X

Paul & Conny: Een vakantie vol hoogtepunten!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Paul & Conny: Een vakantie vol hoogtepunten!

Hallo Marjan en Ping,

Hierbij onze bevindingen van de vakantie!
We vonden het een geweldige vakantie! Prima georganiseerd! Overnachtingen allemaal prima!
Onze hoogtepunten waren toch wel de game drives! Daar hebben we zo van genoten! Zo bijzonder om mee te maken! Tav de overnachtingen vonden wij Xanatsenie Private Camp, Idle &Wild B&B, Mkuze falls private game reserve, Madi Madi Karoo Safari Lodge, de Tafelberg guesthouse (wel gelegen aan een mega! steile weg maar prachtig uitzicht op de Tafelberg) de toppers maar eigenlijk vonden we ze allemaal prima!

Op 11 september zijn wij gestart in Johannesburg met onze rondreis in Zuid-Afrika. We hebben ongeveer 3600 km gereden in onze huurauto en wat hebben we genoten! De wisselende landschappen, de overnachtingen op de meest prachtige locaties, het spotten van het wild tijdens de game drives (onze absolute hoogtepunten!) en de vriendelijke mensen! Alles was prima geregeld!

We zijn gestart in Johannesburg en daarna zijn we via Tzaneen, met z’n prachtige natuur, naar Klaserie Private Camp gereden. Prachtige locatie, genoten van de game drives! Veel wild gespot! Kleinschalig mooi kamp! Daarna naar Hazyview. Overnacht in een rondavel. Daar de Panorama route gereden. Ook weer heel erg mooi! Weer een totaal ander landschap! Aanrader om onderweg naar de Boskombuis te gaan voor de lunch! Echt geweldig daar! Authentiek Afrikaans.
Na Hazyview door naar Swaziland, daar was 1 overnachting eigenlijk te kort om de omgeving te verkennen, toen door naar Mkuze Falls Private Game Reserve, ook weer een sprookjesachtig verblijf met prachtig uitzicht! Aanrader!! Genoten van de game drives! Daarna door naar St Lucia. Uiteraard de hippo’s gezien tijdens de boottocht. Cape Vidal met z’n prachtige strand! En nog walvissen gespot in de verte!
Met een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth gegaan en toen door naar Addo Elephant Park.
Onze route ging daarna verder naar Knysna, Oudshoorn (naar de Madi Madi Karoo Safari Lodge), Swellendam naar de Skeiding guest farm, ook echt een aanrader! Wat een geweldige gastheer en gastvrouw! Hierna door naar Kaapstad . Daar naar de Tafelberg geweest met z’n geweldige uitzicht, Robbeneiland wat zeer indrukwekkend was, de kookup met Kamamma in de Township wat ook een bijzondere ervaring was met mamma Esmee en haar bijzondere levensverhaal. Wat een sterke en lieve vrouw! Vanaf Kaapstad weer terug naar onze laatste bestemming:Stellenbosch. Uiteraard ‘oom Samie se winkel‘ en wijnboerderijen bezocht. Via Stellenbosch naar Kaapstad voor de terugvlucht naar Nederland. Een vakantie vol hoogtepunten en een onvergetelijke ervaring! Heel erg bedankt Marjan en Ping!

Hartelijke groet,

Paul en Conny