X

Fantastische vakantie in Zuid-Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Fantastische vakantie in Zuid-Afrika

Reisverslag van Wilfried, Erna en Milou in Zuid Afrika.

Hallo Marjan en Lisenka,
Wij zijn weer terug na een fantastische vakantie in Zuid-Afrika. We hebben erg genoten, wel intensief programma, maar dat wilden wij ook graag. De documenten welke wij hebben ontvangen waren helemaal duidelijk en alles klopte.

Ontvangst op het vliegveld voor de transfer was prima, wel goed dat je niet in het donker direct links hoeft te rijden. Ontvangt met Martin was erg goed, hij vertelde ons onder andere over de corrupte politie en dat hebben we goed kunnen gebruiken toen wij op dag 8 toch nog werden aangehouden. Onze dochter reed en zij zou te hard hebben gereden, maar wij hebben ons hier uit kunnen praten, mede ook door een afschrift van de “Roadside Anti-corruption Initiative” welke wij ontvingen in de Lodge, erg vriendelijke mensen daar, in een prachtige omgeving. Misschien wel goed voor jullie om klanten hierop te wijzen bij het huren van een auto.

We hebben de Panorama route gereden, wat indrukwekkend. Daarna naar een fantastische accommodatie, we kregen een free upgrade naar een Marula boomhut ivm werkzaamheden aan de hut welke wij geboekt hadden. We hebben in dat reservaat enkele game-drive’s gedaan, erg indrukwekkend. Zeer deskundige Rangers daar. De Big Five Game drive welke daar geboekt was viel wat tegen, kwam grotendeels door het onweer van de vorige nacht waardoor de dieren zich schuil hielden. Ik heb nog wel een extra Big 5 Game Drive geboekt in Kruger, dus dat is allemaal goed gekomen.

De Rivier Cruise was erg relaxed, wel de Hippo en de Krokodil kunnen spotten, echter als de boot wat dichterbij komt gaan zij onder water !! En dan laten zij zich niet meer zien.
De middag/avond hebben we gebruikt om zelf door het Kruger Park te rijden, wat een indrukwekkende belevenis wanneer er ineens een olifant midden op de weg staat.

De laatste dag met de fietstocht in Soweto en het bezoek aan het Apartheidsmuseum was erg indrukwekkend. De fietstocht was wel erg zwaar, zware mountainbikes en dan is Soweto ook nog erg heuvelachtig, maar ja wij zijn natuurlijk e-bikes gewend op een vlakke ondergrond !! De jongens namen ons mee dwars door de sloppenwijk, erg indrukwekkend, dat hadden wij zonder gids natuurlijk nooit gedaan. Ook het Apartheidsmuseum is erg indrukwekkend, deze mag je echt wel aanraden aan nieuwe klanten.

Zoals je leest hebben wij erg genoten, en wij willen jullie daarvoor hartelijk bedanken.
Het heeft 3 jaar geduurd voordat we konden gaan maar we zijn blij dat we de reis hebben laten doorgaan.
Nogmaals bedankt voor jullie organisatie, wij gaan zeker nog een keer terug naar Zuid Afrika, maar dan naar het Zuiden,
Uiteraard kloppen wij dan weer aan bij jullie voor de organisatie, dat is ons goed bevallen.

Groeten
Wilfried, Erna en Milou