X

“Reis van ons leven!” – Nina Barendse & friends

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

“Reis van ons leven!” – Nina Barendse & friends

Vanaf de Victoria Falls, Chobe National Park, de Caprivistrook, Etosha, Swakopmund, Sossusvlei, Fish River Canyon naar onze eindbestemming Kaapstad. Vele kilometers door prachtige nationale parken, droge woestijnen, rotsachtige bergen en Afrikaanse dorpen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Hieronder hebben wij drie activiteiten uitgelicht, maar vergeet ook zeker niet de Victoria Falls, de mooie zonsondergangen, een schitterende sterrenhemel, de Caprivistrook en de Fish River Canyon.

1. De safari’s in de Nationale parken Chobe en Etosha.
Iedere safari is anders en dat maakt het ook zo bijzonder. Je weet nooit wat je te zien krijgt. Tijdens onze reis hebben wij veel verschillende soorten safari’s gemaakt. In het Chobe nationale park zijn we meerdere malen met een boot het water op gegaan. Deze safari was echt fantastisch. Je ziet zoveel verschillende dieren zoals: olifanten, nijlpaarden, krokodillen, buffels, giraffen en super veel volgens. Ideaal voor prachtige foto’s!

Naast de bootsafari’s hebben we in het Chobe Nationale Park ook twee safari’s per jeep gemaakt. Het is wel aan te raden om dit onder begeleiding te doen. Er zijn veel zand paden waar je met een gewone auto en in ons geval een busje niet kan komen.

Daarentegen is in Etosha prima zelf te rijden. De wegen zijn goed en de waterholes staan duidelijk aangegeven. Met een goede voorbereiding weet je waar welke dieren zich bevinden. In Etosha was het prachtig om te zien hoe alle dieren samen naar de drinkplaatsen kwamen en daar de wacht hielden op eventuele gevaren.

Een hoogtepunt voor ons in Etosha was een leeuw die net zijn prooi aan het opeten was. Zo dichtbij, je kon het bloed op zijn neus zien zitten.

Wij hebben net buiten het park van Etosha overnacht in Aoba lodge. Echt een aanrader!! Bij aankomst liepen de gemsbokken en kudu’s tussen onze huisjes, het kampvuur met uitzicht werd aangestoken. Het echte Afrika gevoel was er gelijk!

2. Swakopmund en de Sossusvlei
In Swakopmund hadden wij een dagexcursie geboekt. In de ochtend op zoek naar dolfijnen, zeehonden, pelikanen en walvissen op het water en ’s middags scheuren door de enorme duinen in een 4X4 jeep. Dit laatste was echt super gaaf! Tegen de duinen op racen en vervolgens stijl naar beneden, sandboarden, een hapje en drankje, schitterende uitzichten, zand, zand en nog veel meer zand. Maar echt onvergetelijk!

Door de begeleiders van de excursie in Swakopmund waren we al gewaarschuwd dat de duinen in de Sossusvlei nog veel hoger zijn dan die wij hadden gezien.

Aangekomen in de Sossusvlei begonnen we direct met de zwaarste proef van onze vakantie, de top bereiken van de duin! Dit was een klim, maar het uitzicht was zeker de moeite waard! Tip: Doe dit in de ochtend, dan is het nog niet zo warm! Na het legen van onze schoenen brachten we een bezoekje aan Deadvlei. Een geliefde plek voor fotografen en dat was ook wel te zien. Die strak blauwe lucht, tegen de rode zandduinen echt prachtig.

3. Kaapstad

En als laatste onze eindbestemming KAAPSTAD.
Wat een wereldstad is dat! Van tripjes naar Robbeneiland, het beklimmen van de Tafelberg, een helikoptervlucht over de stad, lekker shoppen in het centrum, heerlijk eten op Waterfront, paardrijden langs de mooie kustlijn, walvissen bekijken in Hermanus, de pinguïns op Boulders Beach tot Kaap de goede hoop, het meest zuidelijke puntje van het vaste land van Afrika. Kortom een stad met zoveel mogelijkheden en voor ons een Fantastische afsluiting geweest van onze reis.

Wij zijn erg blij geweest met de goede organisatie van Rondreisopmaat. Alles was top geregeld en wij hebben de reis van ons leven gemaakt. Bedankt Rondreisopmaat!

Nina Barendse, Sebastiaan Rosendaal, Brenda van Duivendijk, Eduard van Duivendijk, Esther Soares en Daphne Reijmers.