X

Een unieke reis in zomer 2021, in vele opzichten!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Reisverslag Rennie en familie: Een unieke reis, in vele opzichten!

Pas in Frankfurt, toen we in het vliegtuig naar Windhoek stapten, durfden wij er echt in te geloven; we gaan met z’n vijven naar Namibië!

De reis was al een zomer uitgesteld en ook dit jaar hebben we een hoop hobbels moeten nemen om te kunnen gaan. Maar één dag in Namibië en we waren alle voorbereidings-stress kwijt.

Het eerste deel van de reis stond in het teken van woestijnen; van de Kalahari naar de Namib met als hoogtepunt het beklimmen van de “Big-Daddy” in de Deadvlei. Prachtige wijdse vergezichten en contrasten. En iedere dag weer een zonsondergang waar je stil van wordt.

Heel leuk om hierna een paar dagen in Swakopmund te zijn, ondanks het feit dat veel winkels en bars/restaurants dicht waren. Een aanrader is het kajakken met de zeehonden!

Toen in verschillende etappes naar het noorden. Bij Grootberg logde hadden we het allermooiste uitzicht en sterren hemel; iedereen was diep onder de indruk. Hier zijn we de volgende dag op zoek gegaan naar zwarte neushoorns en woestijn olifanten. En gevonden! Alleen al de tocht in de vallei ernaartoe, in een open jeep op een onverhard pad vol rotsen en telkens de droge rivierbedding doorkruisend, was een belevenis op zich. Dat we onderweg ook cheeta’s, bergzebra’s en giraffen hebben gezien was een bonus.

En daarna Etosha met nog veel meer dieren. Wat een spannend moment was het om oog in oog te staan me een hele kudde olifanten die op weg was naar de waterhole. Fascinerend om het drink- en bad ritueel te kunnen volgen en de dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Er is eigenlijk te veel om over te schrijven. En dan hebben we nog niets gezegd over het ontvangst van de lokale reisagent en het feit dat ze de hele reis klaar stond om te helpen of te adviseren, de mooie en luxe accommodaties waar we in logeerden, de gastvrijheid en flexibiliteit van de mensen, het lekkere eten, de professionaliteit van Europcar die ons tot 2 keer toe met een lekke band heeft geholpen…

Het meest unieke aan deze reis in dit gekke corona jaar is misschien nog wel dat we het gevoel hadden het land voor ons alleen te hebben. Dat maakte Namibië nog fotogenieker.

Marjan en Lisenka, doordat jullie erin geloofden en de reis zo goed hebben voorbereid hebben wij een onvergetelijke vakantie gehad. Dank!

Rennie, Marc, Casper (21), David (19) en Lente (15)