X

Rob en Eveline maakten een reis om niet te vergeten!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Rob en Eveline maakten een reis om niet te vergeten!

Na in oktober 2014 op de Verre reizen beurs de presentatie van Rondreisopmaat.nl gezien te hebben en vervolgens met Marjan gesproken te hebben, werden wij steeds enthousiaster om een reis naar Zuid-Afrika te maken. In de maanden die volgden hebben wij met Marjan samen een mooi programma gemaakt waarbij wij konden aangeven welke bezienswaardigheden we wilden zien en zij suggesties deed om de route daarop af te stemmen. Kortom het was een mooi samenspel van eigen inbreng en ervaring van de deskundige. Zo rond juni/juli 2015 was het allemaal geregeld. Mooie en prima overnachting locaties op schitterende plekken. De auto geregeld en zodoende vertrokken we op 17 september richting Johannesburg.

We hadden de route van noord naar zuid gepland dus als 1e etappe richting het Krugerpark en Gomo Gomo game reserve. Wat je al vele keren in documentaires gezien hebt beleef je nu zelf. Echt een fantastische ervaring om al die dieren aan je te zien voorbij trekken.

Na de wildparken via de Panorama route richting Swaziland. Ook daar in een wildpark gelogeerd. Vanuit Swaziland naar St Lucia gereden alwaar we uiteraard op zoek gingen naar nijlpaarden en krokodillen. Behalve de dieren was ook het duiken in de woeste golven van de Indische oceaan een ware belevenis. Een mooie rit door het The Greater St. Lucia wetlandpark voert je naar het strand van Cape Vidal. Een schitterend strand en de enorme branding van de Indische oceaan zijn zeker aanraders als je in St Lucia logeert.

Na St Lucia op weg naar de Drakensbergen. Een lange maar mooie rit via Greytown naar Winterton. Onderweg schitterend vergezichten en de typische Afrikaanse dorpjes met hun kenmerkende hutten. Vanuit onze lodge in Ardmore hadden wij een schitterend uitzicht op de hoge pieken van Drakensbergen. Daar ook een avontuurlijke wandeling met veel watervallen gemaakt.

De volgende stop was Morija in Lesotho, een wederom schitterende rit door ruig en adembenemend landschap. En hoewel het ongeveer 30 graden was, de bevolking loopt veelal in dekens gehuld over straat. In Morija een paardentrek gedaan naar o.a. rotsen waar afdrukken gevonden zijn van dinosauriërs die daar 250 miljoen jaar geleden rondliepen!

Na Lesotho richting de kust met 1 overnachting in Cradock in een wel zeer Victoriaans hotel, ook weer een bijzondere ervaring.

De kust bij Stormsrivier is een “must” voor diegenen die een mooie wandeling willen maken in het Tsitsikamma National park.

Na nog vele hoogte punten onderweg gezien te hebben; de walvissen, de pinguïns en struisvogels, kwamen we al aardig aan het eind van onze reis. Vier dagen Kaapstad met uitstapjes naar Kaap de Goede Hoop en natuurlijk Robbeneiland. Een niet te missen ervaring waar de geschiedenis van Zuid-Afrika wel op een heel indringende wijze wordt verteld. Ook het bezoek aan de township ‘Langa’ vonden wij zeer indrukwekkend en hadden we niet willen missen. Kaapstad is ook een bruisende stad waar je gemakkelijk een aantal dagen kunt vermaken!

Afsluitend naar Stellenbosch, de wijnstreek van Zuid-Afrika. Een leuke wine & bike tour gedaan en als hoogtepunt op dat moment in een lokale pub kijken naar de rugby wedstrijd van het Zuid-Afrikaanse team “de Springbokkies”.

Kortom een reis om niet snel te vergeten en dankzij het voorwerk van Marjan een trip die van het begin tot het eind klopte!

Daarvoor nog heel veel dank aan Marjan.

Rob en Eveline Boers