X

Reis Zuid-Afrika & Namibië tijdens de feestdagen 2021

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Reis Zuid-Afrika & Namibië tijdens de feestdagen 2021

Reisverslag van familie Zandbergen

Wat hebben wij een ontzettend gave reis achter de rug! Na ruim drie jaar wachten en meerdere keren de reis te hebben omgeboekt, hakte we dit keer de knoop door ‘we gaan wél’.  En eigenlijk hadden we geen beter moment uit kunnen kiezen. Eerder boekte we onze reis voor de periode augustus/september. Door de nieuwe variant dachten we weer niet de reis te kunnen doen, maar vluchten gingen door, én belangrijker zowel Zuid-Afrika als Namibië zijn geheel open. Dus zo zaten we met kerst tussen de wijngaarden en met oud & nieuw in de woestijn van Namibië. Prachtig!

We startte onze reis met een verblijf van één week in Zuid-Afrika, hier hebben we o.a. Robben Island en Kaap de Goede Hoop bezocht. De eerste paar nachten zaten we in Rosedene Guesthouse, een super leuk verblijf en vriendelijke mensen (al zijn de mensen in Zuid-Afrika als Namibië allemaal erg vriendelijk vonden wij). De laatste drie nachtjes zaten we tussen de wijngaarden in Stellenbosch (Spier Estate) en Hermanus (Creation Winery). Iets wat ook zeer aan te bevelen is, je kan relaxen bij het zwembad, fijn wandelen, natuurlijk wijn proeven en zalig eten in het restaurant. Deze verblijven hadden we zelf geregeld aangezien ik (Maxime) werk voor de wijnimporteur. Al kun je ook tips vragen aan RR (Rondreisopmaat). Ze zijn flexibel in je gewenste programma maar ze hebben vast ook genoeg tips voor wijnverblijven in Zuid-Afrika.

Door naar Namibië, een weekje Zuid-Afrika is echt te kort.. we moesten een pcr-test doen van te voren om naar Windhoek te vliegen. Deze bleek negatief, dat was een mooi kerstcadeautje! Al hebben we ook niet de drukte opgezocht in Zuid-Afrika en de restaurants waar we waren hielden ook goed rekening met afstanden en bezetting. En aangekomen in Namibië kom je al bijna helemaal niemand tegen. We wisten niet dat Namibië zo veelzijdig was qua landschap. Van Namib Desert naar Swakopmund, Twyfelfontein en natuurlijk de wildlife spotten in Etosha. De uurtjes rijden van plek naar plek verveelden geen moment en waren ook goed te doen. Circa 3 tot 4,5 uur om vervolgens bij een mooi guesthouse of camp van een glaasje wijn te genieten (vooral Zuid-Afrikaanse wijnen).
In Swakopmund raden we aan om lekker te eten bij The Tug Restaurant, een mooie plek voor goede vis en wijn. Of als je van een gezellig avondje bierdrinken houdt, bezoek Altstadt Biergarten. Hier hebben wij Oud & Nieuw meegemaakt. Overigens ook niet te druk en goed rekening houdend met de corona maatregelen. Een gezellige plek in Windhoek is Joe’s Beerhouse, voor als je bijvoorbeeld net aankomt in Windhoek voor je de volgende dag doorreist.
Mocht je naar Namibië reizen dan raden we zeker aan gebruik te maken van de door RR mogelijke activiteiten. De gidsen kennen hun gebied en hebben ook een goede dosis humor. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Living desert tour in Swakopmund, en de Etosha tour. Wij hadden de ochtendtour geboekt in Etosha maar hebben op aankomst dit gewijzigd naar een gehele dag tour. En dat is echt aan te raden want je ziet zoveel meer dieren, daar kom je voor.

Uiteindelijk vonden we het jammer dat we weer naar huis moesten, de tijd vloog voorbij.  In totaal hebben we vier testen moeten doen voor het vliegen. Heen naar Zuid-Afrika, van Kaapstad naar Windhoek, en weer terug, en dan een antigen van Kaapstad naar Amsterdam. Voor onze reis leken we daar nog wat zenuwachtig voor, maar als je éénmaal reist en de drukte niet op zoekt (wat in Namibië ook niet echt mogelijk is), dan krijg je voor 99% zeker de reis van je leven.

RR bedankt voor jullie goede service zowel voor als tijdens onze reis!

Maxime & Tjerk