zouden gaan verblijven. Vanuit Pulau Mabul hebben we prachtige snorkel en duiktochten gemaakt, waarvan 1 dag naar Pulau Sipadan. Dit staat in de top 10 van de mooiste duikspots van de wereld. Naast ontmoetingen met zeeschildpadden, nemo vissen, haaien en andere prachtige vissen kwamen we ook in contact met de Iban bevolking, De kinderen hingen om ons heen en wilden graag op de foto worden gezet om deze vervolgens terug te kijken op het scherm. Prachtig…

Via Semporna gingen we met de bus naar de Kinabatangan River. Tijdens de boottocht spotten wij oerang-oetangs en neusapen in de bomen. Zo bijzonder…We hadden de sunset tocht geboekt en genoten van de prachtige zonsondergang.

Met de bus gingen we terug naar Kota Kinabalu waar we de lekkerste red snapper ooit hebben gegeten op de Food Market. De vissers staan bij de waterkant, hier kies je de vis uit die je wilt eten. De visser gooit hem op de BBQ en de vrouwen staan bij de kraampjes om vervolgens de vis met rijstgerechten en biertjes te serveren. Een hele leuke ervaring.

Vervolgens weer door naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak. We liepen langs alle highlights en in de avond genoten we van een soort fondue-achtige maaltijd op straat. De volgende dag brachten we een bezoek aan Bako National Park. We maakten individueel een wandeling door de prachtige natuur. De dag erna bezochten we het Semenggoh Wildlife Centrum, een opvangcentrum voor de wees geworden en gewonde orang-oetans. Wat een mooie dieren.

De volgende dag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We gaan terug naar West Maleisië, om vervolgens naar Taman Negara te reizen. Per boot reis je naar het National Park, door de oudste jungle van de wereld. Hier maakten we verschillende trekkingen, waarvan 1 nachttrekking met gids. We zagen veel verschillende dieren en insecten.

China Town Singapore Maleisië Rondreis Op Maat Specialist

Na al deze intensiviteit hebben we wel wat relaxtijd verdiend en dus gingen we per trein, bus, taxi en boot helemaal naar de Perhentian Islands om de laatste dagen te ontspannen. Dit was fijn! Elke dag heerlijk eten en drinken, snorkelen, boot tripjes rondom het eiland en veel lezen en genieten.

Na een kleine week genieten van dit paradijs vlogen we terug naar Singapore. In de avond wandelden we door China Town en kochten we hier onze laatste souvenirs. We vlogen via Dubai, waar we een stop van 24 uur hadden terug naar Nederland.

Een geweldige reis die me altijd zal bijblijven!