X

Ping maakte een droomreis met haar man en kinderen

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Ping maakte een droomreis met haar man en kinderen

In augustus 2017 was het eindelijk zo ver. We gaan weer terug naar mijn roots en dit keer met onze kinderen Kasper (6 jaar) en Jasmijn (4 jaar).

We vlogen met Swiss Air via Zurich naar Johannesburg. We verbleven een in een leuk airport hotel om vervolgens de volgende dag naar George te reizen. In George haalden we de auto op en reden door naar Buffelsdrift in Oudshoorn. Wat een paradijs om te beginnen. Ik was meteen verliefd op de locatie. We sliepen in een familie tent, ik dacht dat het “twee onder één kap” was, bleek de hele tent voor ons zelf te zijn!
De kinderen konden hier heerlijk vrij rondrennen, spelen en bomen beklimmen terwijl wij aan de wijntjes zaten.
We hebben bijna alle activiteiten gedaan één voor één super leuk! En de eerste ontmoeting met zebra’s, neushoorns, giraffen en ander klein wild was voor Kasper en Jasmijn een ware belevenis. Ik kwam zelf voor het eerst oog in oog te staan met stokstaartjes, wat een grappige beesten!

De volgende stop was Hermanus waar we bij mijn familie veel hebben bijgekletst. Het spotten van walvissen blijft bijzonder en in de dagen dat we er waren hebben we wat wijnhuizen bezocht. Dit vond ik erg verassend.

Van Hermanus via de prachtige route (bij Betty’s Bay) naar Stellenbosch. Dit voelde voor mij als thuiskomen. Mijn opa woonde in Franschhoek, waar ik een aantal keer heb gelogeerd. We hebben wijnhuizen bezocht, heerlijk gegeten en genoten van de zon die in augustus volop scheen.

Vanuit Stellenbosch zijn we eerst naar Paarl gereden, hier was ik nog nooit geweest. We hebben daar een school bezocht omdat we met de school van Kasper en Jasmijn een jaar lang geld in gaan zamelen voor speelgoed en lesmateriaal. We werden zo hartelijk ontvangen door honderden kinderen. Toen ze buiten gingen spelen zagen we dat ze geen enkel stuk speelgoed hadden, geen bal niets!
Toen kwamen we in Kaapstad, ik hou echt van deze stad! We hebben hier oa in de hop on hop off bus gezeten en zijn op de mooiste dag naar Kaap de Goede Hoop gereden. Daar zagen we een walvis van dichtbij!! Jammer genoeg hadden we te weinig tijd voor Kaapstad. Ik heb kort bijgekletst met mijn neefjes, Sanders verjaardag gevierd en in een paar dagen de stad rondgetoerd. De B&B waar wij verbleven vond ik verassend leuk.

Van Kaapstad vlogen we naar Durban. Ook hier heb ik familie wonen waar we een paar dagen verbleven. Het weer was goed, de kinderen konden in de zee zwemmen. Ook zijn we een dagje naar Ushaka Marine World geweest. Echt leuk om met kinderen te doen!

Sander en ik waren al in St. Lucia geweest, maar het blijft een leuke plek. We zaten op een kleinschalige boot waarmee we door de wetlands zijn gaan varen en veel hippo’s en krokodillen hebben gezien. Een volle dag hebben wij rondgereden door het Isimangaliso Wetland park. We zagen hier veel dieren: neushoorns, zebra’s, buffels, heel veel bokjes, vogels etc… Bij Cape Vidal namen we een duik in de zee. Door de winter is de zee vrij onrustig maar je kunt er prima afkoelen. Vanaf het strand zagen we dolfijnen, orka’s en een walvis langszwemmen.

Na een lange reisdag kwamen we aan in Mlilwane in Swaziland. We waren allemaal moe en hebben kort een rondje gereden door het park. We sliepen hier in een traditionele Beehive.

Van Swaziland door naar het Krugerpark. We zeiden tegen de kinderen: let op!! goed kijken wanneer je de dieren ziet! Binnen 5 minuten zei Kasper: STOP een olifant. Waar dan? Naast me! Een stukje verder zagen we een zebra op de weg lopen. Dit zijn de “lievelings” dieren van Jasmijn dus we gingen stoppen om vervolgens een foto te maken. Schik ik me toch helemaal een ongeluk! Ligt er naast de auto een leeuw op de loer voor deze zebra. Wat spectaculair!!!! Zo zie je ook maar weer hoe goed dieren gecamoufleerd zijn. We konden er maar geen genoeg van krijgen, echter moesten we door rijden naar Satara Restcamp. Net voordat we daar aankwamen zagen we een jeep met een ranger en die vertelde ons waar een luipaard zat. Big 5: check!

De volgende dag gingen we vroeg op pad. Rondom Satara zitten veel leeuwen. We zagen op een gegeven moment wel 8 leeuwen de weg oversteken WOW.
Kasper en Jasmijn vonden het geweldig om zelf dieren te spotten en lang in de auto zitten was geen enkel probleem. Ze mochten zelfs nog met papa achter het stuur zitten om een stukje te rijden.

Na het Krugerpark zijn we naar Timbavati gereden. Daar aangekomen had ik meteen al het gevoel van: ik wil hier blijven. We vonden het allemaal geweldig, zo sfeervol, vriendelijke mensen, lekker eten en drinken echt heel bijzonder. Er is geen elektriciteit in de hut en we hadden tegen de kinderen gezegd dat ze een zaklamp mee moesten nemen en bij ons moesten blijven als we in het donker liepen. Mochten er problemen zijn dan moesten we door de walkie talkie praten. Dit was natuurlijk helemaal niet nodig, maar toch vonden ze het spannend!

We gingen tijdens ons verblijf twee keer per dag met de ranger op safari. Ik heb best veel safari’s gemaakt in mijn leven, maar zo vol van adrenaline als bij de safaris van Umlani heb ik nog nooit gehad! Wat een ranger en wat een tracker! Ze hebben ons zoveel laten zien. We zagen leeuwen van dichtbij en een luipaard in de boom zie filmpje onderaan.

Helaas moesten we weer verder, al konden we nog wel even in Umlani blijven. De laatste overnachtings locatie was Sefapane Lodge.
We sliepen in een safarihuis, een enorm groot huis met een fijne veranda. We hebben een boottocht op de Olifantsrivier gemaakt en een Bushbraai, erg sfeervol!

En toen moesten we naar Johannesburg voor de avondvlucht. We waren op tijd vertrokken en hadden nog even de tijd om het bruisende Braamfontein in te gaan. Er was een Gin Tonic festival aan de gang met lekker eten en drinken. Wij vermaakten ons hier wel!

Het was echt een fantastische reis en ook met kleine kinderen was het echt heel goed te doen.